Hilbrand Nawijn is nu klaar om definitief te worden afgeserveerd in politiek Den Haag. Onze nationale randdebiel heeft het gepresteerd om vorig jaar de miljoenennota moedwillig te laten uitlekken. En hij is er nog trots op ook. Hilbrand Nawijn, de redder van de democratie… De carrière van Hilbrand, die begon namens de fascistenclub van wijlen de pederast Pim, laat een mooie neergaande curve zien. In het rariteitenkabinet Balkenende-I was hij een kleine drie maanden minister van discriminatie. Daarna heeft hij als kamerlid de goegemeente bijna vier jaar lang een ruime hoeveelheid volslagen wartaal vanaf het spreekgestoelte toegesnerpt. Laatstelijk als kleine politiek zelfstandige. De Groep Nawijn, hier in huize Oplopers stelselmatig aangeduid als de Poep Nawijn. Sowieso triest natuurlijk, als je in je eentje bent, en jezelf dan een “groep” noemt. In de psychologie heet dat schizofreen. Okee, zo nu en dan werd Hilbrand’s fractie wat uitgebreid met ander klootjesvolk, maar zelfs een gestoorde lawaaimaker als Meneer Van As hield het niet met hem uit.

Maar Hilbrand heeft voor een nieuw dieptepunt in de Nederlandse politiek gezorgd. Hij heeft de miljoenennota vorig jaar laten uitlekken. Wat onze hij is voor openheid. En wat heeft Hilbrand nu bereikt? De miljoenennota is voortaan nóg geheimer.

Regelmatig hoor ik zeggen dat een rechtenstudie ideaal is voor de stomste studenten van Nederland. Als je écht niets kan, kun je altijd nog rechten gaan studeren, gonst het in menig universiteitsgebouw… Dus zelfs Hilbrand kon een jurist worden. Weet je hoe die studie trouwens heet? Rechtsgeleerdheid. Denk daar maar eens over na… Voor Hilbrand en trawanten werden zelfs speciale colleges gegeven. Extreemrechtsgeleerdheid… Hilbrand weet dus als geen ander dat hij een ernstig misdrijf heeft begaan. Want als je kennis hebt van het vertrouwelijke karakter van een document, dan mag je het niet naar buiten brengen. Dat staat in de wet. Maar Hilbrand heeft het toch gedaan. Hij vindt blijkbaar dat als je het met een regel, afspraak of wet niet eens bent, je je dan aan die regel, afspraak of wet niet hoeft te houden.

Stelt u zich nou eens voor: een wet telt niet als je het er niet mee eens bent… Graag presenteer ik u in het kader van het gelijkheidsbeginsel een drietal voorbeelden van wat ik hier maar even “De Regel van Nawijn” noem:

Zojuist ben ik door rood gereden en heb ik geen voorrang verleend aan een voetganger op een zebrapad. Deze voetganger, de heer Nawijn, racist te ’s-Gravenhage, is bij dit ongeval om het leven gekomen. “Nee agent, ik ben het niet eens met de kleurencode der verkeerslichten, en stoppen voor voetgangers op zebrapaden vind ik onzin. Deze wetten gelden dus niet voor mij.”

In het Van der Valk-restaurant waar ik als onderbetaalde ober wat bijklus, heb ik rattengif in het overbekende schaaltje appelmoes gegooid. De gast is een slecht verzorgde meneer die een doordringende walm van goedkope after-shave combineert met een buitengewoon onprettige stem, en die noodgedwongen altijd in zijn eentje aan een tafeltje zit omdat anderen niet met hem samen wensen te dineren. Hij snoept wat van de appelmoes, en dus overlijdt de heer Nawijn. “Nee agent, regels voor een ordentelijke keukeninrichting vind ik onzin. Het bleekwater staat ook gewoon naast de slaolie. Dood door schuld? Dát vind ik zo’n bespottelijk wetsartikel, dat kan voor mij onmogelijk op toepassing zijn.”

Ik klus graag wat bij in de operatiekamer. De heer Nawijn wordt binnengereden. Galstenen. Logisch als je zo’n galbak bent… Narcose? Welnee, ik snijd die galblaas er zo wel uit. Patiënt Nawijn raakt in shock en overlijdt. “Nee agent, met wetten over onbevoegd uitoefenen van de geneeskunst heb ik niet zoveel. Soms verloopt een operatie best goed. Medische aansprakelijkheid? Ach, dat is zo’n oud begrip uit de middeleeuwen. Daar ben ik tegen en dus geldt het voor mij niet.”

Groot voordeel van deze drie scenario’s is natuurlijk dat we dan wel fijn van Hilbrand zouden zijn verlost. Hoewel, voordeel? Ik heb wel zin in een geintje. Hilbrand kan heus nog wel een keer in het TV-programma van ons aller Harry Mens langskomen. Net als afgelopen zondag de Vlaamse fascist Dewinter en beursoplichter Rienk Kamer. Uitstekend gezelschap toch?


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

6 reacties

KawaSutra · 20 september 2006 op 20:19

[quote]Extreemrechtsgeleerdheid[/quote] :laugh:

Siebe · 20 september 2006 op 21:34

Zo… rake klappen…

Eigenlijk wel jammer dat de Pim Fortuyn beweging door jou vier jaar na dato nog steeds wordt gezien als een fascistenbeweging. Vier jaar geleden kon dat inderdaad nog rustig. Was het zelfs ook zeer [i]’done'[/i]. Nu staat het gros van de partijprogramma’s voor ca. 25 tot 50% vol met wat Fortuyn aan de orde bracht, wat tot vier jaar geleden inderdaad ongehoord was. De LPF is een zootje hoor, daar gaat het niet om, maar gewoon, even voor het beeld.

Verder, Nawijn, tsja…. [i]And that about sums it up.[/i] Gek genoeg wist hij onlangs in Amstelveen (toch?) idioot veel gemeentelijke stemmen te trekken. Nu maar hopen dat Amstelveen niet representatief is voor het land. ’t Zal toch niet…?

Een column vol opwinding die ik tot op zekere hoogte wel begrijp maar hij is heus niet de enige die zich aan dit vergrijp schuldig heeft gemaakt. Wat dat betreft zou die schandpaal groter kunnen en tenslotte, wat hij met het Marianne Vaatstra dossier doet vind ik eerlijkgezegd erger. Veel erger. En daar kan Maurice de Hond over meepeilen.

DriekOplopers · 20 september 2006 op 22:21

[quote]Een column vol opwinding die ik tot op zekere hoogte wel begrijp maar hij is heus niet de enige die zich aan dit vergrijp schuldig heeft gemaakt. [/quote]
Klopt natuurlijk. Overigens is er een verschil tussen een malafide Nawijn en een bonafide klokkenluider. 😉
[quote]Wat dat betreft zou die schandpaal groter kunnen en tenslotte, wat hij met het Marianne Vaatstra dossier doet vind ik eerlijkgezegd erger. Veel erger. [/quote]
Mee eens. Bekentenis van mijn kant. Ook toen heb ik geprobeerd een column over grote vriend Nawijn te schrijven. Woest was ik, maar na diverse pogingen ontstond er nog steeds geen column die ik sterk genoeg vond om in te sturen. En juist over zo’n schokkend onderwerp schrijf/schreef ik liever géén column dan een sléchte column. 🙁

En over de erfenis van Pim: Fortuyn was een openlijke racist, we kennen zijn uitspraken over de vijfde colonne. En van allerlei figuren die Fortuyn willens en wetens om zich heen verzamelde was de Nazi-sympathie bij Pim goed bekend. Denk aan het door Pim in het geheim inlijven van de lijsttrekker van de Haagse afdeling van CP86 etc.

Groet,

Driek

DreamOn · 20 september 2006 op 22:32

Ach Driek, de naam zegt het al: Nawijn. Na wijn komt kater.
Maarre…je klust nogal wat bij! Kunnen de leden van cx niet eens een keertje komen eten bij jou in dat van der Valk restaurant…..hebben we toch nog een meeting dit jaar!
😀
Mooie rake column.

DriekOplopers · 20 september 2006 op 23:02

Bij mij eten bij Van der Valk? Maar beter van niet, gezien de fatale afloop…

:laugh: :laugh: :laugh:

Driek Oklopers

Mosje · 21 september 2006 op 12:33

Het lappen van regels aan onze laarzen doen we allemaal graag toch? Ik zou die Nawijn om hele andere redenen afbranden.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder