Rutte, Buma, Pechtold en Segers zijn op weg naar het slotdiner, ergens op de Veluwe. “Geen beren meer op de formatieweg. Er staat wild op het menu”, grapt Rutte.
Ze verplaatsen zich in een onopvallend ZZP-busje. Leknieuws gooien ze naar buiten om achtervolgers af te schudden: het Wilhelmus, de genderproblematiek, Zwarte Piet, de herenfiets, het voltooide leven en fibronil. Zonder succes. Ten einde raad gooien ze de minister van defensie naar buiten en in haar kielzog de opperbevelhebber van het leger.

Bij Vierhouten knalt het busje met hoge snelheid tegen een overstekend wild zwijn. Alle inzittenden komen om het leven. Ik bespaar u de details over dit gruwelijk ongeluk en betuig mijn medeleven. Als columnist besluit ik om het viertal te volgen richting hemelpoort.

Onderweg slaat bij de heren de twijfel toe. “Zullen we er wel in mogen? “, vraagt Mark Rutten zich hardop af. “Het waren toch wel erg véél foute vriendjes, waar ik mee omging!”
“Ik had dat voltooide leven nooit aan moeten kaarten!”, zucht Pechtold.
“Hoe zouden ze hier over het Wilhelmus denken?”, mompelt Buma.
Segers zwijgt. Hij gelooft.

Bij de hemelpoort neemt Mark Rutte het voortouw. “Gewoon doorlopen neem ik aan?”, bluft hij tegen Petrus. “We hanteren hier een protocol!”, legt Petrus uit. “Ik stuur jullie eerst een dagje naar de hel. Daarna mogen jullie zelf kiezen.”

In de hel is een groot feest aan de gang. De champagne vloeit rijkelijk. Er wordt zelfs een wild zwijn geroosterd. “Cadeautje uit Vierhouten”, lacht de duivel. Het valt Pechtold op dat de duivel een kort rokje draagt. Mark Rutte heeft een gesprek aangeknoopt met iemand die handelt in crematoriumovens. Buma en Segers zien opvallend veel paters en nonnen. De volgende ochtend komt Petrus terug. Het viertal besluit unaniem om te blijven.

Enkele weken later komt Petrus opnieuw enkele kandidaten afleveren. Op hoge toon klampt het viertal hem aan. Er vallen harde woorden, zoals bedrog en oplichting. “Het leven in de hel was nà dat feest… één grote hel.”
“Klopt”, zegt Petrus. “Dat feest was het hoogtepunt van onze campagne. Jullie hebben er zelf voor gekozen.”

Beste lezer, de campagne voor de gemeenteraadverkiezingen staat voor de deur.
U bent gewaarschuwd!

Categorieën: Algemeen

jac.babin

Geslacht: man Leeftijd: 71 Burgerlijke staat: gehuwd Ik schrijf niet diepgravende columns met een glimlach,in een locale krant.

2 reacties

Nummer 22 · 15 oktober 2017 op 09:47

Soms is de hel een hemel en de hemel een hel. Dit nieuwe kabinet noem ik de PRUT(copyrightRL) coalitie. Pluk RUtte ons Toch!

Mien · 18 oktober 2017 op 23:10

Hel en verdoemenis. Dat gun je niemand … behalve …
Ik vind de vier meer iets voor het vagevuur. En dan wat langer dan de formatietijd geduurd heeft.

Geef een antwoord