Een mus. Doodgeschoten om een Domino evenement dat ons welgeteld 3 uur per jaar bezighoudt.
Natuurlijk, een mus doden is niet goed. Toch is het jammer dat medecolumnist Driek Oploper hier wel erg zwaar aan tilt. Om het beestje nu als “het dodelijk slachtoffer” van DominoDay te typeren gaat wel erg ver. Maar de heer Oploper is niet de enige ins ons landje die zo zwaar aan het incident tilt. Op internet worden beloningen uitgeloofd voor de eerste die nog een keer steentjes komt omgooien. Zelfs Ruud de Wild, iemand die ik toch vrij hoog had zitten, looft maar lieft 3000 euro uit voor de volgende spelbreker. Ook de reactie op het doden van de mus door de Dierenbescherming was in mijn ogen zeer vreemd. Volgens een mannetje van de Dierenbescherming zou het geheel gaan escaleren als hij geen aangifte had gedaan.”Vandaag is het een mus, morgen een kat, en volgende week een hond” was de boodschap die de man had. Ongeveer de domste reactie die ik ooit op tv heb gehoord.

De man die de mus heeft doodgeschoten (nadat hij meerdere pogingen had ondernomen om het dier te vangen), een werknemer van Duke Faunabeheer, is al met de dood bedreigd. Is dit hoe we in dit land met elkaar omgaan? Begrijp mij niet verkeerd, ik geef ook om dieren, maar er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om iemand daarvoor terug te pakken of te bedreigen.

Gisteren en vandaag moest het pand waar de steentjes staan extra beveiligd worden, omdat wij zo treuren om een mus. Dan vergeten we voor het gemak maar even dat er elke dag ook mensen worden vermoord. Gaan we hier ook acties voor houden?

Mensen gebruik uw verstand, en maak van geen MUS een olifant!

Tim 15jr.


13 reacties

Eddy Kielema · 17 november 2005 op 11:29

[quote]Mensen gebruik uw verstand, en maak van geen MUS een olifant![/quote]
Ik ben het helemaal met je eens, Tim. Maar het blijft natuurlijk wel vreemd om een mus zonder pardon neer te knallen, terwijl m.i. wel iets meer moeite gedaan had mogen worden om het beestje te vangen en buiten weer los te laten. De organisatie van Domino D Day neemt zichzelf iets te serieus, alsof het voortbestaan van de aarde van hun evenement afhangt. Het leven van een mus is meer waard dan zo’n onbenullige recordpoging. Maar het bedreigen van de schutter en de medewerkers gaat mij ook wel wat te ver.

Geertje · 17 november 2005 op 11:37

[quote]Zelfs Ruud de Wild[/quote]What’s in a name 😀 prensentatie in handen van Kraay 😀 en-de-mol (hoe verzin je het) blij met een dooie mus.

Welkom op ColumnX!

Mosje · 17 november 2005 op 11:46

Je moet van een mus geen olifant maken. Dat is het.
😛

Raindog · 17 november 2005 op 13:38

Geweldige toon, geweldige column!

[quote]Toch is het jammer dat medecolumnist Driek Oploper hier wel erg zwaar aan tilt.[/quote]

Medecolumnist….. Smullen! Ik geloof dat dit voor het eerst is dat ik hier zie dat iemand zo in een column wordt aangesproken, dat hier zo gericht gecolumniseerd wordt naar aanleiding van iemand anders zijn column en dat ook gewoon zo benoemd wordt. Ik ben er erg enthousiast over moet ik zeggen.

[quote]Ongeveer de domste reactie die ik ooit op tv heb gehoord.[/quote]

Ook lekker!

Dat je die Ruud de Wild hoog had zitten vergeven we je – met zoveel dat je ten voordeel strekt – maar als een voorstelbare jeugdzonde.

Raindog, bijna 32 jaar

😉

Troy · 17 november 2005 op 13:54

Goede column, Tim. Ik heb respect voor alles wat leeft, maar ik ben het wel met je eens. Dit is weer typisch zo’n geval van massahysterie. Iets waar wij Nederlanders steeds beter in lijken te worden. Welkom hier 🙂

Troy, 25 jaar

Kees Schilder · 17 november 2005 op 14:23

[quote]Toch is het jammer dat medecolumnist Driek Oploper hier wel erg zwaar aan tilt. [/quote]

Jammer?? Zwaar aan tillen? Eigenlijk zouden ze die Godverdomde dierenmishandelaars standrechtelijk moeten executeren. Het liefs door opgooien en met een granaatwerper uit de lucht knallen. Koekje van eigen deeg?Kan dat?
En darna niet teveel ophef en vooral een mus maken van een olifant.

Ongeveer de domste column die ik ooit gelezen heb.
Kees Schilder
86 jaar

Ma3anne · 17 november 2005 op 14:34

Mijn god, gaat het nog steeds over die mus?

Ma3anne
15 jaar geweest.

Troy · 17 november 2005 op 17:13

Een mus neerknallen is niet correct, bruut, belachelijk etc etc. Maar wie maakt zich druk om pak em beet New Orleans? Er zijn meer dan genoeg dingen om onze aandacht aan te besteden. Zaken die vele malen erger en belangrijker zijn dan een mus.

Met alle respect voor wijlen mus.

Ze fladderde zo vrolijk rond en nu ligt ze koud op de grond…

Tim · 17 november 2005 op 18:47

[quote]Jammer?? Zwaar aan tillen? Eigenlijk zouden ze die Godverdomde dierenmishandelaars standrechtelijk moeten executeren. Het liefs door opgooien en met een granaatwerper uit de lucht knallen. Koekje van eigen deeg?Kan dat?
Kees Shilder 86 Jaar[/quote]

Thank you Kees Schilder 😀

Geluukig ben IK nog jong genoeg om veel te leren 😉

Tim · 17 november 2005 op 18:51

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik hecht veel waarde aan kritiek.

Ik zou later graag de journalistiek ingaan, dus een leuke column kunnen schrijven is wel handig.. 😛

En ik had mn leeftijd er maar bij gezet aangezien de gemiddelde leeftijd hier een stuk hoger ligt

Bakema_NL · 17 november 2005 op 21:03

Ik vraag me nu alleen wat af wat betreft alle dierenvrienden die roepen dat het afschieten van deze mus niet kan……
Hebben zij ’s avonds geen lapje vlees op het bord liggen?
En het lijkt me ook dat zij zelf geen huisdieren hebben, of meer specifiek, een of meerdere katten. Hebben zij die wel dan wil ik dat deze “dierenvrienden” per direkt zelf ook met de dood bedreigd worden, want je gaat mij niet vertellen dat hun kat(ten) nooit een muisje of een vogeltje, misschien zelfs specifiek een musje, vangen, er vrolijk tergend mee gaan spelen om ze vervolgens heerlijk op te peuzelen. “Nee hoor, dat doet mijn kat niet, zo heb ik hem niet opgevoed”………ik hoor het ze bijna zeggen. 😛

En het leven van die mus is meer waard dan die onbenullige domino-stenen…….hmmmm, zou ik op zich in kunnen meegaan. Alleen denk ik dan weer even verder en vraag me af of mensen beseffen hoeveel beesten ze doodtrappen door gewoon al op straat te lopen, maar dat zijn weer veelal insecten, die tellen dan weer niet mee? Waar ligt die grens dan eigenlijk? Want we kunnen ook allemaal gewoon met onze ogen naar de grond staren, kijken of niet op zo’n slak gaat staan met je boerenklompen. Als ik het zo bekijk dan maken we inderdaad toch wel van een mug een olifant…………..van een mus een dinosaurus om het even in verhouding te houden.

DriekOplopers · 17 november 2005 op 22:35

Waarde columngenoten,

Iemand schreef: “Medecolumnist….. Smullen! Ik geloof dat dit voor het eerst is dat ik hier zie dat iemand zo in een column wordt aangesproken, dat hier zo gericht gecolumniseerd wordt naar aanleiding van iemand anders zijn column en dat ook gewoon zo benoemd wordt. Ik ben er erg enthousiast over moet ik zeggen. ”

Fijn. Ik houd erg van een provocerende toon in mijn columns, en van onderwerpen die tot discussie kunnen leiden. Ik ben erg blij dat dat leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid leven in de brouwerij.

En Tim, waarde stadsgenoot, reuze hartelijk welkom. Ik vond het een leuke column. Maar ik heet Koplopers. Met een s dus.

Buitengemeen hartelijke groet aan u allen,

Driek
meerdere jaren oud 😉

Li · 18 november 2005 op 22:50

En zo kreeg het musje een flink staartje.

Je hebt je mening goed verwoord Tim

Li (twee keer de helft)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder