“Wat doen we ermee?” vraagt Charlène. Lui strekt ze haar linkerpoot die te lang in de verkeerde houding gelegen heeft en daardoor slaapt. Charles antwoordt iets onverstaanbaars. Charlène kijkt geïrriteerd naar hem. Ze heeft er een hekel aan als Charles praat en gaapt tegelijk. “Wat zei je nou?” vraagt ze bozig. “We houden ons koehoest,” zegt Charles eveneens geërgerd. Met één pootbeweging maant hij de rest van de groep tot kalmte.

“Verrek, ze stoppen weer!” zegt Charlotte die net haar vacht bestudeert. Hypochondrisch als ze is checkt ze iedere dag meerdere keren de grootte van haar vlekken. “Nu is het genoeg,” besluit Charles. Snel legt hij het plan uit aan de groep. “We besluipen ze van achteren en richten ons op de vrouw met dat kind.”

De actie verloopt gecoördineerd. Van verschillende kanten valt de groep aan. De mensen zetten het op een lopen. Charles laat zich met een atletische sprong naar de vrouw met het kind van zijn beste kant zien. Ze ontkomen.

“Wel jammer,” zegt Charlène tegen Charles. “Omdat jij vanmorgen weer de beste stukken vlees hebt weggekaapt, lijd ik honger. Bovendien ben ik altijd in voor een culinaire uitdaging. Heb jij weleens mens gegeten?” Charles antwoordt niet. Voor de tiende keer kijkt hij op zijn smartphone naar het filmpje op YouTube. “Toch een mooi optreden,” verzucht hij.

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

Nummer 22

Nummer 22 · 14 mei 2018 op 09:35

Zeker spectuculinair had het kunnen zijn. Uit elkaar gereten lichaamsdelen om voor altijd maar eens te laten zien dat luipaarden?? echt niet duh lui zijn en ‘voor de poes’. Lekker poe ma of nee we zijn lekker luipaardig.

Mooi geschreven.?

Mien · 14 mei 2018 op 09:56

Dierencircus vrij vertaald. Kan ook zo in het groot theater van de Efteling. Maar dan alleen voor volwassenen. ?

Nummer 22

Nummer 22 · 14 mei 2018 op 16:54

Happen.. mag. Baby pangang met dophertjes..

Arta

Arta · 14 mei 2018 op 23:35

Oeh, Marieke, je zet deze actualiteit bloedstollend vanuit een origineel perspectief neer!
Knap!

Robert

Robert · 18 mei 2018 op 13:28

Het is inderdaad verstandiger de mensen achter de hekken te plaatsen.

Geef een reactie