Update (arta): Langzaamaan start ik de site weer op. Vanaf morgen plan ik weer columns. Wees welkom om in te zenden. Ook columns van de afgelopen drie weken die verloren zijn gegaan mogen opnieuw ingestuurd worden!
Later deze week ga ik aan het thema werken en start de maandopdracht weer op.

Zoals je merkt ziet Column X er ineens wat anders uit. Ook ontbreken ineens columns van de afgelopen drie weken, inclusief de reacties, nieuw ingezonden columns en nieuw geregistreerde accounts. Dit komt door een ernstige server hack deze week.

De site is momenteel weer operationeel, maar we moeten de situatie nauw in de gaten houden, want er zijn aanwijzingen dat er nog steeds een lek zit, ondanks het volledig wissen van de site. Laat het ons weten als je spamlinks ziet. Excuses voor het ongemak.

Categorieën: Site perikelen

8 reacties

Test · 6 oktober 2018 op 15:44

Test…

Mien · 8 oktober 2018 op 17:07

Waar ik aan denk?
Dat ColumnX bij lange na niet meer ‘dé’ schrijfsite is van Nederland en België.
Misschien de header even aanpassen? ?

Mien · 9 oktober 2018 op 06:55

Waar ik aan denk?
Aan de uitverkiezing ‘Column van de Maand’ en ‘Bijzondere maandopdracht’ uitgelicht van de maand september?
Of blijven Suus en iPad nog een extra maand plakken op de Front?
Niets mis mee hoor, wellicht wat extra werk.

  Suus · 9 oktober 2018 op 17:42

  Suus is het hier mee eens! Hoog tijd voor vernieuwing!

Dees · 9 oktober 2018 op 14:58

Wat een misère. Lag het lek aan het thema?

hoe dan ook, dit thema doet het volgens mij niet helemaal leuk. Eventueel kan dat aan mijn ouwe browser liggen?

  Jeroen · 9 oktober 2018 op 17:52

  Of het thema lek was weet ik niet zeker. Wat ik wel weet is dat het thema al vier jaar niet meer onderhouden werd en daardoor een veiligheidsrisico was. Het is ook niet meer beschikbaar (via WP). De malware zat in ieder geval ook in diverse bestanden van het thema, al hoeft dat perse wat te zeggen.

  Dit is een vrij nieuw en modern thema, ook redelijk geschikt voor tekst zonder plaatjes. Maar hij kan natuurlijk prima vervangen worden door een ander thema. Welke browser gebruik je?

   Suus · 9 oktober 2018 op 19:02

   Waarom gebruik je een oude broswer Dees? Lijkt me niet verstandig. Updates zijn essentieel om redelijk veilig op internet te gaan. Ik hoop niet dat je bankzaken online doet of bestellingen in webshops plaatst. Dat is echt onverstandig. De site is in ieder geval nu https geupload. Dat scheelt al heel veel. Ik neem aan dat er gebruikt wordt gemaakt van een gratis thema. Ik heb ook altijd gratis thema’s gekozen voor mijn website maar inmiddels niet meer via het WordPress portaal omdat ik in de code vaak onderaan rare linken zag, die je wel kon verwijderen maar hardnekkig bleef terug komen. Er bestaan echt goede Bob De Bouwer Mensen ( BDBM, niet te verwarren met diegenen die de S ergens tussen plaatsen) maar wel hun trots gratis delen. Weliswaar beperkter in functionaliteit, maar we willen hier eigenlijk toch gewoon schrijven en zijn nieuwsgierig wat de ander er van vindt?

   Dees · 9 oktober 2018 op 20:22

   IE versie stokoud. Ik werk bij de overheid. Daar zijn ze niet zo snel met updates. Behalve van firewalls denk ik dan maar 🙂

   Maar ook nu op de ipad thuis . De titel valt weg achter de menubalk boven. Ik moet door de letters waar denk je aan heen typen (ze blijven staan). En jammer dat je onder stukjes niet meer aantallen reacties ziet.

   Dat het thema al zo oud was. Het was een enorme update na Mantra. Of was het manta?

   Anyhow, fijn dat de site het wel weer doet!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder