Drinken om te vergeten. Vergeten dat alles en iedereen me binnen tien seconden irriteert, verveelt of simpelweg de strot uitkomt. Vergeten dat het verleden meer ongeluk dan geluk heeft gebracht en vergeten dat de toekomst niet veel beter of slechter kan zijn, omdat alles zich constant herhaalt enkel soms in een andere vorm. Vergeten dat de rest van de ellende niet uit ellende bestaat maar slechts teveel mensen zijn en de omstandigheden erbij. Drinken voor de gezelligheid, omdat het lekker is of omdat anderen het zo nu en dan aanbieden wanneer lief kijkt of er dood gewoon geil uitziet. Drinken om te vergeten is eigenlijk een reden apart, omdat het altijd maar afwachten is in hoeverre het zijn uitwerking heeft. De ene keer vergeet je alles, andere keer deels en andere keer niets. Soms is het vergeten tijdelijk en komt het later nogmaals met drie klappen in het gezicht terug. Soms werkt het vergeten averechts en worden alle dingen die je wilt vergeten enkel tien keer uitvergroot.

Overal waar je kijkt zie je karakterloze verschijnselen, meningloze kippen, lege menselijke omhulsels die zo nu en dan met onzin worden volgepompt. De oppervlakte van het leven opzoeken om de diepte van alles niet te hoeven zien. Zwem omhoog waar je alles onrealistisch blauw ziet in plaats van donkerzwart van de diepte die iedereen liever wil ontkennen.
Eenmaal binnen wordt je omver gegooid met complimenten, aanspraak, mensen die zich als vrienden voordoen, verleidelijke en minder verleidelijke aanbiedingen en met enige lichte moeite zelfs zoveel seks als je wilt. Eenmaal buiten, uitgeslapen en nuchter zet iedereen weer zijn vrolijke masker af en wordt het ineens veel stiller, afstandelijker, gesloten en kouder. De mensen zijn ineens weer allemaal afzichtelijk, egoistisch en wantrouwend.

Waar was ik? Net gedouched dus mijn hoofd is weer verre van vol. En toch heb ik een waterhoofd. Water in plaats van hersenen. Of zou het de alcohol zijn? Ach, bespaart me weer een lever als het alcohol zich in mijn hoofd vormt. ’s Nachts douchen heeft ook wel wat, behalve dat je haar aan je gezicht en kussen plakt als tien jaar oude afscheiding. Haar droogt uiteindelijk wel weer, maar de tussenbeense natte dweil van een nymfomaan nooit. Alsof je schaamlipperige runderlap eeuwig druipt als een lekkende kraan. Even eraan sleutelen met één of andere draaitang helpt ook niet, want zelfs zo’n tang steken ze ver in hun baarmoeder.

Mijn adem stinkt naar de rook in combinatie met crackers met farmersalade. Is dat nu geen prachtige combinatie? Als je het zou ruiken zou je me willen zoenen. Wie weet tref je dan ook nog passoa, cassis, rode wodka en smirnoff aan. Een stoffelijk overschot nog niet aangezien ik nog adem. En aangezien…mooi woord is dat trouwens “aangezien”. Ik had ooit een hamster die enkel het woord “aangezien” kon uitspreken. Totdat hij op een dag in slaap viel enkel nog “desalnietemin” begon te snurken. Hierdoor bedenk ik mij ineens dat het nu wel eens tijd wordt om mij te begeven richting een matras met enkele dekbedden erop, ook wel een bed genaamd. Ze konden het geen banaan meer noemen, want dat woord was al in gebruik.

Dus slaap lekker en met wat geluk wordt je ook weer wakker.

Tot Shit

Categorieën: Diversen

7 reacties

Prlwytskovsky · 19 januari 2007 op 21:05

Een draaitang? Is da vorn ding? :eh:

Good to see you Shit.

DriekOplopers · 19 januari 2007 op 22:59

Wat een somberheid. Wat een verwarring. Wat een negatieve kijk op jezelf en op de mensen om je heen. Niet iedereen is slechts een lege huls, hoor! Doe de mensen (m/v) die wél de moete waard zijn geen tekort, dat verdienen ze niet.

Ik gun je van harte een plezieriger kijk. Op je zelf, op mensen, op het leven… Echt.

Driek

arta · 20 januari 2007 op 14:14

Fantasierijk somber geschreven!
Ik kreeg de indruk dat je dit na een futloos feestje, met voor jou oninteressante mensen geschreven hebt!
🙂

DreamOn · 20 januari 2007 op 14:16

Meestal sla ik jouw columns over, omdat ik er doorgaans niet vrolijker op wordt. Ik heb ook altijd een gevoel van medelijden, als ik werk van jou lees. Wat sta jij rot in het leven, wat moet jij je ongelukkig voelen, dat je zo schrijft. Ik hoop nog eens een vrolijke, opgewekte column van jou te lezen, want een beetje geluk gun ik je van harte. Groetjes Trudy

Dees · 20 januari 2007 op 14:59

Zo Trudy, dat moet me wel even van het hart. Lekkere reactie zeg. Zeg dat tegen iemand die echt depressief is en die heeft morgen echt geen zin om op te staan.

Niet om shit te verdedigen, want dat kan ze meer dan zelf. Wel omdat ik vind dat je moet oppassen met oordelen.

—-
Ik ben al langdurig fan, maar deze column verveelt me een beetje. Net alsof jij je ook een beetje verveelde in je eigen zwartgalligheid. Of het was de kater natuurlijk. Hoop op een volgende Shit die wat hartiger is, als in minder halfhartig.

DreamOn · 20 januari 2007 op 15:49

Het was vriendelijk bedoeld Dees. Gewoon iemand een hart onder de riem steken. Niet om te oordelen, maar de column komt op mij over als zijnde geschreven door een verbitterd persoon. Volgens mij wensen we elkaar wel vaker ‘sterkte’ toe als reactie op een column.

Shitonya · 21 januari 2007 op 22:15

Draaitang..al sla je me dood, dan zou ik het nog niet weten. Je moet wel eens fictieve dingen bedenken om hetgeen wat al bestaat af te wisselen met fantasie. Normaal gesproken roep ik een end in de lucht, maar dit had ik inderdaad geschreven na een doorsnee uitgaansavond. Zelfs met drank zie ik nog alle onzin en maskers van de massa om me heen. Niet dat het altijd zulke misere is, anders zou ik niet meer uitgaan.

Ik blijf me verbazen om sommige reacties trouwens..het is dat ik verre van depressief of verbitterd ben, anders zou ik me geheid ophangen. Ik heb enkel een pessimistische, nuchtere blik op alles wat leeft en niet leeft. Maakt dat me depressief? Mua nee, dacht het niet.

En ja, de volgende keer kan het wel wat pittiger. Dit is weinig soeps..maar ja, als je alles achteraf bekijkt dan kan alles beter.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder