Stel je nou eens voor. Je weet dat het hele land je uitkotst. Je weet dat werkelijk niemand je nog serieus neemt. Iedere keer zie je weer met pijn in je hart dat je in de peilingen op ongeveer nul zetels blijft steken. En eigenlijk begint langzaam het besef te dagen dat je niets meer en niets minder bent dan een ijdeltuiterige geschifte racist met een belachelijk kapsel. Wat doe je dan? Uit pure frustratie besmeur je het kantoor van een partij die er wél fatsoenlijke opvattingen op na houdt. Ach, die Geert. Met de VVD liftte hij mee om een kamerzetel te bemachtigen. Als je namens een partij verkiesbaar bent, Geert, dan moet je natuurlijk wel achter de beginselen van die partij staan. VVD’ers zijn liberalen, maar geen racisten. Maar ja, Geert, als je onder de douche steeds het Horst Wessel-lied staat te neuriën, dan gaat het op een dag natuurlijk mis. Dan verander je van een liberaal in een racist, en begin je voor jezelf. Geert Wilders, de Nazi met de zachte g.

In de kamer neemt niemand onze Geert nog serieus. En in de peilingen neigt de teller naar nul. Je eerste Sinterklaasrijmpje ligt al klaar. “Teller op nul, Geert de lul.” De wonderlijkste strapatsen haalde je uit, Geert. Je lijfde zelfs een Limburgse dierenactivist in. Altijd goed voor een paar stemmen. Van diens moeder, diens zus en diens achterlijke neefje. Alle kleine beetjes helpen. Mocht allemaal niet baten. Mag ik Sint Nicolaas weer even aan het woord laten? Ja? Mag het? “Dierenactivist? Naast de pot gepist!”.

Maar goed, in een laatste wanhoopspoging heeft de Partij van Geert vandaag het hoofdkantoor van de PvdA ondergeplakt met affiches en posters van Geert. Okee, Geert: ik leg het nog één keer uit. Je wilde toch allerlei buitenlanders weren omdat ze zo’n slecht effect hadden op onze misdaadcijfers? Omdat ze niet met hun poten van de spullen van een ander afblijven? Hee, Geert, lamlul, blijf dan zelf ook met je poten van andermans spullen af! Je wilde toch een veilige, leefbare samenleving? Wildplakken hoort daar niet bij. Niet op een blinde muur, niet op een schutting, en zeker niet op het gebouw van een ander. Feitelijk, Geert, heb je dus gewoon schijt aan alles.

Waarde lezer, hebt u het logo van Geerts partij weleens gezien? Dat is een vogel. Hoe toepasselijk: die schijt ook alles onder…

Categorieën: Actualiteiten

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

16 reacties

Prlwytskovsky · 28 oktober 2006 op 00:48

Oké vogels schijten per definitie op je kop, daar zijn wij het over eens. Maar als ik de titel van dit epistel lees dan lees ik eigenlijk wildplassers, dat woord blijft bij mij hangen. En wildplassers schijten nooit op je kop nee, die zeiken alijd!! 😛

Trukie · 28 oktober 2006 op 00:58

Deze lijmpoging krijgt nog wel een staartje, omdat er iets mis is met de plakkak en plakzeik :laugh:

Bitchy · 28 oktober 2006 op 07:05

Helmaal in mijn straatje deze column!

Zou bijna mijn haar donker verven als ik hem zie, brrrrr 😉

SIMBA · 28 oktober 2006 op 09:29

Tof stukkie tekst!

klapdoos · 28 oktober 2006 op 11:17

Dat is een statement, en ik las ook even in de snelheid wildplassers. Wat deze man ook fout of goed doet, doe jij het hem na? Heb jij het lef dat deze man heeft om zomaar de straat op te gaan met alle risico’s voor eigen leven? Omdat een stelletje radicale malloten die hier in Nederland de boel op stelten zet het op zijn leven heeft gemunt? Natuurlijk doe je dat niet je kijkt wel uit. Of je het nou wel of niet met hem eens bent, of zijn haar nou wel of niet goed zit (hij maakt in ieder geval reclame voor de klassieke muziek voor de jeugd met zo’n kanis) kijk eens naar die andere knakkers dan, is die bakellende dan zo’n toppertje? Of kawoutertje Bos? Of noem al die gluiperds maar op.
En trouwens, ik zou niet stemmen als ik jou was, want er staat 4 jaar op het deelnemen aan een criminele organisatie. En die zitten in Den Haag. Dus ook voor jou is het uitkijken…. 😀 😀

Mosje · 28 oktober 2006 op 11:55

Je schrijfstijl blijft leuk Driek, maar als je je pijlen richt op figuren als Wilders, dan moet je wel wat zorgvuldiger mikken. Nu blijven ze steken in zijn kapsel en wat andere uiterlijkheden. Probeer hem eens in zijn hart te raken door dieper in te gaan op de meningen die hij verkondigt.

Eddy Kielema · 28 oktober 2006 op 13:22

Hé, zat jij misschien achter die [url=http://www.nieuws.nl/315095/Wilders_geschokt_over_mishandeling_medewerkers]molestatie[/url], Driek? 🙂

arta · 28 oktober 2006 op 15:23

Geweldig geschreven!
En inderdaad Eddy, Geerts (wild-)plakkers zijn hun leven niet zeker…Zouden dat die achterlijke neefjes zijn, waar Driek het over heeft?
🙂

pally · 28 oktober 2006 op 17:11

Jij bent wel heel heftig anti-Wilders hè, Driek?
Nou ik bem ook niet gek op deze ‘Mozart’. Maar hij is op zijn manier in elk geval wel bevlogen.
Dat van die plakkaten wist ik niet, maar is inderdaad weinig subtiel.
Maar wat en wie is dat in de politiek nou wel?
Als je werkelijk eerlijk en betrouwbaar bent, kun je de politiek wel vergeten, dan heb je niet het juiste profiel….
Wel goed geschreven column en lekker fel.
Pally

Estrella · 28 oktober 2006 op 18:25

Krachtig stukje.
Ook ik sympathiseer nou niet bepaald met Meneer Wilders’ ideëen.
Hij geeft zo inderdaad niet echt het goede voorbeeld…
Met graagte gelezen!

pepe · 28 oktober 2006 op 19:31

Driek pas maar op voor je het weet hebben ze jouw muren ook wildbeplakt.

Siebe · 28 oktober 2006 op 20:45

Och ja, 22 november komt eraan. Nog vlug even Wilders [i]bashen.[/i]
Net zoals een aantal marrokaantjes gister nog met enkele van zijn medewerkers gedaan hebben maar dan verbaal nietwaar? En eerlijk is eerlijk; het mag.

Maar serieus, alsof de PvdA een fatsoenlijke partij is…. Woehahaha! Moet je in de deelgemeenten van Amsterdam maar even vragen met wat voor fatsoenlijke opvattingen er omgegaan wordt met publiek geld; subsidies aan jezelf toekennen. Partij van de Aso’s dus.

Wat ik maar wil zeggen is; luister naar Mosje.

DriekOplopers · 28 oktober 2006 op 20:58

@ Siebe: je hebt gelijk over het mogelijke gerotzooi in Zuidoost. Dat is zo te zien ook niet in orde. Heb geprobeerd hier een column aan te besteden, maar ik vond mijn verhaal niet goed genoeg. Weer eens een gevalletje “jammer, mislukt, weggooien maar”. Maar de PvdA neemt het wel hoog op: Ed van Thijn leidt een onderzoek, en het laatste woord is zeker niet over deze zaak gezegd.

vanlidt · 29 oktober 2006 op 00:48

Meen je dat nou driek? Als die man niet zo’n belachelijk kapsel had, zou ik op hem stemmen.

De Partij voor de Dieren dan maar…. .

Dees · 29 oktober 2006 op 09:48

Het gevaar van deze manier van schrijven is dat de lezer jou ook niet serieus gaat nemen als je woorden als ‘lamlul’ en ‘nazi’ ertussendoor poetst. Zo houdt het stukje halt in een grijs gebied tussen een heel klein beetje inhoud, een heel klein beetje parodie en vooral gescheld. Dan zou ik er of de voorkeur aan geven dat je volledig gaat voor de parodie, of volledig voor de inhoud (of tegen de inhoud dan..) en het schelden, ach het schelden kan misschien dan ook wel weg, of in de parodie verwerkt.

Verder ga je er teveel vanuit dat de lezer toch wel aan jouw kant staat (uitgekotst door het hele land). Dus wat je dan gaat doen is hopen op het ja-knik publiek, of je gaat dat zelfs verwachten. Dat maakt het stukje (te) makkelijk scoren en zoals je kunt zien aan de reacties, heeft dat dan ook weer een averechts effect en gaan mensen de door jou zo gehate politicus in ene ‘bevlogen’ noemen. Je schrijft best ok, bij vlagen zelfs erg goed. Je zou alleen wat zorgvuldiger met je woorden kunnen omspringen om a. het effect te verhogen (want in veel stukjes ben je uit op effect, je hebt een boodschap) en b. zelf niet in de karikatuurpositie te belanden door anderen te gretig weg te willen zetten als karikatuur.

Ik krijg bovendien de indruk dat je best goed geinformeerd bent en politiek geengageerd. Gebruik dat dan ook!

Goedbedoelende groet,

Dees

Scepsis · 30 oktober 2006 op 11:03

In en vanuit een bewaakte omgeving racistische uitspraken doen over medeburgers, de islam en moslims getuigt noch van moed noch van heldendaad . Als we het hebben over de integriteit van de heer Wilders dan moeten mensen weten dat zijn verkiezingscampagne wordt gefinancierd door zijn ongure vrienden in Israël, die er baat bij hebben dat Wilders de anti-islam sentimenten in Nederland tegen moslims blijft aanwakkeren. Het imago van Israël krijgt voortdurend rake klappen en de publieke opinie in de samenleving kantelt steeds verder in het nadeel van Israël, omdat mensen beseffen dat Israël de spanningen in de wereld blijft intensiveren. Een fatsoenlijk mens steunt de beschavingsvijandige politiek van Israël niet.
Wat wij ons moeten afvragen is, dient Wilders Nederlandse belangen met zijn politiek of Israëlische. Aan wie is de heer Wilders loyaal aan dit land of aan een land dat 1,3 miljoen clusterbommen, chemische wapens en uranium gebruikt in de bezette gebieden en Libanon. Het zou mij niet verbazen dat Wilders hier een publiciteitsstunt heeft uitgehaald.. Zolang de NOS-camera’s en die van RTL 4 de belaagden niet duidelijk in beeld brengen of interviewen zet ik daar grote vraagtekens bij. In politiek Den Haag heerst enorme hufterigheid. Alleen D’66 en GL hebben de haatcampagne van Wilders tegen de moslims veroordeeld. Nederlandse politici zijn niet loyaal aan het land dat ze vertegenwoordigen want in dat geval zouden zij een ander beleid voeren om de rust en harmonie in de samenleving te bewaken en te bevorderen. Ik stem op SP. Ik stem tegen de kunstmatigheid van Wouter Bos en tegen de slaafse houding van Balkenende die twee wereldbedreigende landen, te weten de VS en Israël, blijft steunen in hun politiek. Mijn hart zit nog altijd links en mijn geweten zegt dat rechtse partijen de hoeders zijn van de consumptiemaatschappij.

Wees gegroet,

Scepsis

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder