Nu ben ik het toch echt zat! Niet dat ik hier mijn ei kwijt wil maar ieder jaar rond het paasfeest, wordt mijn ren geterroriseerd door een dief die het op onze eieren heeft gemunt. Maar waarom nu eigenlijk? Een link met die snoeshaan, overleden aan het kruis en na drie dagen herrezen, zie ik niet. Het heeft wat speurwerk gekost, maar het is mij duidelijk geworden dat ons leed te danken is aan Astoreth, opperkip van de sensuele liefde en vruchtbaarheid. Elk jaar dezelfde ellende. Iedereen kakelt hier, als een kip zonder kop, om het verlies van onze toekomst. Terwijl we, juist in deze tijden, het hoofd erbij moeten houden. Als een verraad aan mijn geslacht krijg ook ik hier kippenvel van en ben ik volledig van de leg.

Altijd dacht ik dat er van een kale kip niet te plukken was en verstopte daarom braaf ieder jaar onze eieren. Ik leek niet de enige met dit idee en zag op de vreemdste plaatsen onze toekomstige jeugd achtergelaten. Vaak nog beschilderd ook! Waarschijnlijk om de schurk op het verkeerde been te zetten zodat deze zou denken dat ze giftig waren of om ze te camoufleren. De dader bleek helaas niet kippig waardoor dit niet mocht baten en onze eieren de volgende dag alsnog verdwenen waren. Bovendien loste dit de kern van ons probleem niet op.

Iemand zal hiertegen in actie moeten komen. Want de situatie wordt onhoudbaar. De vruchtbaarheid neemt in onze ren, door vergrijzing, niet toe. Laat ik nu dan maar eens haantje de voorste zijn, er is toch geen ander die kraait naar deze misdaad tegen het pluimvee. Ik heb al een geruime tijd op dit idee lopen broeden. Maar heb er echt geen zin meer in om op eieren te blijven lopen. Ter verdediging van deze ren heb ik daarom de knuppel in het hoenderhok gegooid. Ik kies nu eieren voor mijn geld en heb goede hoop dat deze gewelddadige uitspatting, die ik voor ogen heb, mij ook geen windeieren zal opleveren zodat de rust hier, voor eens en voor altijd zal terugkeren.

Vanavond ga ik maar met de kippen op stok want ik moet er morgenvroeg natuurlijk wel gelijk met hen bij zijn. Voor je het weet gaat de dader alsnog met ons kroost-to-be aan de haal. En dat, wil ik nu juist eens voorkomen. Ik verzeker je dat onze eierdooier het haasje zal zijn, als deze kemphaan Astoreth of diens dienaar eens ongeremd, sensueel zal naaien.

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

Ma3anne · 26 maart 2005 op 09:48

[quote]Ik verzeker je dat onze eierdooier het haasje zal zijn[/quote]

Hoe dooier hoe liever. Want een ei hoort erbij, toch? *verf verf verf verf*

Knap hoe je dit verhaal in elkaar hebt gefrutseld.

Li · 26 maart 2005 op 10:46

[quote]Laat ik nu dan maar eens haantje de voorste zijn, er is toch geen ander die kraait naar deze misdaad tegen het pluimvee.[/quote]

Misschien helpt het als je drie keer kraait 😀

Grappige Tokkiecolumn!

Li

Ab · 26 maart 2005 op 10:47

Leuk verhaal, en wat die eieren dief betreft laat de geschiedenis herhalen, nagel hem of haar aan het kruis. ab

WritersBlocq · 26 maart 2005 op 11:02

Wat een mooie woordentovenaar ben je! Last van pikorde af en toe? 😛

Mup · 26 maart 2005 op 11:05

[quote]als een kip zonder kop[/quote]

Ik hoef niet te wachten op Pasen, dat kan ik het hele jaar 🙂

(k)ei goede woordspelingen weer, groet Mup.

pepe · 26 maart 2005 op 11:54

😀 😀 😀

Geweldige woorden weer.

En nu wil ik koffie!!
Morgen leg ik de eieren zelf 😉

Louise · 26 maart 2005 op 12:56

En jawel, alweer een woorden-themacolumn. Dit keer over de kip en het ei. Een beetje husselen en klutsen al die spreekwoorden en gezegdes, et voila; een omeletje à la King.
Smullen dus 😉

Raindog · 26 maart 2005 op 17:02

Oeuf Arthur, ik vind dat gegoochel met woorden over het algemeen maar erg ingewikkeld hoor. Op dit soort momenten laat mijn talent voor begrijpend lezen mij nog meer in de steek dan anders. Maar ik vind het wel erg knap dat je dit zo kunt.
Zeg nou eerlijk; ging het nu wel of niet over het eierzoek-en-raapverbod hier in Friesland?

melady · 26 maart 2005 op 23:12

[quote]sensueel zal naaien.[/quote]

De haan die hier rondloopt in de kippenren neemt zijn onderdanige dames vele malen op een dag, niks sensueel naaien, het is gewoon een kippenneuker.

Ik lees altijd met plezier dit soort woordgoochelcolumns.

vrolijk pasen King :pint:

Melady 🙂

KingArthur · 27 maart 2005 op 12:38

Willen jullie mij de volgende keer niet meer zo laten schrikken? Dit is om verlegen van te worden. Dank voor al deze leuke reacties. Het is voor mij mede een grote motivatie om mijn best te blijven doen.

@ raindog: Ik zal je vertellen dat de kiem van dit idee al eerder was geboren. Maar toen het thema van de kieviets eieren speelde heeft het dit stuk wel een injectie gegeven.

Wright · 27 maart 2005 op 19:16

Knap bei elkaar gescharreld, King! 😀

WritersBlocq · 28 maart 2005 op 23:03

[quote]Maar toen het thema van de kieviets eieren speelde heeft het dit stuk wel een injectie gegeven.[/quote]
een kunstmatige inseminatie van scharrelkievitseieren… hummm….. het maakt niet uit hoe je er gekomen bent, het telt wat er staat en het is echt top, heb hem net nog een keertje gelezen voor de gein. Toei!

sally · 29 maart 2005 op 23:48

erg leuk!

liefs
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder