Kijk en daar word ik nou effe niet goed van 29

In het grote Europa gaan we allemaal de zelfde kant op.
De neuzen allemaal naar Brussel gericht. Tenminste zo lijkt het
Maar als we kijken hoe het met werk zit wordt er we heel verschillend gedacht.
In België denkt men over een vierdaagse werkweek. In Nederland mag je gaan werken tot je er bij dood valt. Fijn dat kabinet, maar ze zijn wel een beetje wereld vreemd. De jongens van de brandweer gaan met hun 55ste met pensioen. Als het aan het kabinet ligt wordt dat gewoon 65.
Zie je het al gebeuren 65 jaar, persluchtmasker op, twee zuurstofcilinders op zijn rug en dan de ladder op om u 2 hoog te redden.
Agenten die met krakende botten als grijsaards achter de jeugd van 18 aansloffen?
Ik zie het niet gebeuren. Zo zijn er nog veel meer groepen die hebben gezegd: Bij 60 is het matje in deze gejaagde maatschappij bereikt.
En het regerende arrogante pluche minnende clubje luistert niet. Nee, Zij zijn democratisch omhooggevallen en nu kunnen ze letterlijk en figuurlijk de wet voorschrijven.
Werken tot je er bij neer valt.
Hoe lang nog sukkelen we onder een dergelijk kabinet door? Alles duurder niets echt beter.
Als het aan de vakbonden ligt dan komen er harde weken, demonstraties, misschien wel stakingen.
Het verloop laat zich eenvoudig raden. De politie en brandweer rukken toch wel uit want die laten de burger niet in de steek. De acties kosten allemaal veel energie en geld en als het echt zeer gaat doen voor het kabinet dan lopen ze jammerend naar de rechter toe. De rechter heeft een goed betaalde zittende baan en zit het liefst in het zadel tot zijn tachtigste dus beslist hij dat de actie niet meer mag.
De vakbond doet een andere, voor het kabinet vervelende zet en dat spel herhaald zich nog een paar keer, de vakbond wint nog een paar zieltjes en het compromis wordt gesloten.
Met 60 met pre pensioen nee met 65 met pensioen nee met 62 en een half tussen pensioen ja.
De regering heeft 2,5 jaar werk aan de burger afgedwongen en de vakbond heeft 2,5 jaar van de regering afgepakt.
De heren zijn tevreden en ik, gewone burgerlul…..
Ik werk 2,5 jaar langer
Kijk en daar word ik nou effe niet goed van
😡


10 reacties

pleuro · 24 juni 2004 op 13:45

Zullen we samen dan maar ff collectief braken Hans? Ik kan me voorstellen dat er mensen beginnen te steigeren bij de plannen van ons kabinet (en ik niet in de minste plaats) Ik kan inmiddels 101 dingen bedenken waarmee we onze economie weer een beetje in het zadel helpen. Ik kan net zoveel dingen bedenken waarop we kunnen bezuinigen zonder dat we daar echt wat van voelen in het dagelijks leven.

Top Column Hans, en daar werd ik nou ff wel goed van! 😀

Louise · 24 juni 2004 op 19:07

Zeg Hans, misschien moet je eens overwegen een baantje in de regering te nemen. Wie weet worden we daar allemaal wel goed van 😉

Irma · 24 juni 2004 op 20:18

Haha, je was net zo boos als ik over het ‘politieke nieuws’ zo te zien. En dan schrijf je goeie columns geloof ik… 😛 Vaker doen.

Ben het helemaal met je eens. Had het niet beter kunnen verwoorden…. 😡

Bakema_NL · 24 juni 2004 op 20:25

Op zich kan ik me wel redelijk vinden in je stukje. Aan de andere kant kan ik een grijns ook moeilijk onderdrukken bij dit soort dingen, want het zijn altijd de mensen die zich zo ontzettend benadeeld voelen (lees:armen/mindergestelden) die zo mopperen. Natuurlijk doen zij dat, maar aan de andere kant vraag ik me af wat zij zouden doen als de rollen waren omgedraaid, als zij financieel onder de pannetjes waren en zich nergens druk om zouden hoeven maken………….ik ken het antwoord, slechts weinigen zouden dan nog dezelfde instelling hebben als nu, als gewone burgerlul. En daar reken ik mezelf ook onder hoor, gewone burgerlul, maar ik weiger toe te geven aan ellende en zal er altijd bovenop komen mocht het wat minder gaan. Altijd een regering maar de schuld geven werkt niet, heb je een beter plan, kom er dan maar mee. Maar Nederland is een land vol zeikerds die ballen ontberen…………en ja, ik kan ook een eind weg zeiken, zelfkennis is me niet vreemd, ik ben ook een Hollander. Bergen geld worden weggeschept naar doelen waar een normaal mens nog geen stuiver heen zou sturen. En veel van dat geld word terecht weggeschept volgens een hoop Hollanders, want die mensen die het zo oneens zijn met deze regering willen bv. alles en iedereen op aarde helpen, liefst iedereen (wat) gelijk, maar helaas gaat dat niet, niet in deze tijden……………..kom maar met plannen hoe dat wel kan.

rrobin · 24 juni 2004 op 20:30

Kan me goed vinden in de inhoud, al ben ik van mening dat de opmaak iets meer aandacht had mogen krijgen.. 29?

@Bakema:
Heerlijk toch die klaagcultuur? Leuk om te horen dat het ook geexporteerd wordt! Kan niet? Is dat je klacht, of begrijp ik je verkeerd? 😀

Bakema_NL · 24 juni 2004 op 20:33

Het was slechts een voorbeeldje….
En ja, het is verdomd lekker om te zeiken af en toe, wat dat betreft ben ik ook een echte Hollander. Maar het mooiste blijft toch zeiken om ons Hollanders zelf, stof genoeg.

Ma3anne · 25 juni 2004 op 00:39

Mijn dochter studeert ook nog eens voor niets fysiotherapie, hoorde ik gisteren. De ene na de andere fysiotherapeut gaat failliet omdat er 300.000 mensen sinds januari geen gebruik meer (kunnen) maken van deze vorm van zorg, die sinds januari jl. uit het ziekenfonds is geschrapt.

Krijgt zij ueberhaupt de kans om ooit haar beroep uit te oefenen straks? Zijn fysiotherapeuten niet heel hard nodig in een land met een vergrijzende bevolking?

Ik snap er de ballen meer van, wat ze allemaal bekokstoven of liever bebalkenendestoven daar in den Haag.

En dan kunnen ze ook nog eens niet met hun poten van de olie in de Waddenzee afblijven.

Alles, maar dan ook alles wordt systematisch afgebroken. Qua onderwijs zitten we inmiddels op een van de laagste niveaus in Europa, dekundigen willen ze uit het buitenland gaan halen omdat ons land gebrek aan hoogopgeleiden zou hebben. Maar zitten die niet werkeloos thuis? Hebben ze daar al aan gedacht?

Nog even en we zijn een ontwikkelingsland, waar alles van de bodem af aan weer opnieuw opgebouwd moet gaan worden.

Ik hou mijn hart vast wat er nog allemaal gaat gebeuren als deze regering de hele periode mag uitzitten…..

Deze column is weer zo raak als iets, Hans. Geef ze maar lekker van katoen! Ik weet dat er politici zijn die naar je column luisteren! 😉

viking · 25 juni 2004 op 08:46

Ach jongens, maak je niet druk. Koop bij mij een schilderijtje…

Met een beetje geluk wordt het nog eens een paar stuivers waard. Niet omdat ik nou zo goed ben maar om dat we de marktwaarde door een steigende vraag een beetje kunstmatig gaan peppen. Kunnen we straks met zijn allen lekker op onze krent gaan liggen. Want laten we eerlijk zijn, zó zit onze hele maatschappij toch in elkaar?! Het stelt allemaal geen ruk voor, het gaat allemaal nergens om maar we houden het wel met z’n allen in stand.

Het leven is vurrukkulluk, niet?

Bakema_NL · 25 juni 2004 op 13:28

Precies, niet een regering houdt dat soort dingen in stand, maar de mensen zelf, want die betalen er toch voor ondanks dat ze weten dat het eigenlijk nergens om gaat.

Hans · 3 juli 2004 op 00:28

29, sja dat is de 29ste van dit jaar. ik schrijf niet alleen voor cx maar ook voor Radio Rijnmond. dat had ik weg moeten halen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder