Na een vermoeiende dag, me op het werk afvragend wat ik daar nu eigenlijk doe, kom ik ’s avonds hongerig thuis. Enthousiast word ik verwelkomd door mijn eigen privé secretaresse. Vrolijk knipperend maakt ze mij duidelijk dat ze een boodschap voor me heeft. Ik druk op de ‘play’-knop. “Ik heb vanavond kartoffelsalad met braadwurst en een heerlijke salad, lijkt dat je wat?” Klinkt er in een licht Duits accent door mijn kamer. “Yes”, denk ik, “geen hond in de pot voor mij vanavond”. Ik weet niet hoe snel ik me moet omkleden om me vervolgens naar de zender van deze boodschap te begeven. Nog geen 10 minuten later schuif ik aan tafel aan.

Een heerlijk geurende maaltijd wordt mij voorgeschoteld. Al smikkelend en smullend probeert mijn vriend en kok me, als een ware Ruud Lubbers, de KNEEPJES van het kookvak bij te brengen. Het is bijna vergeefse moeite. Alle aandacht is gevestigd op de maaltijd want voor je het weet mis je een paar vingers. “Es hat mir gut gesmeckt” zeg ik voldaan in mijn beste Nederlands terwijl ik zorgvuldig mijn handen inspecteer. Opgelucht bemerk ik dat ik nog tot tien kan tellen.

Ik snap het niet. Het lijkt erop dat de enige vorm van koken, die bij mij schijnt te lukken, voortkomt uit ergernis of woede. Iets dat Joop Braakhekke trouwens uitstekend op mij weet over te brengen. Dus wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat hij zijn werk goed doet. Ik weet niet waar het aan ligt want geloof me ik heb het echt zelf geprobeerd.

Gisteren deed ik het nog…..
Ik nam twee gezegdes en één spreekwoord,
en natuurlijk een beetje van mezelf.
Voegde hier een quote aan toe en liet de brei even sudderen.
Verhaspelde wat woorden,
en met een vleugje cynisme moest het geheel toch wel gereed wezen.

Voorzichtig proef ik wat van mijn eigengemaakte soep. Waarom lukt het mij toch niet om een overheerlijke maaltijd op tafel te zetten?

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Ma3anne · 4 augustus 2004 op 09:56

Koning, het heeft me heerlijk gesmaakt. 🙂

Mosje · 4 augustus 2004 op 10:11

Wat jij tot nu toe gebrouwen hebt smaakt uitstekend hoor.
Wat staat er nog meer op de menukaart?

rrobin · 4 augustus 2004 op 10:57

Even op mijn “belubberst”, Mir hat es sehr gut “geschmeckt” 😀

Oke, een zouteloze reactie, maar de soep is goed. Biertje erbij? 😛

Irma · 4 augustus 2004 op 12:40

Erg leuk gekookt!
😀

One tiny little thing; ik zie het overal op de ‘borden’ staan bij restaurants: ‘eigengemaakte soep’ en vind echt dat het ‘zelfgemaakt’ zou moeten zijn. Je kunt je iets eigen maken, maar je kunt soep beter zelf maken. Sorry dat ik hierover ‘zeik’, maar ik erger me er heel vaak aan als ik niets beters te doen heb dan op een terras hangen… 😛

KingArthur · 4 augustus 2004 op 20:16

@ Irma
Dan zal ik het wel van die restaurants hebben waar ik ook regelmatig vertoef. 😉

Maar je heb gelijk hoor, ik kan me soms ook storen aan dat soort foutjes.

Heb mijn orgineel inmiddels aangepast. Thanks.

@ Rrobin
Mijn Duits is duidelijk niet zo goed. Daarom zei ik het ook in mijn beste Nederlands. 😀

Dees · 4 augustus 2004 op 21:13

Een goede lap gekookte ergernis kan het erg goed doen beste Koning!

Maar dit soepje smaakt ook zeker lekker.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder