‘In tijden van crisis moet er ook gelachen worden’ Anoniem

M&M heette vroeger ‘Treets, maar dat terzijde. M, ja die van de reclame gebral
Irriteert mateloos. ‘wat een gezeik van M!’ Ja, schat doe maar een kopje thee… Mmmmm erbij?’ Wat is de waarschijnlijke oorzaak van M.. get out….!

Wij van het AV; Absurdistisch Verbond vragen het aan Jort en aan prof. dr. mr. ir.
R .Leijdecker van het O.I.L. (1955l. Maar voor de onwetende lezers even een korte introductie van Jort K: te korte lange broek en bretels. Dan weet je het wel. Dat moet hem van Kelder zijn: Jort Kelder. De bekakt pratende televisie tafelheer.

Hij was vroeger hoofdredacteur van het blad Quote. Tegenwoordig valt hij ons lastig met melige televisieonzin. Onzin? Nou niet helemaal. Soms, heel soms zit hij aan tafel op een zondagochtend een gast te ondervragen over onderwerpen waarvan de kijker direct de wenkbrauwen fronst ‘waar gaat het over?, boxershorts, loafers, bretels of over de alimentatie verplichtingen van deze CEO? ‘Nou Jort (meestal wordt Jort met Jort aangesproken omdat de gast zichzelf schaart onder de OSM (ons soort mensen) bewoners in de reservaten: Wassenaar, Aerdenhout, Bloemendaal en (nieuw op de lijst) de huurders van Bernard de Huismelker van Oranje. ‘Wat kost dat nou zo’n optrekje aan de gracht?’ Ach meneer Kelder ( dus geen OSM als gast aan tafel) dat keust uns zeun 25 duizend euro’s per maand zonder service keusten als bewaking, parkeren en wat achterstallig onderhoud’ Dat is een koopje, toch. Nou ja koopje, koopje meneer Jort, het is een schijntje op het totaal dat ik jat, pardon binnenharkt per dag.
Terug naar Jort, Van 2001 tot 2008 neukte hij Georgina Verbaal die op haar beurt, achter Jorts bretels om, er niet mee zat om een beurt te ondergaan van mannen die noch Jort noch Kelder heetten, maar dat terzijde. Het AV gebruikt woorden dat anders gelezen dient te worden, ook dat terzijde. Daar zit Jort ook helemaal niet mee met het van bil gaan. “George zitten mijn bretels nog goed?’
Als zijn bretels maar goed zit en als zijn broekspijpen maar op de juiste verkeerde lengte zitten is hij helemaal tevreden.

Jort ontmoette Georgina Verbaal overigens in de Marokkaanse woestijn waar hij op onderzoek ging om aan te tonen dat zelfs in een woestijn het dragen bretels geen overbodige luxe is. Hoog in het Atlas gebergte zijn bewoners die Jort nog kennen van een onderzoek naar het gebruik van hallucinerende middelen en vooral toen Jort totaal stoned zich aan een ezel vergreep, tenminste dat wordt verteld.

Jort is vegetariër. Op de vraag van een kennis, waarom hij zich dan bezighield met het consumeren van een beest als Georgina Verbaal, was Jort volstrekt helder in zijn uitleg: ‘ik eet dan wel geen vlees maar ik neuk het wel’ Nu kunnen dergelijke uitspraken niet meer en Jort schaamt zich voor de gebruikte woorden en zijn gedrag. Op advies van Marc Overmars zoekt hij nu een nieuwe uitdaging in België.

Na deze episode van het consumeren van foute dames, ging Jort dus over op “M&M”
Buurtwinkel M&M probeerde direct om Jort te strikken als ambassadeur voor een of ander arme kindertjesproject.
‘Dat wilde Jort wel; ‘als ik dan maar niet naar zo’n van muskietennetten vergeven en aan gele koorts lijdende dikbuikjesdorp in Afrika hoef te reizen,’ merkte Jort op.
‘Maak mij dan maar ambassadeur voor kinderen voor kinderen. Is veel meer mijn ding en ‘t Gooi ken ik als mijn broekzak.’.
Heerlijk, die rechtlijnigheid. Morgen gaan wij van het AV bretels kopen in de PC en M&M. TREETS! wie is daar niet groot en gestoord van geworden! Over ‘Melk de Witte Motor’ wordt nu in het kabinet gesproken om de benzine, diesel te vervangen door Melk, maar dat beste lezers geheel terzijde!
Leve het AV en wanneer komt u aan onze schrijftafel?


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 24 maart 2022 op 11:04

Een ware volger van Dr.M. Overmars.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder