Vandaag even druk in de weer geweest met het boeken van een cursus. Of workshop zoals dat nu heet. Bekt lekkerder en verkoopt beter.
Ik wil nu eindelijk wel eens leren op mijn hoofd te staan. Dat schijnt goed voor de bloedsomloop te zijn, heb ik mij laten voorliegen.

Ik bel iets uit een advertentie. ’Met Jannemien?’
Met Jannemien.. ze eindigt haar naam met een vraagteken. Zoals zij het uitspreekt klinkt het of ze zelf verbaast is dat ze Jannemien heet. Ik vraag haar naar de workshop. Wat het precies inhoudt en dergelijke.
‘Ja, u moet het zien als een soort van Yoga?’ Weer dat vraagteken.
‘Wij laten u tijdens de workshop zien wat u zoal kunt verwachten?’

Ik vraag hoeveel de workshop kost.
‘Nou, het is een tweedaagse workshop? En het geheel kost tweeduizend euro?
‘Tweeduizend Euro???????????? roep ik verbijsterd. Dat kost een klomp goud ook, zeg.’
‘Vast wel, meneer? Maar het is wel inclusief koffie en een broodje he?’
‘Dat stelt mij helemaal gerust, Jannemien?’ En ik verbreek de verbinding.
Ja hallo hé.

Ik zet de tv aan. Een herhaling van Jakhals&Hyena oftewel , Pauw&Jinek. En wie zien wij daar weer als een duvel uit een doosje mijn huiskamer inspringen. Als dat Dolf Jansen niet is. Die uitgehongerde marathonloper die ook nog cabaretier schijnt te zijn. Je ziet die man tegenwoordig in elke tokshow opduiken. In de wereld draait door mag hij zijn humor uitleven en ook Jakhals&Hyena zijn kennelijk gek op hem. Heeft die man geen werk of zo dat hij zich als een soort bloedzuiger hecht aan die tokshowtjes. Hij wordt nu al fluisterend Peter R. de Jansen genoemd omdat ook die als een soort ziekte van lyme in elke tokshow is geïmplementeerd. Veel mensen schijnen, als ze Peter R. de Jansen weer als een niet te verwijderen virus op tv zien verschijnen, over te stappen op lachgas. Begrijp ik. Je moet wat als je wat vrolijkheid in je leven wil.

Is er ook nog goed nieuws? Zeker, Peter R.de Vries is al twee dagen niet op tv geweest. Het schijnt dat hij in een afkickkliniek voor verslaafde tokshowgasten is opgenomen.
Dus zap ik naar een ander net waar het voltooid leven en euthanasie weer eens wordt besproken. Een of andere gristelijk vermomde dominee van de seksueel hervormde laatste dagen adverteerders heeft het over ‘cases’ als hij het over euthanasie kandidaten heeft. Zoals men vroeger het woord kanker niet in de mond nam maar het had over “K”.
Zoiets dus.
En hij bazelt iets over de “doodzonde” als je vrijwillig stopt met leven.
Het wordt tijd dat die man eens stevig gaat bidden. Om zijn eigen doodzonde met betrekking tot oordelen over anderen te laten vergeven. En dan hoop ik dat hij er achter zal komen dat God uiteindelijk, net zoals elke man, wil, dat je op je knieën voor hem knielt…Maar dat geheel terzijde.

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

15 reacties

Mien · 13 maart 2017 op 13:24

Tweeduizend euro! Voor twee dagen yoga! Daar gaat ie van mij sowieso al spontaan van rechtop staan. Mijn hele lichaam hè. Ondersteboven. Compleet. Foute juf hoor, die Jannemien. Woont zeker in een jambuurt. Al gegoogeld? ? ? ?

Nummer 22 · 13 maart 2017 op 13:28

Precies! Mijn televisie geeft deze dagen meer zwart beeld dan bewegingen van monden. En als mijn beeld gaat bewegen dan zie ik de tronie van Henk. Ik steek even mijn middelvinger in mijn keel. Henk kan op zijn kop gaan staat, staat hij direct goed voor zijn AOW vrinden want het geld valt zo uit zijn goed gevulde zakken. Koopkracht komt naar je toe.
Enfin, van Gellekom WIJ en ik mag dat typen ‘Wij’beschouwen het absurdisme als het enige relativerende vermogen dat bij velen ontbreekt. Kijk ze eens druk zijn de Erdogan aanhangers. Oh, oh wat een schande. Als ik nu een vierdubbel pasopoort had dan protesteer ik in Rusland, de Joe Es Eee , Turkije en Noord Korea om vervolgens snel weer terug te gaan naar The Netherlands.Over de gristeljke moraalridders zwijg ik nooit. Ik lees graag een flyer in Wapenveld op een zondagmorgen waarop staat: Bidden is aangeleerd, dus mag u vloeken in de kerk. We beginnen met Vloek 1, vers 1 tot en met 124. Laat ons vloeken! G%$#*&9mme de t&*(&^%$g. Gaat heen in vrede en vervloek u zelf elke dag tot dat de dag des oordeels komt. De hel zal uw hemel zijn zelf als u op uw kop gaat staan. Maar ook het bovenstaande geheel terzijde, waarvan dus van Gellekom nu maar weer’s akte.

Aaanbieding . Vandaag combinatiegerecht Nazi Goring met Turks brood en Ervandoorgaan Saus. Strontvlieg bij? ook gratis Toetje: Ambeien met Lachroom.
Chinees Turks restaurant Mi Bah Bah, Doprstraat 1- 2 hoog. Urk( filialen in Wapenveld, Putten, Barneveld, Staphorst, Oud Alblas, Tholen en een woonplaats naar keuze. Alleen op zondagen geopend. Hebt u een spaarkaart met de juiste stempels en een verblijf sttatus, dan 1 toetje extra.

NicoleS · 13 maart 2017 op 13:35

Inderdaad. Ik krijg ook overal ‘jeuk’ bij het zien van Jansen. Tv uit is de enige remedie. Waar het die workshop betreft, ga lekker een weekendje weg. Veel leuker en ook nog goedkoper. Je gaat er prompt van op je hoofd staan?

Bruun · 13 maart 2017 op 16:09

😀 Heerlijk gelachen weer. Waarvoor dank!

Esther Suzanna · 13 maart 2017 op 23:16

Erg vermakelijk, en zoveel waarheidskernen, die kant en wal raken.

Volgens mij hebben Jinek en Pauw iets.., hij zit altijd met zijn kluiven aan haar. Die gelukzalige glimlach als zij haar witte tanden ergens grommend inzet…brrr..

Het geheime leven van vierjarigen is er niks bij. Ook al zo vreselijk.

Nummer 22 · 14 maart 2017 op 11:21

Nou ja..alles. daar moet het O.I.L. maar ’s een onderzoek naar doen. Wat is ‘alles’

Karen.2.0 · 15 maart 2017 op 08:55

Denk dat Jannemien VVD stemt gezien haar ‘kleine zelfstandigen’ praktijkje. Werd het broodje en de eco-koffie wel in een zweethut geserveerd? Dat vraag je je toch af.. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder