Enkele jaren geleden bracht ik met vrouw en kinderen een korte vakantie door in Friesland. In elk restaurantje of kroegje dronk ik steevast minstens één biertje, en bij gebrek aan het Brabantse Bavaria was dit dan meestal Heineken. Als ik dan aan mijn glas nipte zei ik er wel bij: “Nee, het is tóch geen Bavaria!” Na enkele biertjes stelde ik zelfs voor: “Misschien kunnen we, als we thuis zijn een bierproef wedstrijdje houden?” Mijn zoon van vijftien, die op zaterdagen en in de vakanties bij een drankenhandel werkte, was daar wel voor te vinden.

En zo zaten we enkele dagen later bij ons thuis achter op de stoep, klaar voor een test ‘blind’ bierproeven. Het panel bestond uit mijn dochter, mijn zoon, diens vriend Dirk, en ik. Voor de gelegenheid had ik vier biertjes uitgekozen: Dommelsch, Brand, Bavaria en Heineken. Mijn vrouw serveerde uit, en hield de stand bij. Uiteindelijk kreeg ik als uitslag: Vier fout, en bovendien had ik Heineken en Bavaria verwisseld. En mijn zoon? Alle vier goed!

 

 

Categorieën: Algemeen

G.van Stipdonk

Gerard van Stipdonk. Mijn motto: Wie schrijft die blijft.

8 reacties

Karen.2.0 · 27 april 2018 op 13:57

Das enne kenner, die zoon van jou, G. Leuke anekdote!

  G.van Stipdonk · 28 april 2018 op 17:40

  Kenner, en inmiddels liefhebber van een goed glas bier op zijn tijd. Proost!

emaessen · 27 april 2018 op 20:32

lees voor de gein ook “aanslag in Nederland”

  G.van Stipdonk · 28 april 2018 op 17:42

  Heb ik gedaan; even terug in de tijd: (bedankt voor de tip)

  Aanslag in Nederland
  Geplaatst op 21 februari 2006 door emaessen
  Morgen gaat het gebeuren. We hebben er met zijn allen lang op gewacht en eindelijk is het zover. De eerste terreuraanslag in Nederland. Holland Signaal denkt u, Botlek wellicht? Gasexplosies van atoombom omvang? Nee dames en heren, nog vele malen erger. De Heineken brouwerij in Amsterdam gaat er aan! Vlak buiten de drukke stadsdelen wordt het pand, in het holst van de nacht, voorzien van goed geplaatste dynamiet ladingen. Het eens zo trotse symbool des vaderlands, stort op zijn eigen grondvesten in elkaar en heel Nederland is in rouw.
  Nou ja, maak daar maar half Nederland van. Tijdelijk zijn de trouwe wederhelften ontlast van de droeve plicht hun mannen van bier te voorzien. Koppig als die zijn, wachten ze de eerste signalen van een geslaagde wederopbouw af en blijven hun merk trouw. Helaas het duurt lang. Naarmate de weken vorderen en de handen erger trillen, zwichten zij. Vloekend en tierend schakelen ze over op gerstenat met hop.
  Een nieuwe ervaring rijker bekeerd Nederland zich tot het ware geloof. Een godendrank! Uiteindelijk beseft het volk, dat die moslims zo stom nog niet zijn. Mensen vat een Efes, proost!

Arta · 27 april 2018 op 22:22

Haha, geweldig!
Ik hoor door jouw stukjes heen een Brabantse tongval.
Zo cool!

  G.van Stipdonk · 28 april 2018 op 17:41

  Ja, dat kan niet missen, “midden d’r in” zal ik maar zeggen.

Mien · 27 april 2018 op 22:54

Alle vier gewoon lekker. Zolang het maar geen Stella Artois is of Gulpen. Heineken smaakt wel van de vier het meest zuur. Moet je van houden. 😉

  G.van Stipdonk · 28 april 2018 op 17:41

  Tja, wat zal ik er van zeggen. Ben zelf behoorlijk door de mand gevallen, maar houd het zelf toch liefst bij Bavaria.

Geef een antwoord