Iedere keer als ik foto’s of tv beelden zie van onze aarde genomen met een of andere sonde vanaf de ruimte word ik overvallen door het grote “wouw ! “ gevoel.

Mijn Hart gaat sneller kloppen en ik krijg een warm gevoel van binnen.

Iedere keer als ik deze beelden zie denk ik hoe bijzonder dit bolletje is en vraag ik mijzelf af waar we het toch aan verdiend hebben om hier te leven, hoe bijzonder het is om te bestaan! Hoe bijzonder is het dat wij een unieke creatie zijn van god ?

Het gevoel laat mij niet los en maakt mij bijzonder trots.

De enige plek waar leven is in het heelal, en wij zijn geschapen door god om daar deel van te maken.

Wij zijn speciaal,   Wouw!

Onze aarde draait om de zon, daar passen wij qua volume ongeveer 1.304.000 keer in, de zon zweeft in ons zonnestelsel, daar zweven ongeveer vijfhonderd miljard andere zonnen in waarvan de kans groot is dat er velen zijn met ook een stelsel van planeten om zich heen.

Bedenk je dat er van deze sterrenstelsels ongeveer honderd miljard rond zweven in het heelal.

Probeer jezelf nou eens voor te stellen hoeveel planeten er in dit heelal rond hun zonnen draaien.

Het feit dat wij het enige leven zijn in dit onmens grote heelal maakt ons speciaal toch?

Ik heb een hekel aan de wetenschap. Dit stelletje idioten komen met zogenaamde berekeningen om aan te tonen dat er statistisch gezien wel ander leven moet zijn in het heelal. Samen met overheden besteden ze miljarden aan ruimtesondes en radio telescopen om hun gelijk aan te tonen met als prijs, het wegnemen van mijn trots, het wegnemen van mijn “Wouw ! ” gevoel.

Wij zijn speciaal !

Zoals onze aarde, vol van intelligente levensvormen met als pronkstuk wij de mens zo is er niets anders in het heelal.

God was na 6 dagen scheppen moe en op de 7e dag rustte hij uit zegt Genesis . Zijn werk was klaar !

Of ?

Hoeveel cycli van 7 dagen zouden er sinds de schepping verstreken zijn?

Hoe zou onze schepper zijn tijd hebben ingevuld in al die cycli ?

 

 


chris.c

Ik ben een beginnend hobby schrijver.

8 reacties

NicoleS · 17 mei 2016 op 11:17

Mooi Chris?

  Meralixe · 17 mei 2016 op 13:30

  Welkom bij column x Chris. Bovenstaande dame zal wel weten dat er hier in Vlaanderen eentje zit met krullende tenen. Ik kijk uit naar uw volgende. Als er van hier uit dan toch enige commentaar achterwege blijft dan kan het ook zijn omdat ik in de nabije toekomst een drietal weken computer loos op deze aarde zal rond zweven.
  Toch al dit, spelling is ook mijn zwak punt maar bij het grondig nalezen zou je eigen Hart toch zonder hoofdletter mogen passeren, dit terwijl je een eindje verder God met een kleine letter bedenkt. 😮

   NicoleS · 17 mei 2016 op 14:29

   Is je computer stuk Meralixe? Ik hoop van harte van niet. Maar mocht je op vakantie zijn, dan wens ik je een fijne vakantie. Een dingetje nog, Chris. Volgens mij spel je Wouw anders en moet het Wauw zijn. Ik heb zelf de nodige feedback op mijn stukken gehad maar het meeste daarvan zullen je als auteur doen verbeteren en groeien. Dat is de kracht van Column X. Als je het die meneer met krullende tenen uit Vlaanderen zou vragen, was hij het hier vast roerend mee eens.?verder welkom uiteraard. ☺☺

    Meralixe · 17 mei 2016 op 15:54

    Ach NicoleS, die computer is gelukkig niet stuk hoor. Ik twijfel enkel aan de WIFI op een camping ergens in de buurt van Barcelona.
    En, ook chris.c , dat ‘controlerend’ lezen waar we het reeds over gehad hebben. Na een tijdje doe je niet anders en springen de ‘fouten’ er bij het nalezen zó uit.
    Ik zag bijvoorbeeld ook direct twee keer kort na elkaar ‘ Iedere keer als ik’ terwijl ’telkens’ een passend woord is om dit te vermijden.
    Bij het nalezen van mijn eigen voorgaande commentaar zag ik dan dat IK zou rond zweven. Nu, dat zou ik met mijn sleurhut dan toch liever niet doen. :-S

Mien · 18 mei 2016 op 08:23

Ik denk met sociale media.
Welkom op planeet ColumnX.

pally · 18 mei 2016 op 12:07

Tja, dit lijkt mij wel een zeer eenzijdige visie op de aarde. Wel positief, maar toch..

chris.c · 19 mei 2016 op 13:05

Bedankt voor de reacties!!!!
Ik schaam me diep voor mijn belabberde spelling, ik heb nog veel te leren en dat begint al bij de spellingfouten waarmee ik geconfronteerd word haha.

@pally die visie heb ik bewust zo weergegeven met als laatste een opening om verder te denken.

  NicoleS · 19 mei 2016 op 13:20

  Echt dat wordt beter hoor Chris. Ik heb ondanks 100 overlezen nog regelmatig momenten waarop ik denk als mijn werk gepubliceerd wordt: heb ik dit over het hoofd gezien?? Al doende word je steeds beter?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder