Nog even een nachtwoordje voordat ik mijn graf in val. Waarom? Omdat mijn reet het zo beveelt. Schrijf Shit, schrijf en ga door. Ga net zo lang door totdat je humeur van een flatgebouw springt met jouw lijf er liefdevol bij. Of hangend aan een lantaarnpaal, terwijl een hand vol ongedierte ‘heilige nacht’ zingt. En wanneer het ochtendlicht zijn intrede neemt hoor je de reclame ‘goeie moggel’ ergens vandaan schreeuwen. Ik wilde dus eigenlijk gaan slapen, want slapen hoort nu eenmaal bij dit nietszeggende leven. Of je het nu wilt of niet, je zult op den duur moeten gaan slapen ter preventie van een ochtendhumeur. Sommige mensen blijven daar ondanks voldoende slaap last van houden. Zo’n mooi mens ben ik. Wanneer iemand om vijf uur in de middag vraagt waarom ik zo humeurig ben, zeg ik wijselijk: ‘omdat ik nog steeds last heb van een ochtendhumeur’. En als je last van mensen hebt? Een menshumeur, maar geen idioot die me wil geloven.

Ik wilde eigenlijk gaan slapen, want anders kan ik ook niet wakker worden en wakker worden hoort nu eenmaal bij dit wanstaltige leven. En daarnaast had ik nog een glas vocht voor mijn neus die leeg gedronken diende te worden. Anders is het zonde om zoiets weg te gooien. En dingen in de koelkast bewaren? Daar doe ik niet aan. Alsof je een fles drank in de koelkast zet. Onnozel als de pest natuurlijk, want een fles moet rechtstreeks aan de lippen bevestigd worden. Meer heeft een stel lippen niet nodig. Zoenen brengt teveel onnodig gedoe met zich mee: speeksel, een relatie, ruzie welke eindigt met goed-maak-seks en uiteindelijk zit je opgescheept met een schijtluier.

Ik wilde eigenlijk gaan slapen, want anders zou ik gaan schrijven en schrijven hoort nu eenmaal niet bij dit nietige leven. Verdomd! Ben ik er toch weer mee bezig. Ik schrijf in plaats van dat ik leef. Kun je het je voorstellen? Nee, je kunt je enkel voorstellen hoe een groep randebielen van het laagste niveau een gouden kooi in Nederland bevuilen met kapot geslagen deuren en anale seks, maar een schrijvend leven is teveel gevraagd. Zoiets kun je je pas voorstellen als er pennen uit je hoofdhuid groeien en wanneer je zelfs wc papier gebruikt om je hersenkeutels ermee af te vegen.

Ik wilde eigenlijk gaan slapen, maar dat lukt me niet. Ik wilde eigenlijk gaan leven, maar ook dat lukte niet. Ik heb de afslag ‘leven’ gemist, waardoor ik nu al schrijvende elke file van gedachtes in mijn hoofd moet verdragen. Ik wacht nog altijd op de wegenwacht, zotdat hij mijn kapotte hoofd kan repareren.

Tot Shit

Categorieën: Diversen

15 reacties

Prlwytskovsky · 30 januari 2008 op 18:38

[quote]Alsof je een fles drank in de koelkast zet[/quote]

Mijn jenever staat altijd in de koeling. Inschenken met een blokkie ijs, zodat de druppies van het glas afglije ……: zaaaaalig!

Heerlijk verhaal weer. Opgelucht? 😉

SIMBA · 30 januari 2008 op 18:44

Ben je wel lid van de Wegenwacht, anders kun je nog wel lang wachten… 😀
Lekker snel geschreven stuk!

Dees · 30 januari 2008 op 21:36

[quote]Wanneer iemand om vijf uur in de middag vraagt waarom ik zo humeurig ben, zeg ik wijselijk: ‘omdat ik nog steeds last heb van een ochtendhumeur’. En als je last van mensen hebt? Een menshumeur, maar geen idioot die me wil geloven. [/quote]

Heel Herkenbaar 😀 😀 😀

KawaSutra · 31 januari 2008 op 00:28

Blijf maar gewoon schrijven Shit dan lost die file vanzelf wel op.

arta · 31 januari 2008 op 07:59

Leuk stuk!
Die uit het hoofd groeiende pennen en met wc-papier afgeveegde hersenkeutels vond ik geweldig gevonden!
🙂

Troy · 31 januari 2008 op 12:43

In deze column komt die onvervalste stijl van je weer in volle glorie naar voren. De herhaling is mooi en ik lees een aantal goede vondsten. Well done.

Shitonya · 31 januari 2008 op 15:41

Bedankt voor de positieve reacties 🙂

lagarto · 31 januari 2008 op 21:29

Shit,ik had er ook nog een maar ben hem vergeten want mijn hoofd is ook niet meer wat het geweest is.
Nou Adios dan maar.

pally · 31 januari 2008 op 22:55

Dit vind ik goed geschreven, Shit en je geniet natuurlijk ook van de reacties, jammer dat ik van jou zo weinig reacties op anderen lees. Dat is toch ook de bedoeling van deze site, de wederzijdsheid.

groet van Pally

vanlidt · 1 februari 2008 op 20:05

Hij is weer meesterlijk, weet alleen niet wat een ran is…… 😉

vanlidt · 1 februari 2008 op 20:12

@pally: ik weet niets van de bedoeling van de site mbt wederzijdsheid, maar ik hoop dat dit soort dingen geheel vrijblijvend zijn, net zoals de keuze om wel of niet mee te doen aan themacolumns, bijeenkomsten, etc. Is vrijheid voor de schrijver niet het allerhoogste goed? Laten we vooral geen dwangbuizen creëren.

Mosje · 1 februari 2008 op 20:38

Nou, ik kan me heel goed herinneren hoe Shit wel eens reageerde. Dat ging in de trant van:
“waardeloos stuk”
“geen reet aan”
“is dat alles wat je kunt?”
“driemaal klote”

Dus Pally, ik weet niet waar jij op zit te wachten…
😀

Nou kan Shit ook wel erg lief zijn hoor, ik wil zelfs met haar trouwen.
Maar ja, ze reageert wat traagjes….

Grumpy-old · 2 februari 2008 op 12:38

Ik vindjou schrijfsels altijd geweldig. Lekker sarcastische humor. Ik kan niet begrijpen waarom er een hele topic aan je geweid word in het CX café. En zeker niet met de benoeming crapuul. Daarom heb ik die topic ook maar lekker links laten liggen.
Ik ben een fan van jou schrijfstijl en vind dat je maar lekker door moet gaan zo. You brighten up my day :kus:

Greetz
Grumpy

Shitonya · 3 februari 2008 op 15:40

Awel, ik begrijp je punt wel Pally en mede om die reden gaf ik vroeger wel wat regelmatig commentaar, maar op den duur begon het me te vervelen. Niet omdat ik de meeste slecht vindt schrijven, maar omdat de schrijfstijl me simpelweg vrijwel nooit aanspreekt. En als iets gewoon je smaak niet is, is het zinloos en overbodig om iemand van commentaar te voorzien. Als iets me wel aanspreekt, dan geef ik dat soms wel aan, maar dat gebeurt zelden. Ik ga niet elke keer ‘niet mijn smaak’ neer kladden. Dan ben ik liever de reactielozer lezer dan de lezer met onnozele reacties.

En Mosje, overdrijven is ook een vak en aan trouwen doe ik niet 😀

pally · 8 februari 2008 op 21:45

Ik denk vanLidt, dat van elkaar leren door de kritieken, negatief of positief, veel toegevoegde waarde aan deze site geeft. Ik bedoel ook niet dat het moet, maar dat ik het jammer vind.
Dat het de bedoeling van deze site zou zijn, zoals ik schreef, is misschien inderdaad niet juist geformuleerd, sorry.Voor mezelf voel ik het wel zo, maar dat is persoonlijk. natuurlijk.

Shit, bedankt voor je eerlijke en sportieve antwoord.

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder