Er is onlangs een soevereine natie gebombardeerd. Door – wie anders – de Verenigde Staten. Zonder dat zij hiervoor de NAVO om toestemming hebben gevraagd. Zelfs zonder dat ze hiervoor van te voren hun eigen regering hebben gepolst. En wat denkt u? In plaats van een scherpe veroordeling stonden er vele zombies, ook in ons lage landje, te juichen. Sterker nog, ons lage landje is zelfs mee gaan helpen en heeft gevechtsvliegtuigen naar diezelfde soevereine natie gestuurd.

Het is al meer dan twee jaar geleden dat de Verenigde Staten hebben geprobeerd het regime van Assad in Syrië omver te werpen. Alhoewel de jaarproductie van menig munitiefabriek tot ontploffing is gebracht op Syrisch grondgebied is het westen er niet in geslaagd dit land te annexeren. Het lijkt erop alsof er nu uit een ander vaatje moest worden getapt om dit gebied alsnog onder westerse controle te kunnen krijgen. Nu is het niet meer vanwege het regime van de hardnekkige Assad waarom het land zou moeten worden veroverd. Neen nu zijn het vermeende moslimrebellen van de fantoomorganisatie IS die nopen tot verovering van het gebied. IS. Een jaar geleden had nog nooit iemand ervan gehoord, maar nu wordt dit acroniem door de zombies geassocieerd met de grootste bedreiging voor de wereldvrede.

Als er van zomaar een willekeurige rebellenclub, ook al was het een islamitische, sprake zou zijn, zou de wereld er niet echt wakker van liggen. Maar ineens zijn er links en rechts video’s opgedoken van barbaarse onthoofdingen. Uit het niets. En sindsdien staan de zombies op hun achterste benen. Het goed belichte beeldmateriaal staat stevig op het netvlies van de argeloze facebookende zombies gebrand.

Net zoals toen op 11 september 2001 de toevallig ter plekke aanwezige camera’s in New York precies op tijd konden worden ingeschakeld om haarscherpe beelden te schieten van vlucht UA175 toen het toestel zich in de zuidelijke toren van de Twin Towers boorde. Indringende beelden die hebben gezorgd voor een maximale impact op de zombies, die vervolgens maandenlang zijn gebombardeerd met herhalingen, in slow motion en met dramatische commentaren, om een onuitwisbare indruk te waarborgen.

En nu dus die onthoofdingen. Hebt u wel eens bedacht waarom een vermeende organisatie zoals IS, dit soort beelden de wereld in zou willen sturen? Welk belang zou een vermeende groepering, die een islamitische staat zou willen oprichten hebben bij het versturen van dergelijke beelden? Ik denk dat zombies daar niet eens over nadenken. Zombies denken sowieso niet na.

En stelt u nu eens voor dat er berichten op zouden duiken dat IS niet zou bestaan. Dat de onthoofdingen in scene zouden zijn gezet. Net zoals de getuigenis van het tienermeisje Nayirah, destijds in oktober 1990, die de publieke opinie in de Verenigde Staten  heeft omgeturnd, zodat er toestemming kon worden verkregen van het Huis van Afgevaardigden om Irak binnen te vallen. Twee jaar later kwam aan het licht dat dit meisje helemaal niet, zoals werd gesuggereerd, een Koeweitse vluchtelinge was, die was blootgesteld aan allerlei wreedheden van Irakese soldaten. Neen, ze was de in Amerika woonachtige dochter van de Koeweitse ambassadeur in de VS en al haar verhalen waren gelogen.

Ik zal u vertellen wat er zou gebeuren als er nu berichten zouden opduiken, die erop zouden kunnen wijzen dat de officiële lezing over IS onjuist zou zijn . De zombies zouden uitroepen: ”Complottheorie!! Complottheorie!!”

Overigens zijn dit soort berichten reeds verschenen in de onafhankelijke media.

En stelt u zich eens voor dat er vast zou komen te staan dat IS werkelijk niet zou bestaan. Dat het een false flag operation zou zijn, in elkaar geknutseld door de CIA en de Mossad. En dat de onthoofdingen in een filmstudio onder de strakke regie van “Wag the Dog-regisseur” Barry Levinson zouden zijn opgenomen. Wat denkt u dat er dan zou gebeuren? Ik denk: “Niets.”

Net zoals toen er bleek dat er in Irak absoluut geen sprake was van massavernietigingswapens. Niemand heeft daarop de VS veroordeeld. Niemand heeft George Bush voor een internationaal tribunaal in Den Haag gedaagd. Integendeel. “Sadam was toch een schurk”, riepen de zombies. “Irak moest toch een democratie worden en de dictator Sadam moest dood.” Een miljoen dode Irakezen en hun nabestaanden dragen vandaag de dag de gevolgen van dit zombiegedrag.

De zombies lijken het de gewoonste zaak van de wereld te vinden dat een half land wordt platgebombardeerd zonder enige vorm van gezamenlijke besluitvorming met de NAVO-bondgenoten en sowieso zonder in overleg te zijn getreden met de leiding van het bestookte terrein.

En u? Vind u dit de gewoonste zaak van de wereld? Bent u een zombie? Hebt u er geen moeite mee dat er zonder afstemming en toestemming met betrokken regeringen bombardementen worden uitgevoerd op een soeverein land? Hebt u er geen moeite mee dat er duizenden mensen vermoord zullen worden door bommen die met uw belastinggeld, uw bloedgeld, zijn bekostigd? En iets heel anders: bent u bang voor IS? En zo ja, waarom? Of denkt u dat IS een verzinsel is? Een misleidende creatie, juist bedoeld om angst aan te jagen? Nou?


Chris

Chris den Daas

15 reacties

Frans · 1 oktober 2014 op 01:20

Als ik in al die complotten zou geloven heb ik geen leven meer. Kijk, het staat natuurlijk buiten kijf dat Wilders een moslim is die aan taqiyya doet. Want wie verkondigt te pas en te onpas de ware islam? Wie beweert telkenmale dat de koran moslims oproept om ongelovigen te doden daar ze ze maar tegen komen? Wie vindt dat de Nederlandse regering jihadisten gewoon moet laten vertrekken? Juist ja, de heer Wilders. Zij nog ten overvloede vermeld dat hij zijn roots in het grootste moslim land ter wereld heeft . Als extra hint voor zijn volgelingen heeft hij zijn haar geverfd. Hij doet zich dus anders voor dan hij is. Dat Wilders enerzijds de ware islam verkondigt en dat dan aan de andere kant verwerpelijk noemt, is taqiyya in zijn zuiverste vorm. Wie dat niet ziet, is een zombie.

troubadour · 1 oktober 2014 op 06:55

Als je dit leest heb je ‘Veterans today’, ‘Niiburu’ etc. niet meer nodig Chris. Gelukkig gaan we de MSM steeds meer wantrouwen, met Duitsland als koploper. Ik zie vorderingen. Uitstekend verhaal.

Mien · 2 oktober 2014 op 07:59

Een column over zombies. Op sterven na dood. Niet meer en niet minder. George O. heeft er al over verhaald. In herhaling ligt de boodschap. Het antwoord knalt. Zoals altijd. Dat komt pas binnen. Helaas. Wie vragen stelt lost op.

Frans · 7 oktober 2014 op 10:08

Massagraf met studenten in Mexico. Amerikaanse propaganda meneer. De VS wil Mexico in diskrediet brengen om in te kunnen grijpen tegen de drugskartels. Passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten door pro Russische rebellen. Amerikaanse propaganda meneer. Alleen bedoeld om Poetin in een kwaad daglicht te stellen. Het oeverloos blijven herdenken van de slachtoffers van MH17 heeft dan weer wel iets van propaganda door de Nederlandse overheid om het volk rustig te houden.
Kuddegedrag is voor sociale wezens, zoals mensen, overigens niet echt vreemd.

spaans · 8 oktober 2014 op 14:18

Uw analyse is vlijmscherp. Net zoals in uw column over zwarte piet weet u de vinger exact op de zere plek te leggen. U bent misschien een beetje lang van stof, maar in de vele artikelen over IS heb ik er nog niet een gelezen met deze originele insteek. En het manier waarop u uw eind hebt geschreven raakt mij. Ik voel mij aangesproken.

Chris · 13 oktober 2014 op 12:57

Dank; ik heb een nieuw stukje over deze materie in de pijplijn, weet alleen niet of deze site het juiste medium is, hij is nogal inhoudelijk.

  Mien · 13 oktober 2014 op 13:40

  Ha, ha, die Chris. Voor inhoud moet je bij de dokter zijn. Gratis tip! En weer wat extra hits. Joepiedepoepie … !!!

Chris · 13 oktober 2014 op 13:55

In het verleden was ik altijd gecharmeerd van je inhoudelijke commentaren op de stukjes alhier. Volgens mij is er iets in je toonzetting veranderd. Waar ligt dat aan?

  Mien · 13 oktober 2014 op 15:28

  Volgens mij heb je mijn vorige commentaar niet goed ‘gelezen’!
  Kan de beste overkomen. 😉

Chris · 14 oktober 2014 op 16:32

Haha, ik vind ‘um leuk!!

En ik realiseer mij dat jij iets hebt met het aantal hits van andermans’ stukjes, maarre om nu in een dag 100x dit stukje aan te klikken vind ik ook een beetje overdreven.

  Mien · 14 oktober 2014 op 17:42

  Ach Chris, het zijn maar cijfertjes. Ik ben weliswaar een cijferfetisjist maar weet ook hoe onbetrouwbaar en nietszeggend deze kunnen zijn. Zeker bij CX. En om nu op jouw columns te gaan rammen … ech nie … !!! Hoewel ik het je wel gun hoor, cijferhits.

Chris · 14 oktober 2014 op 18:23

Hmm, ik weet niet of ik je helemaal geloof, maar dat doet er uiteindelijk natuurlijk ook niet toe 😉 Maar als het je gelukkig maakt moet je het vooral gewoon blijven doen!!

(NB is off line tot het insturen van het volgende stukje)

Mien · 14 oktober 2014 op 23:26

Geloof is de eerste stap naar waarheid … 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder