Als Nederlander zouden we trots moeten zijn op ons landje. Maar de laatste jaren wordt deze trots bij mij omgezet in verbazing en kotsmisselijkheid. De radio kun je beter niet op Nederlandse zenders zetten want dan hoor je meer slap gelul van lompe lui die zich dj durven te noemen terwijl ze zelf niet eens de muziek uit mogen kiezen. Laat staan dat ze iets van de muziek of de oorsprong ervan weten te vertellen. Muziek wordt er trouwens bijna al niet meer gedraaid ,ze lullen er aan het begin en einde doorheen waarna er weer een kwartier onzinnig geleuter en eigen gelach volgt. Als je pech hebt hoor je dezelfde commerciele rotzooiplaten ook nog eens meer dan 4 keer op dezelfde dag terwijl er toch genoeg veel betere muziek is om een jaar lang geen enkele plaat twee keer te hoeven draaien zonder commentaar ertussen. En dan heb ik het over nieuwe muziek van dit jaar en niet weer dezelfde 80′ of 90′ kloteplaat die we al te vaak gehoord hebben.
Dan hebben we nog het steeds groter wordende “succes” van al die mongolen- en bejaardenzangers zoals Jan Smit, Marco Borsato, Wolter Kroes ,de Toppertjes en ga zo maar door. Hoe lomp en dom kun je gemaakt worden zodat je deze pulp goed gaat vinden. Jan Peter is ook al fan van Jan Smit, luisterd hij geen echte muziek zoals de meeste politici en hooggheplaatsen dat wel vaak doen?
Op t.v. is het al niet veel beter, het ene domme competieprogramma na het andere houdt de domme massa afgeleid van zaken die men toch zou moeten weten. Seth Gaaikema verwoordde dit nog het beste met de titel “afvaltelevisie”.
Zo stemmen bejaarden al jarenlang traditiegetrouw op het CDA, als de oudjes nu eens wat beter op zouden letten en niet naar mongolenzangers en lingo kijken zouden ze weten dat het CDA voor bejaarden juist de meest slechte partij is om op te stemmen. Het CDA bezuinigd namelijk alle zorg voor deze steeds groter wordende groep weg. Rijkelui stemmen juist wel op het CDA, de zorgpremie wordt namelijk nog steeds niet echt inkomensafhankelijk bepaald dus rijkelui lachen zich kapot en betalen nu een aanzienlijk kleiner deel van hun salaris aan zorg dan de mensen met een normaal salaris. De C van het CDA en de CU zijn daarom dus ook onzinnig geworden en kunnen beter een T worden: Truttig Democratisch Appel en de Truttige Unie.
Jongeren zullen waarschijnlijk nooit meer op het CDA of de CU stemmen (behalve een enkel gebrainwashed heilig boontje), zij hebben er samen namelijk voor gezorgd dat het uitgaan ver afgelopen is in Nederland. En als je dan niet uit wilt en even in de coffeeshop tot rust wilt komen of een paddestoeltje wilt eten, zou dat eigenlijk ook al niet meer mogen. Behalve wanneer je een niet rokende alcoholist bent want de christlijke harddrug alcohol wordt natuurlijk nooit verboden, terwijl deze zeker meer schade maakt dan de wiet en de paddo’s tesamen.
De regering wil toch dat er minder hangjongeren en overlast op straat komt. Coffeeshops sluiten en cafe’s ontoegankelijk maken voor hun grootste klantenkring (de rokers) zal daar niet echt aan meewerken denk ik zo.
Mijn advies is om een grote jas aan te schaffen met veel binnenzakken. Laad de jas vol met bier of een drank naar keuze en voldoende sigaretten en e.v.t. wat jointjes en paddo’s. Zet op je iPod je eigen gekozen muziek op en laat dan de kroegenterassentocht maar beginnen! Fuck de vertrutting!

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Troy · 29 november 2008 op 13:34

Heerlijk wanneer iemand zich zo recht uit het hard kwaad kan maken. En ik ben het op de meeste gebieden helemaal met je eens. Met name die eerste alinea, dat was eigenlijk een column op zichzelf waard geweest en dat vind ik wel een beetje jammer. De radio en de muziek die wij voorgekauwd krijgen via de media de laatste jaren is voor mij een grote bron van irritatie. En ik een hele tijd maar denken dat er gewoonweg geen goede muziek meer werd gemaakt. Gelukkig is dat niet zo, maar het is wel heel hard zoeken. Een hele waslijst aan goede muzikanten zit verscholen op kleine onafhankelijke platenlabels; artiesten die zich een slag in de rondte werken om rond te komen. En dan heb je die Jantje’s en Marco’s (om nog maar te zwijgen over de Rihanna’s en allerhande R&B sterretjes die het label R&B niet eens verdienen) die keer op keer, jaar in jaar uit eindeloos worden gepromoot. En waarom? Omdat de markt zich enkel nog richt op het klootjesvolk (niets mis mee), maar de echte muziekliefhebber die de tijd neemt om zich muziek eigen te maken zonder dat het meteen ‘lalalala, zing maar mee en hop-in-de-polonaise’ is gewoonweg wordt genegeerd. Een nummer moet tegenwoordig vanaf de eerste drie seconden aanslaan en in het geheugen blijven zitten en die ontwikkeling vind ik eng. Om nog maar te zwijgen over het feit dat muzikanten zich tegenwoodig moeten presenteren als fotomodellen en dus vaak alles behalve muzikant blijken te zijn. Eeuwig zonde.

Maar goed, zoals ik al zei, dit was stof geweest voor een column op zichzelf 😉

Neuskleuter · 30 november 2008 op 01:27

Eigenlijk zijn het twee columns in een. Maar dan eigenlijk twee halve columns in een. De muziek kan zeker worden uitgediept, maar het CDA is weer een heel onderwerp op zich dat ook verder uitgewerkt kan worden. Mocht je toch verdwalen in je eigen verhaallijnen: zorg dan dat je onderaan bij je uitsmijter weer rond kan komen bij je introductie. Dan weet je of het bij elkaar kan passen of niet.

Verder: een paar d’s en t’s verwisselen en meer witregels maken het beter leesbaar.

schoevers · 30 november 2008 op 12:31

Beetje vertrutting op zijn tijd, geeft het mensdom ook jolijt.
Hoewel, een kat die de gordijnen in vliegt, valt ook niet te versmaden. :pint:

Mup · 30 november 2008 op 16:20

Zie twee oudere mannen voor me op een bankje, die eens flink knotteren op hoe het ‘vroeger allemaal beter was’
Bij de overgang naar de politiek ben ik gestopt met lezen. Ligt niet aan jouw schrijven, maar aan mijn desinteresse voor politiek. Over de muziek, zo is het altijd al geweest, en zal zo met commercie altijd blijven,

Groet Mup.

RickTeck · 20 december 2008 op 16:51

Mag ik je adviseren om eens naar Studio Brussel (100.9 FM of via [url=www.stubru.be]stubru.be[/url]) te luisteren. Daar wordt alle muziek van over de gehele wereld gedraaid, van alternatief tot populair.
En met interessant commentaar wat niet storend is, zoals in Nederland.
Zelf heb ik al honderden goede artiesten ontdekt die ik zonder studio brussel nooit gekend zou hebben.

Groet,

Richard

RickTeck · 20 december 2008 op 17:01

Dit heeft niets met vroeger of nu te maken, bij onze zuiderburen draaien ze namelijk nog wel gewoon goede muziek met weinig onzingelul ertussen.
En als u een echte muziekliefhebber bent dan hoort en ziet u toch ook wel wat voor pulp er op de Nederlandse zenders wordt gedraaid, en dat Nedertland dus muzikaal aan het verloederen is.

Vergelijkt u dat eens met Studio Brussel uit Belgie bijvoorbeeld, daar draait men alles wat uit Europa komt en niet alleen commerciele rommel, nee juist meer alternatief en dus vernieuwender.

Het profiel van de gemiddelde Nederlandse zenders: hier worden alleen bekende jaren 80 en 90 platen gedraaid met soms een nieuw commercieel plaatje ertussen die dan 4 keer per dag gedraaid wordt. Daartussen krijg je schreeuwende radiopresentatoren (dit zijn geen dj’s) die dikwijls de artiest nog niet eens goed bij naam kennen en die verder enkel onzin uitkramen en teveel om hun eigen flauwe grappen lachen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder