Met een statige plof landt er een grote, roomwitte envelop op mijn deurmat. Hij ziet er gewichtig uit, getuige het aantal postzegels. Ik schat ‘m op ongeveer vier centimeter dik, ter grootte van A4. Voorzichtig draai ik de envelop om. Het donkerblauwe logo van de constructeur knipoogt mij tegemoet. Meteen kronkelen zich akelige gedachten door mijn hoofd en die roepen weer gevoelens op. Gemengde vooral, per slot van rekening krijg ik niet elke dag constructiepost toegestuurd. Misschien zijn het wel de oude tekeningen van het huis, die moesten immers gebruikt voor de berekeningen van de palen. Het kan ook zijn dat de constructeur het palenplan heeft toegestuurd, dat berekend en geschreven moest. Het zal toch niet alleen de rekening zijn, mag ik hopen.

Willen weten betekent dat ik de envelop moet openen en dat stel ik liever uit. Mijn hoofd wil het niet weten, kan het nog niet aan. Ook het gevoel wil stommetje spelen, onwetend blijven. Met een geopende envelop moet ik immers voluit erkennen, dat het funderingsprobleem niet slechts meer een hersenspinsel is.

Terwijl ik de envelop op het aanrecht leg, lost het probleem zichzelf op. Geheel uit eigen beweging vouwt het klepje van de envelop zich open. Ietwat angstig gluur ik naar binnen. In de envelop zitten twee bundels met daarin enkele dunne boekjes en wat losse vellen gezellig bij elkaar gepakt, liefdevol omstrengeld door een dik elastiek.
Ik pak de bundels eruit, eentje moet er naar de gemeente worden doorgestuurd en een bundel is voor ons. Beide bundels bevatten het palenplan, waarvan meerdere exemplaren, samen met de berekening, de constructietekening en de bouwaanvraag.

Waar ik angstige gedachten, zenuwtoestanden en paniek verwacht, blijft dit tot mijn verrassing geheel uit. Vanuit mijn binnenste stijgt er een hoera-gevoel op, gevolgd door een sprankje hoop. Beide gevoelens mengen zich met een vleugje verwachting.

Positieve grondgedachten melden zich in mijn bovenkamer en tot mijn verbazing hoor ik mezelf vrolijk zeggen: “Goed dan. We gaan het dóen.”

Categorieën: Algemeen

Odette

Overtuigd twijfelaar. Boetseert woordjes tot sprekende beelden.

11 reacties

SIMBA · 3 juli 2010 op 08:42

Het palenplan :hammer: Leuk woord voor galgje, daar komt echt niemand op 😀

Dees · 3 juli 2010 op 10:29

Ha mevrouw O,

Lees je stukjes altijd met plezier of op zijn minst interesse. Deze ook. Ik vind alleen de eerste alinea minder sterk, een beetje overkill? Of in ieder geval wat minder geloofwaardig in emotie, veel beschrijving, weinig trillende knietjes. De rest maakt het wel goed.

Breative · 3 juli 2010 op 11:07

Je houdt het spannend,mooi geschreven.

Heel veel s6 met jullie palenplan. Inderdaad een geweldig woord.

Breative

Avalanche · 3 juli 2010 op 16:55

Constructiepost over een palenplan. Leuk stuk, O.!

arta · 3 juli 2010 op 17:44

Erg leuk!
Ik ben benieuwd hoe het inmiddels met de house-facelift staat!
🙂

Ontwikkeling · 3 juli 2010 op 18:42

Hahaha dit keer heb ik het woord niet bedacht, het is een bestaand woord in de bouw.
Het palenplan is een plattegrond van het aantal heipalen dat nodig is en hoever ze uit elkaar moeten staan.

Ontwikkeling · 3 juli 2010 op 18:47

Klopt Dees, hij is een beetje zakelijk. Er moet nog aan geschaafd. Ik denk in plaatjes, dit keer was de foto er eerder dan het verhaal.
zie ook http://altijdinontwikkeling.blogspot.com/2010/06/constructiepost.html
(krijg het plaatje d’r niet in grrrr)

LouisP · 3 juli 2010 op 18:52

Ontwikkeling,
’t is een redelijk stukje..maar ik lees het vol interesse omdat het gehele bouwproject wel ‘grappig’ is. Ik mag gewoon niets missen.
Palenplan. Inderdaad een mooi woord…

Louis

Ontwikkeling · 3 juli 2010 op 19:39

Arta,

Er is gegraven en gekeken door het funderingsbureau, ook daar ligt nog een stukje voor op de plank. Het wordt gekker en gekker, want uiteindelijk blijkt…..

-wordt vervolgd-
(is dit een cliffhanger of niet? ;-))

Fem · 4 juli 2010 op 08:46

zzzzpannend….

Mien · 5 juli 2010 op 15:12

Weet je zeker dat ie niet nog steeds op de deurmat ligt? :hammer:
Ga er van uit dat hier een vervolgverhaal van komt.
Ik zie er in ieder geval naar uit.

Mien

[img align=left]http://4.bp.blogspot.com/_7-Y_MK3-cgE/TBC0A8YmK5I/AAAAAAAAAgE/jvHBxOebkdc/s1600/envelopje.jpg[/img]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder