De jeugd van tegenwoordig. Bijna iedereen zegt het, maar iedereen heeft er een andere bedoeling bij. Vandaag kwam ik erachter dat ik ook bij de jeugd van tegenwoordig hoor. Ik dacht zelf altijd dat de jeugd van tegenwoordig niet ouder zou zijn dan 22 jaar. Ik, 26 jaar, had het mis. Volgens mijn buurvrouw hoor ik zeker bij de jeugd van tegenwoordig. Waarom? Ik droeg een fles bacardi bij mij. Ze bekeek mijn Gall&Gall tasje en schudde haar hoofd “De jeugd van tegenwoordig… Altijd maar aan de drank…” Ik was beledigd! Ten eerste doe ik ruim 3 maanden over 1 fles bacardi! Ten tweede zou ik als ik altijd aan de drank was geen dure fles Bacardi kunnen betalen! Ten derde hoor ik helemaal niet bij de jeugd van tegenwoordig!

Maar aangezien mijn buurvrouw van ruim 92 altijd gelijk heeft ging ik er niet op in. Waarschijnlijk vind ik, zodra ik zelf 92 ben, ook iedereen onder de 30 bij de jeugd van tegenwoordig horen.
Ik glimlachte vriendelijk naar mijn buurvrouw terwijl ik de lift uit stapte. Toch zette haar opmerking mij aan het denken. Mag je als hard werkende manager van 26 jaar niet in het weekend genieten van een Barcardi-Cola zonder opmerkingen te incasseren? Moet ik voortaan 1 keer in de 3 maanden mijn fles Bacardi in een H&M tasje mijn flat binnen slepen? En waarom krijg ik de indruk dat mijn buurvrouw zich overal aan ergert?

Het is zelfs zo dat mijn buurvrouw mij compleet negeert zodra er nog andere (oudere) mensen in de lift sta. Ik hoor tenslotte bij de verschrikkelijke jeugd van tegenwoordig. Ik ben 26 jaar, gedraag mij als iemand van 40 (je bent niet voor niets manager) en voel mij na een werkweek van 50 uur als iemand van 70+. Ik wou juist dat ik bij de jeugd van tegenwoordig hoorde!
Maar voorlopig heeft mijn buurvrouw nog steeds gelijk. Ik ben nog nooit tegen haar in gegaan en dus heeft zij uiteraard gelijk. Je moet ook wel gelijk hebben met een kennis van ruim 92 jaar.

Het was wel een ervaring waar ik wat van heb geleerd. De eerst volgende keer ga ik met tas voorbereid naar de Gall&Gall! Een tasje van de H&M of misschien zelfs nog beter : Hans Anders. Ik wil uiteraard geen opmerking incasseren over de jeugd van tegenwoordig en hun kleding-koopgedrag.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

DreamOn · 29 mei 2008 op 17:29

Als ik dit stukje lees, dan vraag ik me werkelijk af waar je je druk om maakt. Wat kan jou die opmerking van je buurvrouw nou toch schelen? Lach er gewoon om! Of ga met 27 flessen bacardi bij haar op de stoep liggen!

Als manager krijgt toch wel met moeilijker dingen te maken, lijkt mij, en heb je een sterk incasseringsvermogen nodig!

Oudere mensen zeggen tegen mij ook: “Kind, je bent nog zo lekker jong!” En ik ben al veertig….

Groetjes DO.

lisa-marie · 29 mei 2008 op 17:51

Als je 92 bent dan behoort iedereen onder de 60 volgens mij bij de jeugd van tegenwoordig. 😀

Nee, geen klein tasje maar gewoon een hele krat de volgende keer want je blijft toch die jeugd van tegenwoordig 😆 😆

fjag2003 · 29 mei 2008 op 18:09

grappig: ik heb jaren in een slijterij gewerkt (zie m;n column: de jongen van de slijterij) en wat mij opviel is dat onze beste klanten 65 plussers waren die wekelijks een fles jenever kwamen halen. Of dametjes die wekelijks 3 flessen port kwamen kopen…

pepe · 29 mei 2008 op 19:22

:pint: proost dan maar op jouw buurvrouw.

Ik zou er maar niet te zwaar aan tillen, die fles lekker leegdrinken en vooral doorgaan met lachen en schrijven. Laat je de buuf ook deze column lezen? 😆

Dutchie · 29 mei 2008 op 20:06

bedankt voor de feedback.

Dees · 29 mei 2008 op 23:06

Oew Dutchie.

Nou ik vond hem wel leuk. Ik had alleen gaandeweg lezend verwachtingen over een steeds absurder gehalte van wat je 92-jarige buurvrouw allemaal deed en uitkraamde en hoe verschrikkelijk ze eigenlijk wel was. Had ik leuker gevonden, als je haar helemaal tot karikatuur aan stukjes had getrokken.

22 en 26 vind ik overigens ook geen groot verschil, sorry 😉

Verder, tsja, politieke correctheid is in, dus ach. Neemt niet weg dat je in een column dat helemaal niet hoeft te zijn.

En een tip: je bent vast manager, maar toch zou ik dat niet gebruiken in dit verhaaltje.

Grtz,

D.

pally · 30 mei 2008 op 16:33

Als ik jou was, Dutchy, zou ik me gevleid voelen om op mijn 26e als jeugd te worden betiteld. Ik vind het trouwens best een leuk stukje, maar ben het met Dees eens dat je de buurvrouw wat vetter had kunnen verheksen voor de smeuigheid van je column.

groet van Pally

Prlwytskovsky · 1 juni 2008 op 12:41

Als ik jou was dan zou ik een Bacardi fles vullen met water en daar elke dag mee thuiskomen. Ik bedoel: even de zaak op de spits drijven met jou buurtjes.

@Do: ben jij ‘pas’ 40? 😕

arta · 1 juni 2008 op 13:04

Een tas van de plaatselijke koffieshop in de éne, de bacardifles in de andere hand en dan buurvrouw uitnodigen voor de koffie!:-D :pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder