Ik kijk naar links, dan naar rechts, en vervolgens weer naar links. Zo is me dat geleerd, maar het verkeer wordt steeds drukker, dus voor de zekerheid kijk ik nog een keer extra naar rechts. Nou kan er in de tijd dat ik naar rechts kijk wel weer iets van links komen, dus ik blik ook nog maar even naar links. En nog eenmaal naar rechts, want auto’s rijden zo snel tegenwoordig.
Ik heb nu drie keer naar links gekeken en drie keer naar rechts, maar twijfel nog. Je begint met naar links kijken omdat het verkeer rechts op de weg rijdt. Maar stel je nou eens voor dat er een van rechts komende auto net aan het inhalen is. Dan bevindt deze zich links op de weg. Moet je dan eigenlijk niet beginnen met naar rechts kijken? En vervolgens naar links, en dan weer naar rechts? En stel nou eens dat het gaat om een smalle weg. Een eenbaansweg. In welke richting moet je dan beginnen met kijken? Links of rechts?
En het kan natuurlijk zijn dat je voor een eenrichtingsweg staat, en dat het verkeer slechts van rechts komt. Dan kun je links links laten liggen. Of het verkeer komt alleen van links, en dan kun je rechts met recht overslaan. Maar ja, er zijn natuurlijk automobilisten die zich niets aantrekken van eenrichtingsborden, dus dan blijft het lastig kiezen. Eerst links of rechts kijken? En hoe vaak? En hoe moet je überhaupt weten dat het om een eenrichtingsweg gaat?

Ik kijk naar rechts. Driehonderd meter verderop bevindt zich een zebrapad. Daar zou ik zonder ongelukken kunnen oversteken.. Maar ja, dat zebrapad ligt dus rechts van mij, en als ik daar naar toe wil moet ik links van de weg wandelen. En daarvoor moet ik dan wel eerst oversteken.
Ik kijk naar links, dan naar rechts, en vervolgens weer naar links. Zo is me dat geleerd, maar het verkeer wordt steeds drukker, dus voor de zekerheid kijk ik nog een keer extra naar rechts.

Categorieën: Algemeen

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

11 reacties

Ma3anne · 26 mei 2004 op 07:14

Ik hoop dat je er met de verkiezingen van 10 juni a.s. wat minder twijfelachtig over bent of je naar links of naar rechts zult kijken. ‘Zwevende kiezer’ zijn is niet handig. ‘Zwevende oversteker’ zijn wel! 😀

Kees Schilder · 26 mei 2004 op 08:38

Wat is jouw sterrenbeeld, Mosje? Weegschaal zeker? 😀
geestig Mos. Erg gelachen om die toeren van jou

pepe · 26 mei 2004 op 08:45

Ik zie het voor me, een ronddraaiend hoofd op mosjes lijf. hihi

Leuk geschreven weer

Shitonya · 26 mei 2004 op 11:13

Geinige column 🙂

Louise · 26 mei 2004 op 12:06

En ach, voor de voorzichtigheid ook nog maar een keertje naar links dan 😛

Valt niet mee hoor, dat oversteken. Zeker niet.
Maar je kunt er zo leuk over schrijven.

Irma · 26 mei 2004 op 12:16

Koop een zebra, laat de zebra naar rechts kijken terwijl jij naar links kijkt en maak je eigen ‘zebrapad.’ Mocht er toch een auto aan komen heb je zoveel bekijks dat ie wel stopt, zeker als hij een sticker achterop heeft dat hij voor dieren remt. 😛

Anders is het aanbrengen van een achteruitkijkspiegel op je linkerschouder waarschijnlijk een goedkopere ingreep dan de gemiddelde botox-operatie.

Leuke column, waarbij mijn linker hersenhelft (ja ja, voorzover ik die heb) niet meer weet wat de rechter doet. Blij dat ik ‘zit’ achter de PC. 😀

viking · 26 mei 2004 op 16:03

Mosje, wanneer je bij Godspeed Cafe aankomt, blaf dan effe. Help ik je even oversteken…

sally · 26 mei 2004 op 21:32

misschien is een blindengeleidehond een idee?
grappige column 🙂
sally

Mosje · 27 mei 2004 op 21:27

Dank voor jullie medeleven.
Heb ik al eens verteld dat ik ook zoiets heb met onder en boven? En met oost en west?

Eftee · 27 mei 2004 op 23:33

😀

WritersBlocq · 11 oktober 2005 op 22:12

😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder