Euro of gulden? Alle oude vrouwtjes zullen gelijk roepen ‘Gulden!’. Volgens mij vind menig Nederlander dat vroeger alles beter was. Vroeger, toen een spambox nog niets te maken had met een email. Als ik terugdenk aan toen ik jonger was, denk in aan een leuke tijd. De meeste mensen denken terug aan vroeger, en vergelijken dat met nu. Vandaar dat mensen de gulden terug willen. Natuurlijk is de kans klein dat het heel positief aanslaat, want de prijs blijft hetzelfde, alleen veranderd de prijs in een ander getalletje! Maarja, dat was natuurlijk vroeger, en vroeger was alles beter! Waarschijnlijk zullen we dat nog steeds roepen over 50 jaar, het is gewoon een manier om te laten merken dat je het ergens niet mee eens bent. Als tegen argument noem je dan dat het vroeger ‘anders’ was. Dé vroeger toen je voor een gulden een ijsje kon halen (wat nu rond de 2 euro kost) bestaat niet meer. We moeten verder gaan met het leven, en de toekomst leven. Tijden zijn anders, en nu is niet te vergelijken met toen. Uiteindelijk is de toekomst toch de leukste tijd, want in de toekomst zal je zeggen dat het vroeger (nu dus) beter was.

Iemand feedback?

Maloniem, leerling 3 vwo. :wave:

Categorieën: Algemeen

6 reacties

arta · 18 maart 2012 op 13:38

Natuurlijk heb ik feedback!

Leuk onderwerp ‘vroeger was alles beter’, leuk geschreven, zeker, maar wat mij betreft had je het wat meer uit kunnen diepen, of misschien in verhaal-vorm kunnen zetten. (Een oud vrouwtje bij de kassa, die verzucht dat vroeger alles goedkoper was, waar jij tegenin gaat, waarbij ze als uitsmijter haar mailadres geeft om het er nog eens over te hebben, zoiets)

Maarre, leuke binnenkomer, (het is je eerste inzending hier, toch?)Maloniem, of Malloniem?:-D

champagne · 18 maart 2012 op 19:30

Allereerst vind ik het stoer dat je om feedback durft te vragen. Alleen daarom al reageer ik. Ik vind het goed dat je je punt weet te maken in dit stukje. Ook je uitsmijter is goed. Het had van mij wel wat meer uitgediept mogen worden, zoals ook Arta al aangaf.

Wat tips bij het schrijven: probeer origineel te beginnen, daarmee prikkel je de lezer (ook met je titel)om verder te lezen. Zorg voor een onderhoudend middenstuk en een goede uitsmijter. En…check je spelling. Er zitten hier en daar wat foutjes in.

Maar ik zou zéker blijven schrijven, want het leest lekker weg. 🙂

Mien · 19 maart 2012 op 08:42

Eens met mijn voorgangers.
Meer feed ik even niet back.
Ik ben wel benieuwd naar je volgende stukje.
Welkom op ColumnX.

Mien

JoeyvG · 19 maart 2012 op 17:44

Volgens de etiquette behoor ik je welkom te heten op dit forum, dus bij deze. Ik vind je stukje nog al aan de korte kant voor een column. Maar je hebt weinig moeite met een vloeiend stukje schrijven, dus ga vooral door en ontwikkel!!

RobertH · 19 maart 2012 op 21:37

Leuk onderwerp, ik las het omdat ik toevallig zelf een paar dagen geleden een column over een platenspeler heb geplaatst, ook onder het mom van vroeger vs nu. Maar het gaat niet om mij…
Leuke uitsmijter. Wat je volgens mij zou kunnen verbeteren is de correctheid en logica van de zinnen. Zo schrijf je “….vandaar dat mensen de gulden terug willen.”, maar vandaar wat precies?
Succes met je volgende!
Robert

Meralixe · 20 maart 2012 op 15:44

Welkom op clumn x
Normaal zet ik daar dan een pintje naast maar aangezien u leerling 3 vwo bent en ik als Belg niet weet over welke leeftijd het dan gaat zet ik er dan maar een 😆 achter
Goed op de kretieken letten is mijn boodschap.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder