Wat heb ik toch een onbeheersbare hekel aan statistieken. Wanneer ik weer de uitslag van een of ander onderzoek krijg, begin ik spontaan aan mijn anus te krabben, alsof de uitslag daar met onverbiddelijke hevigheid ter plaatse uitgebroken is. Helaas worden statistieken maar al te vaak vertrouwd, en zit daarmee net zo vast als de snoeiharde kantkak die het bij mij veroorzaakt, een vorm van directe obstipatie die je oploopt wanneer er teveel onzin je strot door gedouwd is,en op den duur onverteerbaar wordt. Het probleem van korte onderzoeksresultaten, is dat je maar één kant van de wc-bril te zien krijgt. Statistieken kunnen zo uitgelegd worden zodat het ieders doel dient. Natuurlijk komt dit onderzoek heel toevallig samen met het overleg over de AOW-leeftijd. Wie zou er nog durven zeggen dat het niet verhoogd hoeft te worden, wanneer straks iedereen 100 jaar wordt?

Zoals altijd zit er een adder onder het gras, of een slang in de wc-pot zoals u wilt. Het is namelijk zo dat de stijging in levensverwachting vooral te wijten is aan de lage kindersterfte. Wanneer je kijkt naar de levensverwachting van mensen boven de 65 jaar, is deze in de laatste veertig jaar amper anderhalf jaar opgeschoven.

Statistieken misbruiken om politieke doelen te behalen. Het volk een bepaalde kant op sturen door ze telkens met kleine speldenprikjes te bestoken, zodat ze vanzelf als een brave kudde de juiste meningen krijgen, en richting het aangewezen stalletje lopen.

Let zelf maar eens op in de komende tijd. De AOW-leeftijd verhogen vereist nogal wat speldenprikjes, dus zul je nog veel meer van dit soort onzin te zien krijgen. Een foto van Balkenende met zijn oma van 100 jaar, Wouter Bos die met een beraming van de kosten van bejaardenpas op de proppen komt, alles is mogelijk. Mijn tip, lees de krant alstublieft op de WC, het voorkomt kantkak, en u heeft direct iets om uw reet mee af te vegen, wanneer er weer zo’n geweldig onderzoek gepubliceerd wordt.

Om met de woorden van Benjamin Disraeli te spreken ‘There are Lies, damned lies, and statistics’.

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

lisa-marie · 8 oktober 2009 op 18:41

“Kantkak” :hammer:
Hij is goed,scherp met de nodige humor. 😀

SIMBA · 8 oktober 2009 op 18:46

Zal vanaf nu de wc-bril aan beide kanten bekijken Tree!
Lekker boos stukje :duimop:

Macx · 8 oktober 2009 op 20:00

Nu heb je mij toch met een vraag achtergelaten. Wat is beter kantkak of spetterpoep die vanuit de pot weer tegen je rug aanklettert? Maar misschien moeten we dat eens statistisch onderzoeken.

Goede tekst. Kleine opmerking: ik vond de slang in de wc-pot niet zo lekker lezen (ik weet niet waarom misschien omdat ik het niet juist kon interpreteren) is lintworm misschien een suggestie voor verbetering?

DACS1973 · 9 oktober 2009 op 08:05

Soms ontsnapt er wel eens een slang uit het terrarium bij iemand thuis. Via een put in de straat komt dat beest in het riool, om vervolgens bij iemand anders in de wc-pot op te duiken.

arta · 10 oktober 2009 op 16:48

Lekker geschreven!
De laatste zin had, wat mij betreft, niet gehoeven: Je had je punt al erg goed gemaakt zonder…
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder