Het wekte mijn verontwaardiging om in de krant te lezen dat meisjes die nu geboren worden grote kans lopen om 100 jaar te worden.
De mannen slechts drieënnegentig. Waarom moeten die vrouwen ouder worden dan mannen? Al hebben ze een dure opleiding gevolgd werken ze toch altijd parttime. Studeren kost de gemeenschap veel geld. Dat hoor je met je werk terug te betalen. Daar is echter in de meeste gevallen geen sprake van.
Er moet tijd over blijven voor Mark, Diederik of Edith. Want kinderen moeten ze krijgen. Zelfs maanden voor gek lopen en een pijnlijke bevalling houdt het vrouwelijk deel der mensheid niet tegen.
Ze moeten baren. Erger is nog dat de man niet werkt om een hobby te hebben, maar om een vrouw te onderhouden die haar door zijn harde werken verveelt.

Ze gaan uit elkaar en zij kan dan nog minder werken want er moet voor de kinderen gezorgd worden. De man werkt zich een burn out en rommelt wat met zijn secretaresse.
Natuurlijk gaan relaties daardoor stuk. De hard werkende man krijgt zijn kinderen vrijwel nooit meer te zien, maar moet er stevig voor betalen.
Geen wonder dat de stakkers eerder dood gaan. Wat een onbeleefdheid, om te zeggen: dames gaan voor .
Wat ik helemaal schandalig vind, is dat de vergrijzing nu al te duur geworden is, het is onverantwoord om de mensen nog ouder te laten worden.
De gemiddelde leeftijd moet omlaag! Als je honderd jaar wordt, moet je tot achtennegentig-jarige leeftijd werken.
De mannen tot 70 jaar. Dat is rechtvaardig.

Bismarck stelde de pensioen gerechtigde leeftijd op 65 jaar. De Duitse arbeiders werden toen omstreeks 68 jaar. Trouwens, waarom moeten mensen zo oud worden. Ze vervelen zich toch dood, anders was tennis tegenwoordig niet zo populair…

Categorieën: Algemeen

2 reacties

Nummer 22 · 25 augustus 2018 op 10:56

En…. golf, biljarten, bridgen, klaverjassen, breien & haken reizen met senioren, omroep max, the voice senioren, scootmobiel races, rollators, Tena luiers

Iedere oudere haar of zijn ding.

Ja ‘ We zijn er bijna’. Het einde van ons aards bestaan.

Marieke · 25 augustus 2018 op 22:13

Als ik dit lees, dan komt er een orkaan van verontwaardiging op mij af. Het lijkt alsof de schrijver persoonlijk onrecht is aangedaan. En dat laat weinig ruimte over voor nuance.
Verder vind ik leuk wanneer een columnist een probleem aan de kaak stelt en daar een oplossing voor aandraagt. Wat ik hier mis is hoe jij denkt dat de oplossing tot stand moet komen.

Geef een antwoord