Okee alles groed en wel de crisis slaat overal toe. Zit net naar het nieuws te luisteren, alles dringt weer een beetje tot mijn griepkanis door en dan hoor je dit soort berichten. Je zult maar een gezin hebben en een huis hebben gekocht en net een vakantie hebben geboekt naar een goedkoop land ( dat denk je dan) hoor je dat daar ook een crisis heerst. Maar nou is de ING ook aan de leen gegaan bij Woutertje Stouterje. Ik als anti politica vraag mij dan heel lullig af, “WAAR HAALT DIE DOMBO TOCH AL DIE MILJARDEN VANDAAN DIE HIJ LOOPT UIT TE DELEN AAN AL DIE BANKEN DIE HET TOEVALLIG NET NIET NODIG HEBBEN OMDAT ZE ZO GOED IN DE MARKT LIGGEN EN DE BEURS KLAAGT OOK NIET”. Moet de ING bijna 5000 mensen ontslaan. Laten ze dan a.u.b. beginnen met die spotjes van Jan Mulder en consorten en die twee eeuwige leeuwen die de boel mesjogge maken met hun training door de duinen om te laten zien dat er wel degelijk geld voor dat soort ongein is. Het mag wat kosten mensen…

Maar als het zo goed gaat met de ING waarom moeten er dan weer 5000 mensen de straat op gestuurd worden? W.BOS geeft hen toch miljarden? En dit jaar worden er GÉÉN, nee echt het is eerlijk waar gezegd. er worden geen bonussen uitgekeerd. Leve de crisis. Alsof die knakkers aan de top een bonus nodig hebben. Als al die bonusgraaiers nou eens om de tafel gaan en al die bonusjes die ze krijgen van hun eigen loonadministratie, als ze die nou eens verdelen onder de ontslagen mensen die nu al moeten bijten op een houtje, wat heet, een balk.

Wie kan mij vertellen waar WOUTER BOS zijn miljarden vandaan haalt om gezonde banken te helpen? En als je nagaat dat alles maar duurder wordt moet ik constateren als leek dat er toch een paar euro in die miljarden zitten, maar ik krijg er geen rente van, laat staan een bonus.

Zoveel onslagen, zoveel ellende, nog steeds die voedselbanken, laat W.Bos daar eens geld voor uit trekken. Of gooi de uitkeringen van die mensen omhoog. Bevries ( deed Barak Obama ook) de salarissen van de ministers en staatssecretarissen, gooi de rente weer op een aftrekpost zodat de mensen weer op de pof kunnen kopen, want als gemeente en rijkspersoneel en nog diverse bedrijven een spaarplan ontwikkelen, mag je pas na vier jaar je geld ( als de minister toestemming geeft hoor!!!’ opnemen. Terwijl het je eigen geld is…

Woutertje als je dat spaargeld nou ook eens aan de mensen teruggeeft, het is tenslotte voor de helft van henzelf, `Nee Leny dat kan niet, want dat kost de SBS Bank weer een klap rente en dan moet ik die ook nog eens gaan helpen en mijn miljardjes raken nou ook eens op`.

Maar Woutertje toch, het stimuleert wél de economie als dat spaargeld loskomt. Mensen gaan weer kopen, want lenen durven ze niet meer. Dus dat mes kan aan twee kanten snijden. Jij geeft die banken die miljarden, Jan met de Pet mag het eigen spaargeld beheren en er wordt weer gekocht.

Ik geloof nog in dromen, of ik heb de middag/griepkoorts dat kan natuurlijk ook.

Categorieën: Actualiteiten

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

7 reacties

Krasblog · 27 januari 2009 op 20:19

[quote]de mensen weer op de pof kunnen kopen[/quote]

Lijkt me niet zo’n goed plan. Net als al dat geleen en al die verstrekte kredietjes, die zijn net zo slecht als de bijbehorende reclamespotjes.

Vond het wel een lekker leesbare tirade.

Beterschap

Krasblog

Ma3anne · 27 januari 2009 op 21:49

Leen for president! :hammer:

Was het maar zo simpel allemaal. Beetje naief maar grappig stukje.

Asberg · 27 januari 2009 op 23:22

[quote]”WAAR HAALT DIE DOMBO TOCH AL DIE MILJARDEN VANDAAN [/quote]

Uit bovenstaande spreekt een bepaalde vooringenomenheid waardoor het moeilijk wordt het vervolg van de column serieus te nemen.

Misschien werkt het beter als je die laatste zin (“ik heb de griepkoorts”) als uitgangspunt neemt: je ziet in een schitterend licht hoe alles perfect werkt. Vervolgens probeer je naarstig Woutertje Bos te bellen met je oplossing. Dan hoef je hem niet bij voorbaat af te branden en komt je punt sterker over. De dingen die je noemt leven namelijk wel onder de mensen…

doemaar88 · 28 januari 2009 op 09:35

Goed stuk, Leny. Je zet hier neer wat veel mensen denken. Ergens een tikkie naief, maar leuk geschreven!

Ik ben die crisis nu al helemaal beu, maar waarschijnlijk zijn we er nog lang niet vanaf. 😀

pally · 28 januari 2009 op 10:11

Dat argeloze van je af schrijven kan heel goed werken, zoals hier, Lenie. Soms schrijf je als een kind dat de waarheid spreekt zonder een blad voor de mond te nemen. En zondere censuur of gêne En dat heeft wel wat.

groet van Pally

Mosje · 28 januari 2009 op 10:44

Van mij krijg jij een bonus. 🙂

Mien · 28 januari 2009 op 16:23

Lijkt wel een boze kater die hier tekeer gaat.
Maar wel helemaal terecht.
Je klapt er scherp op!

Woutertje de stoute kater … ik zie hem al rondlopen bij jou …

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder