Spiritueel tattoo-kunstenaar. Zo’n titel spreekt tot de verbeelding. Men verwacht minstens dat je de huidkunst aanbrengt met een toverstokje. In de huidige Harry Potter cultuur wordt spiritualiteit vaak verward met het geloven in sprookjes. Een spiritueel mens kan de toekomst voorspellen, toverdrankjes brouwen en legt contact met geesten. Symbolen zijn belangrijk. Onze eigen cultuur heeft echter geen spannende symbolen. Bij de “Native Americans” kent men totemdieren die wel tot onze verbeelding spreken. Dieren die door de “Natives” uitgekozen zijn vanuit hun symbiose met de natuur. Hoe dat werkt, daar snappen we eigenlijk niets van. Maar spannend zijn die dieren wel. Dus dan “lenen” we die maar. Cultuur-roof is het, niets meer of minder.
Een “Native American” wordt vanaf zijn geboorte ingewijd in de geheimen van de stam-totem. Er gaan rituelen aan vooraf, lessen in inzicht, beleving, en vooral respect. Daar heeft de westerse spiritueel geen last van. Die koopt in de uitverkoop een boekje met “Indianen-symbolen”.

U denkt er over zo’n “Tribal” tatoeage aan te laten brengen? Of u heeft er zelfs al één? Een wolf, dolfijn of adelaar? Als tattoo-kunstenaar kan ik u zeggen, u bent een goede bron van inkomsten. Ik zie u hooguit als een misleidde spirituele portemonnee. Maak u zelf vooral wijs dat u het “spirituele pad” heeft gevonden. Laat de hele dierentuin op uw huid aanbrengen. Dieren die u hooguit kent van de televisie of uit Artis. Vereeuwig alles wat er spiritueel uit ziet op uw lijf. Daarvan brand bij mij de kachel. Met plezier verkoop ik u een zwarte vlek. Ik moedig u aan altijd door te gaan met zoeken. Ik adviseer gegarandeerd de duurste opties. Totemdieren met veren, vacht of schubben. Ook al vind ik dat een “geplukte kip” beter bij u past. Als u niet in zichzelf wilt investeren, in echte spiritualiteit, dan investeert u maar in mijn portemonnee. Mijn dank aan u komt ook uit een boekje. Het kasboek.

Categorieën: Algemeen

Bhakje

Ik ben 52 jaar, levensbewandelaar, al jaren afgekeurd, en woon in Hongarije. Ik ben soms cynisch, soms sarcastisch, soms ook wel lief. Wat ik vandaag in mijn column goed vind, vind ik morgen in mijn column misschien niet goed, waar ik gisteren voor was, ben ik vandaag nog niet zo zeker over. Ik schrijf om tot nadenken te stemmen, om een lach uit te lokken of om een discussie te starten. Maar vooral schrijf ik voor mezelf, en niet voor anderen. Ik heb geen goedkeuring of afkeuring nodig, maar waardeer feedback enorm omdat ik daar wat mee kan. Boven alles ben ik Bhakti, al noemen mijn vrienden mij: Bhakje. In het dagelijkse leven zijn mijn vrouw en ik bezig met het opzetten van een zelfvoorzienende boerderij (Hutopia) in Hongarije. Wie eens rond kijken wil mag onze website bezoeken.

8 reacties

arta · 10 december 2011 op 15:09

😀
Oeh, cynisch deze, maar leuk!

Groetjes,
Arta, nog onbevlekt.:-D

Dees · 11 december 2011 op 14:51

Weinig spiritueel deze overweging. Maar wel heel galgeestig. Wat heb je zelf eigenlijk op je biceps staan?

Bhakje · 11 december 2011 op 17:39

Op de rechter-biceps/schouder de overgang van een Pagan-symbolisch schouderharnas naar een afbeelding van Shiva met Nandi aan de oever van de Ganges met de berg Kailash op de achtergrond en Chandra in de lucht. Op de linker-biceps/schouder Mahakala en het oog van Horus. Mijn totemdier staat overigens op de binnenkant van mijn rechterknie. Een eekhoorn aangebracht met vuursteen messen en zwart-vet. De rest van mijn lijf is ongeveer 3 A4-tjes aan tekst als ik dat wil omschrijven. :hammer:

SIMBA · 12 december 2011 op 09:38

Leuk spri…euh financieel stukje 😀
Ik ben jarenlang bloed/plasma donor geweest, nu ben ik al jarenlang chronisch ziek….er is dus al genoeg in mij geprikt 😉

sylvia1 · 12 december 2011 op 09:44

Ik herken die verontwaardiging wel. Zoals mensen die nooit in de kerk komen maar er wel gaan trouwen voor de mooie foto’s. Ik kan daar ook niet tegen.
Bhakje, in het algemeen valt me op aan je columns dat je weinig werk maakt van titels. Klopt dat?

Harrie · 12 december 2011 op 11:06

Een kleine vlinder mag toch wel?

Bhakje · 13 december 2011 op 09:59

@SIMBA: Ben ook chronisch ziek, in het ziekenhuis moeten ze om me lachen, meer dan 60% van mijn vel is gekleurd, maar van injectienaalden word ik wit om de neus.

@sylvia1: Komende kerst zit de kerk ook vol met “gelovigen”. Titels vind ik moeilijk. Ik wil ze vooral kort houden, niet meer dan 3 woorden max. Ik zal er wat meer tijd aan besteden.

@Harrie: Vlinder? Ja! Mooi symbool. http://www.youtube.com/watch?v=e_mb1ePU1gk

@Allemaal: Thanks voor de reacties. Fijn dat mijn schrijfsels gelezen worden, betekent veel voor me. :wave:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder