“Nog twee maanden?! Meid, het lijkt wel of je mórgen al moet bevallen!”

Zucht…we zijn er weer hoor. Hoe vaak ik de laatste paar weken niet gehoord heb hoe groot m’n buik wel niet is… En of ik wel zeker weet dat het geen tweeling is, hoe origineel. Al met al niet om vrolijk van te worden. Ik moet nog 9 weken en aangezien de kleine gemiddeld nog 200 gram per week groeit, is het heel aannemelijk te veronderstellen dat de buik nóg wel een tikkie dikker zal worden. Laatst zei iemand -die van zichzelf al vrij stevig is- zelfvoldaan dat ze zelfs op het eind van haar zwangerschappen niet zo dik was als ik nu. In gedachten had ik m’n sneer al klaar: “Liever alleen tijdens m’n zwangerschap iets dikker dan m’n hele léven een molenpaard!”. Uiteraard hield ik die opmerking voor me, aangezien ‘ie ethisch gezien niet helemaal door de beugel kon. Maar ik had maar wat graag de uitdrukking op haar gezicht gezien als ik ‘m wél zou hebben terug gekaatst.

En als dat nou het enige was. Maar ik heb gemerkt dat mensen bij zwangeren een ander setje normen en waarden hanteren dan ze doorgaans zouden doen. Zo is het kennelijk heel normaal om ongevraagd aan een zwangere buik te komen. De laatste die dat bij mij deed heeft overigens nu nog steeds spijt. Not amused was ik. Wat bezielt die mensen toch? Ik neem aan dat m’n collega’s ook raar zouden opkijken als ik ze ongevraagd in hun billen zou knijpen. Maar kennelijk is het een ander verhaal als je zwanger bent: dan ben je namelijk gemeengoed.
En wat te denken van de schijnbaar compleet maatschappelijk geaccepteerde vraag: “En? Ga je borstvoeding geven?”. Zonder blikken of blozen hoor. En als de vraag nou afkomstig zou zijn van iemand uit je directe omgeving dan is dat nog tot daar aan toe, maar je hoeft niet raar op te kijken als de zus van de buurman van de melkboer je dergelijke nieuwsgierigheden voor de voeten werpt. Ik kan er niet over uit. Dat zijn fysiek intieme vragen en daar heeft niemand ook maar ene moer mee te maken. De volgende die me dat vraagt krijgt als reactie een intieme wedervraag: “Geen idee nog, maarreh…wanneer ben jij voor het laatst van bil gegaan?”. Is net zo belachelijk.

Dat dingen tijdens de zwangerschap anders zijn ondervond ik trouwens gisteren nog. Ik had bij de apotheek een urine-container gekocht (belachelijk woord trouwens voor een potje van 20cc) zodat ik tijdens de controle bij de verloskundige niet met een oversized jampot aan hoef te komen. Er zat een etiketje bij waarop je je persoonlijke gegevens kunt invullen. Op regel twee stond…en dit is ongelogen: Geslacht: M/V/Zwanger
Heb ik iets gemist? Is “zwanger” onlangs gepromoveerd tot een heus geslacht? Gek hoor. Ben ik ineens tweeslachtig. Nou, zoek dat maar eens op in een synoniemenwoordenboek, daar staat achter tweeslachtig: hermafrodiet. Ieuw! Ik tel de dagen af…

Ok, misschien stel ik me een héél klein beetje aan, maar dat is één van de weinige voordelen van zwanger zijn: in het kader van je vermeende hysterische hormoonhuishouding mag je je ongegeneerd laten gaan. Dat die hormonen sinds de vierde maand al helemaal weg zijn hoeft niemand te weten. Ik laat ze maar in de waan, dan kan ik in situaties zoals hierboven tenminste nog ongestraft gallen.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Neuskleuter · 25 augustus 2008 op 13:06

Hey Dickie Dik! Leuk stukje! 😀

Je kan het ook zo zien: een flinke baby is naar mijn idee een gezond teken. En zoals jij je buik beschrijft, kan je sneller zitten in het openbaar vervoer, bij een bushokje, bij een bezoek aan de apotheek met de urine-containers. Ik wist trouwens niet dat mannen ook zwanger kunnen worden. Maar ik denk wel dat mannen zo nu en dan ook wel eens urine afgeven bij een huisarts 😉

Wat heb je eigenlijk gedaan met de laatste persoon die zomaar je buik aanraakte? Daar ben ik nog wel nieuwsgierig naar..

Leuke uitsmijter ook.

Mup · 25 augustus 2008 op 15:22

Je krijgt er de zenuwen van, van die idiote dooddoeners als je zwangert, en straks nog een kindje ook.

Waarom ieuw bij hemafrodiet?

Groet Mup.

Fem · 25 augustus 2008 op 15:42

wat ben ik blij dat ik die fase voorbij ben 😀
maar ik kan je waarschuwen:
een pasgeboren baby is nog meer gemeengoed als een puppy want je komt geen winkel uit, zonder dat Jan en Alleman even met zijn hoofd in de wagen heeft gehangen….

Met de vraag over borstvoeding was ik heel makkelijk. Zonder borsten is dat geen optie en de schok die mijn eerlijke antwoord teweeg bracht, was voldoende om de vrager met een mond vol tanden achter te laten 😉

:toeter: Lang leve de hormonen!!

arta · 25 augustus 2008 op 16:02

Ook ik heb al deze vragen tijdens mijn zwangerschappen gehad, maar me er helemaal niet aan gestoord.
Een vraag over de borstvoeding ja/nee is een maatschappelijk issue, ik keek daar niet eens van op.
Ook mochten ze aan mijn buik zitte, zelfs op mijn werk, maarja… ik knijp mijn collega’s dan ook regelmatig in de billen:-D
Maarja, laat jij je maar lekker gaan zolang je nog geslachtsloos bent. Voor je het weet ben je weer vrouw, en wat je dan allemaal niet naar je hoofd krijgt: Maak je borst alvast maar nat:-D

pally · 25 augustus 2008 op 16:55

Je bent een lekker bozige a.s mama, Esther. Maar er zitten ook wel positieve kanten aan het feit dat je een beetje van iedereen bent, kennelijk, in deze staat. Hebben mensen eindelijk gewoon eens belangstelling, zonder dat ze elkaar kennen. Ook wel grappig. Al kan ik me je irritatie best voorstellen. Beetje humor, misschien? Die laat je al(voorzichtig) doorschemeren in het billenverhaal. Sterkte maar met al dat toucheren 😀

groet van Pally

Prlwytskovsky · 25 augustus 2008 op 18:50

[quote]het lijkt wel of je mórgen al moet bevallen[/quote]

Reactie van een vent: en hoe bevalt dat? 😕

lisa-marie · 25 augustus 2008 op 19:43

@arta:
[quote]Voor je het weet ben je weer vrouw, en wat je dan allemaal niet naar je hoofd krijgt: Maak je borst alvast maar nat[/quote]
😆 😆

SIMBA · 25 augustus 2008 op 19:57

Wie had jou dan van te voren wijsgemaakt dat zwanger zijn leuk is…. 😀

Neuskleuter · 26 augustus 2008 op 14:59

Brr, het ergste lijkt me dat alles wat je in die 9 maanden hebt opgespaard er weer uit moet…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder