Bert is een gewone jongen, een man van het volk. Tijdens zijn werkzame leven was hij kok, maar sinds hij iets aan zijn been kreeg is hij met vervroegd pensioen. Bert eet het liefst speklappen, maar omdat hij ook wel weet dat het niet verstandig is om dat iedere dag te doen, slaat hij soms een dag over. Vandaag gaat hij bijvoorbeeld spekpannenkoeken met stroop eten. ‘Lekker’, zeg ik, maar een dame is het er niet mee eens. ‘Bert, je gaat zo’n Goddelijke Spekpannenkoek toch niet verpesten met stroop??? Je moet er een onsje Hollandse Garnalen op doen, dat geeft pas echt een Smaakexplosie in de mond!!!’ Bert is een aardige vent, die tijdens Ajax-Feyenoord via Facebook iedere vijf minuten de stand doorgeeft zodat niemand iets hoeft te missen, en geeft de dame dus niet de wind van voren. Ook merkt hij niet op dat een ons van de aanbevolen Zeevruchten meer dan 35 keer zo veel kost als een ons keukenstroop. Iemand anders mengt zich in het gesprek: ‘Bert, ik heb er geen verstand van, maar ik zat zo te denken: spek is zout en stroop is zoet, dat is toch een goede combinatie?’ Bert zegt: ‘Jij snapt ’t.’


7 reacties

Mien · 18 februari 2018 op 09:58

Lekker zo’n oerhollandse column. Alleen mis ik de bubbels en Ernie. Waar is Ernie?

Esther Suzanna · 3 maart 2018 op 19:04

Ik begrijp de hele context niet, maar waarschijnlijk is het een ‘uitgeschreven observatie’; een maandopdracht?

Toch erg leuk, verrassend en ‘anders’. Leuk dus. 🙂

Mien · 3 maart 2018 op 20:21

Goede keuze van de redactie. Felies Tommie.

Karen.2.0 · 4 maart 2018 op 19:32

Ik begrijp de titel niet maar verder vind ik ‘m erg vermakelijk!

Spencer · 5 maart 2018 op 20:35

Krijg nou wat…

Braakwending · 5 maart 2018 op 20:44

leuk hoor.

Mien · 6 maart 2018 op 07:39

Otto Dixie zou dit ook zeer kunnen waarderen. Qua beslag.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder