Zo, het is achter de rug. De meest deprimerende dag van het jaar, oftewel ‘Blue Monday’ zoals dat officieel heet, zijn wij zonder kleerscheuren doorgekomen. Deze derde maandag van januari wordt namelijk gezien als de meest logische dag om uzelf van kant te maken. Menig westerling komt vandaag tot de conclusie dat de excessievelijke Decemberuitgaven en de reeds geboekte wintersportvakantie in Lech het budget in de eerste maand van het nieuwe jaar aanzienlijk onder druk hebben gezet. Daarbij zal menigeen vandaag in de spiegel kijken en moeten toegeven wat een respectievelijk slappe zak of weke teef hij of zij is, aangezien zij nu alweer gefaald hebben en de oh zo goede Nieuwjaarsvoornemens om te stoppen met roken, snoepen of drinken al lang en breed aan hun laars hebben gelapt. Dit gevoel van persoonlijke zwakte stuwt de mistroostige geesten tot nog verdere psychische diepten.

Dit in combinatie met de doorgaans aanhoudende regen, hagel, sneeuw, ijzel, en de daarmee vaak gepaard gaande vrieskou, brengt de gemiddelde consumist tot wel bijzonder sombere gevoelens in deze toch al korte donkere dagen en lijdt bij vele onvermogende burgers onder ons dus tot nog meer troost-eten, triestheids-gedrink en zowaar hier en daar een stropje in het trapgat.

Dit haal ik uiteraard uit een inzetje op pagina 3, want Sp!ts meet zoals menig medium vandaag breed uit met een flinke portie malaise uit Haïti die voor zich spreekt. Dus mocht u vandaag onverhoopt last krijgen van opkomende neerslachtigheid, droevige, lamlendige, ellendige of desolate gevoelens als gevolg van het jaargetij, uw onvermogen om te budgetteren, of uw gebrek aan ruggengraat, ga dan niet halfslachtig met een tauwtje staan klieren of met uw toch al te grote voorraad aan drogisterij-medicamenten, maar sla dan gerust eens een krantje open en beur u zelve op met het noodlot dat uw medemens in de Cariben trof. Neen, de eerste die ik morgen op kantoor ook maar hoor over dit luxesyndroom of claimt dat hij of zij er last van heeft, gaat naar de grond!

Categorieën: Actualiteiten

2 reacties

arta · 24 januari 2010 op 23:19

Scherp neergezet met humor die ik wel kan waarderen…
Aan actualiteitkracht heeft het overigens wel ingeboet. (zelfs voor mij, dat wil wat zeggen)
En dit:
[quote]tauwtje [/quote]
is hopelijk een faut grapje???
De schreeuwerige titel vind ik overigens vreselijk!

SIMBA · 25 januari 2010 op 08:37

Zeker niet slecht geschreven maar de caps in de titel vind ik niet uitnodigend.
Tauwtje en jaargetij zijn wel storende slordigheden maar kom maar op met de volgende!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder