Ik wil bij deze alvast een nominatie doen voor het woord van het jaar. Namelijk het door mij verzonnen woord dividovering (di-vi-do-ve-ring), wat staat voor dividendbelasting-heroverweging.

Want hoe diep kun je als politicus zinken? Dat je vanuit al je diepste vezels in je lijf er heilig van overtuigd bent dat de afschaffing van deze belasting nodig is voor onze economie en ons land…maar het dan toch maar niet meer doet omdat Unilever niet meer wilt meespelen. Ah gossie. Alsof je op straat loopt en je paraplu niet wilt gebruiken terwijl het pijpenstelen regent, omdat de weerman heeft gezegd dat het droog zou blijven. Neem dan ook geen paraplu mee!

Iedereen riep eigenlijk dat het ons geen windeieren zou gaan leggen, maar meneertje Rutte ging evengoed verkleed als paashaas met een mandje om zijn arm, op jacht naar deze eieren. Ik had me er inmiddels bij neergelegd dat deze afschaffing er zou komen en ik had meneertje Rutte een échte meneer gevonden als hij in deze ook standvastig zou zijn en de afschaffing er evengoed door zou rammen. Nederland bestaat immers uit meer dan alleen Unilever toch? Blijkbaar was Unilever de moeder der lobbyisten en nu bleek dat ze Rutte niet meer nodig hadden werd hij de lobby uitgebonjourd. Zou hij nu dan misschien ook een keer uit de kast komen?

Wat een slappe hap is het ook hé, jammer. Neem een voorbeeld aan Trump! Het is een kwal van een vent, walgelijk gewoon soms. Al vond ik hem wel wat hebben bij The Apprentice. Maar nee Trumppie, president van de VS zijn is géén scripted reality-tv programma! Of toch wel? Je kunt zeggen van hem wat je wilt, maar hij is wel standvastig!

De handelsoorlog met China en de EU bijvoorbeeld, het heeft een negatief effect op de wereldeconomie en zal dus ook de VS dubbel zo hard raken, maar schijt, invoeren die handel! Die importheffingen dan he. En zijn meest ambitieuze project is natuurlijk de bouw van de Mexicaanse muur. Geniaal plan! Want gesloten grenzen en hoge muren zorgen ervoor dat het nog moeilijker is en wordt voor de Mexicaanse kartels om drugs en mensen te smokkelen, wat dan weer zorgt voor schaarste en prijsstijgingen. Dus het idee van Trumppie om de Mexicanen zelf voor die muur te laten betalen is een realistisch plan, laat de kartels dit ophoesten want zij hebben er uiteindelijk ook baat bij! Win-win.

En dat is wat ik bedoel, hoe belachelijk en stom je plannen ook zijn, als je zo’n grote bek hebt om deze plannen door te voeren, laat zien dat je ballen hebt en breng deze tot uitvoering. Dan verdien je meer mijn respect. Wees geen slappe hap Rutte, want de D66 is nu ook gedoemd te mislukken omdat ze een doorgetrainde broekie voor de camera’s hebben geschoven. En Merkel blijft ook niet voor eeuwig je peettante wiens handje je vast kunt blijven houden. Toon ballen en weest standvastig in je besluiten, dan zal je herinnerd worden.

Maar ach, wie houd ik nu eigenlijk voor de gek? We zijn allemaal pionnen en onderdanen in een groot Monopoly spel. Daar kan jij ook niets aan doen Mark…ik vergeef het je.

Categorieën: Actualiteiten

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

2 reacties

van Gellekom · 21 oktober 2018 op 11:14

Rutte dent nu eenmaal altijd vooruit. Toen hij nog studeerde zette hij ooit 19 containers zelfrijzend bakmeel bij de bushalte en wenste ze goeie reis. Dat vooruitdenken van Rutte. Toen al. Jej wist niet beter.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder