Live 8 is nog maar net achter de rug. Toch mis je al die verschillende artiesten bij elkaar op het podium al, die saamhorigheid, die liefdadigheid. Het organiseren vergt maanden, zoniet jaren. Jammer dat dit niet vaker kan, die artiesten die voor goede doelen optreden. Dat is zo een beetje wat ze gedacht moeten hebben, in de New Orleans-feestcommissie. Nooit meer zal New Orleans hetzelfde zijn. Voor eeuwig zijn ze gebrandmerkt. Meer dan 100.000 mensen waren getuige. Het staat vanaf nu in de geschiedenisboeken. Met grote letters staat het in de kranten. “Finally!” New Orleans heeft zijn eigen benefietconcert gehad en er ligt meer in het verschiet!

Artiesten die nooit van New Orleans hadden gehoord, artiesten die nog nooit van water hadden gehoord. Belangeloos stonden ze op het waterige podium. Artiesten om van te watertanden. Best frappant dat dit allemaal wél binnen een week te regelen valt. Doorgestoken kaart? Slechts met rubberbootjes was het concert te bezoeken. De bezoekers trakteerden zichzelf op zelfgeplunderd bier, cola en popcorn. De zorgen waren voorbij, want de collectebus deed zijn werk die avond. Het gigantische bedrag werd nog eens goed nageteld door de corrupte agent, hij kwam uit op 10 miljoen dollar. Bush telt opnieuw … 1 miljoen dollar.

De festiviteiten in New Orleans duren nog zeker tot en met oktober, maar daarna is het nog steeds feest! Rapper Lil’ Troy bijvoorbeeld…wie? Lil’Troy wil namelijk een gedeelte van de inkomsten van zijn nieuwste DVD die uitkomt in november, schenken aan de slachtoffers. New Orleans heeft het maar getroffen met zoveel beroemde en vrijgevige vrienden.

Natuurlijk was alles al duidelijk ver van te voren gepland en het beste voorbeeld van ‘doorgestoken kaart’ is natuurlijk de onschuld van Michael “we are the world” Jackson. Met het oog op New Orleans moest hij wel vrijgesproken worden. Druk was hij al aan het schrijven, neuriën en beatboxen in de rechtszaal. Nu is het New Orleans lied “WTC is gone and now Orleans” af. Simpele Michael dacht weer aan een aanslag.

Helaas komt aan alle leuke dingen een eind en zal waarschijnlijk in december het gewone leven weer beginnen. Bush schijnt nog wel een leuke verrassing in petto te hebben. De mallerd, met hem weet je immers nooit wat voor moois er gaat komen …

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

KawaSutra · 17 september 2005 op 18:46

De titel dekt de lading.
Prima column.

Veelzijdige vent die Troy! 😀

Geertje · 17 september 2005 op 19:31

Revival of the Jazz and her Soul.

‘Do you know what it means to miss New Orleans’

Prachtig sterke column!

melady · 18 september 2005 op 02:34

[quote]Voor eeuwig zijn ze gebrandmerkt.[/quote]

Ik ken wel een watermerk. Dat is een papier die je tegen het licht houdt en dan iets ziet.

In deze column spring je van de hak op de tak en dat maakt het warrig.

[quote]bier, cola en popcorn[/quote]

De titel noemt wijn.

Ma3anne · 18 september 2005 op 10:19

Goeie, cynische column!

WritersBlocq · 18 september 2005 op 10:26

Hoi Dis, ik vind het wel een leuke column.

Eddy Kielema · 18 september 2005 op 12:19

De vraag bij benefietconcerten is natuurlijk altijd of die artiesen er niet voor hun eigen eer en glorie staan te spelen ipv voor anderen. De oprechtheid van Michael Jackson kun je op zijn minst enigszins in twijfel trekken, want zijn imago moet flink opgepoetst worden en New Orleans komt hem dan natuurlijk wel heel goed uit. Leuke column!

Mosje · 18 september 2005 op 21:50

Ik wilde net gaan voorstellen in het CX-café om met z’n allen benefietcolumns te gaan schrijven, maar bij nader inzien……
😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder