Vanaf het moment dat mijn vriendin en ik terugverhuisden naar Nederland heeft het ons beziggehouden. Jarenlang hebben we geleefd tussen hoop en wanhoop. Elke terugkomst op Schiphol na een business trip kwam het weer even hard aan. Waarom geen Starbucks in Nederland? Zowel in Londen als New York hadden we minstens 5 favoriete Starbucks verspreid door de stad als extra huiskamer of kantoor. Ons leven speelde zich grotendeels af in een verzameling van Starbucks-en. Ontbijt, lunch,pauzes, werkplek, vergaderlokatie, prive-ontmoetingen en natuurlijk de koffies. Er was een Starbucks voor elke functie.
Eenmaal terug was het op (oa) op dit gebied behoorlijk afzien. Gelukkig timmerde Coffee Company behoorlijk aan de weg en doordat we er 1 vlakbij hadden, viel de pijn mee. We zaten er bijna vaker dan thuis. Maar toch, het Starbucksgemis bleef knagen.
Niet alleen het simpele feit dat er geen Starbucks was, maar ook het WAAROM? Het Europese hoofdkantoor van Starbucks zit nota bene in Amsterdam, net zoals het distributiepunt! Nederlanders zijn toch koffiedrinkers, Coffee Company bewijst toch dat er markt voor is. We waren niet veeleisend, we hoefden geen Starbucks op elke hoek van de straat, een enkele Starbucks centraal gelegen in Amsterdam zou genoeg zijn. Diverse theorieen waren in omloop en met andere ‘lotgenoten’ waren we erg dichtbij de oprichting van een ‘We Want Starbucks’ actiecommitee. En uiteraard lid van de Starbucks-fanclub op de Hyves.
Toen kwam er eindelijk licht aan het einde van de tunnel! Geheel onverwachts opende Starbucks niet 1, niet 2 maar 3 vestigingen in Nederland! Starbucks drinken in Nederland, het leek binnen handbereik. Even was er nog sprake van een misverstand dat alle 3 de koffieplekken zich achter de paspoortcontrole zouden bevinden en daardoor slechts beperkt toegankelijk zouden zijn. Het zou niet de eerste keer zijn want al in juni 2006 opende Starbucks voor het eerst in het Nike kantoor in Hilversum. Helaas konden alleen Nike werknemers hierheen. Gelukkig bleken er 2 van de 3 vestigingen voor de paspoortcontrole geplaatst te zijn. Nog altijd niet een ideale plek, maar in ieder geval bereikbaar.
Daar komt nu ook verbetering in. Eindelijk is het zover! Afgelopen week maakte Starbucks bekend dat ze nu echt op de Nederlandse markt gaan storten. Voorjaar 2009 opent een volledige winkel en shop op Amsterdam CS en daarna zullen de stations van Utrecht en Leiden volgen. Ons wachten en van de andere 33.339 leden van de Starbucks-fanclub is EINDELIJK beloond!

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

SIMBA · 19 augustus 2008 op 09:03

Het moet toch wel héél bijzondere koffie zijn….
Leuk stukje!

lisa-marie · 19 augustus 2008 op 10:14

in het tropische maleisie was ik in de gelegenheid om starbucks koffie te drinken.
En als koffie-gek vond ik het heerlijke koffie.
Maar ik ben ook zeer tevreden over andere merken en niet te vergeten onze eigen douwe.
Wat ik wel heel erg mis van starbucks zijn de cheese cakes.
Ebony en ivory, proef hem nu nog. 😀

Maar ik wijk af.
Nog wat meer wit regels er tussen dan leest het lekkerder, nu kreeg ik het gevoel van een sneltrein.
En geniet van de koffie 😀

Chantal · 19 augustus 2008 op 11:22

Was het maar vast volgend jaar!!!

Starbucks :wave:

pally · 19 augustus 2008 op 17:09

Ik las juist een paar dagen geleden in de krant dat er in New york en andere grote steden een aantal Starbucks worden opgedoekt, omdat het niet zo goed gaat. Jullie doen dus goed werk met dat promoten!

Ik heb vorig jaar in Berlijn vlakbij de Brandenburger Tor genoten van Starbucks koffie metlekkere zoetigheid.Leuk stukje,

groet van Pally

Anne · 19 augustus 2008 op 21:28

Luxeproblemen: mij zegt dit stukje dus echt helemaal niks. Het maakt alleen ergernis los, over de eindeloze herhaling van de naam….en die ga ik nu dan ook niet meer noemen.

Dees · 20 augustus 2008 op 08:22

De formule ervan is prima, maar het blijft een soort McD onder de koffie natuurlijk…

Esther1975 · 20 augustus 2008 op 19:12

Ik heb me twee jaar geleden bij Starbucks aangemeld om op franchise-basis de eerste vestiging van Nederland te openen. Is niks geworden. Ik was geloof ik nummer 642 in de rij van geïnteresseerden. Ben benieuwd waarom het met zoveel gegadigden uiteindelijk nog zo lang heeft moeten duren…

weathergir · 21 augustus 2008 op 10:28

Nou, aan jouw reclame heeft het niet gelegen… wat een propaganda, zeg!

Ik pleit dan ook voor zo’n koffieschuur langs de snelweg, want treinstations… hebben we die? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder