Gister was de presentatie van Rita’s nieuwe beweging. Ze organiseerde een boottocht, een diner op de boot, ze huurde de Pessengers Terminal in Amsterdam af. Alles moest perfect zijn voor DE grote dag. Ze verkocht gouden, zilveren en bronzen kaarten, allemaal met hun eigen waarde oplopend van €75 tot €500. Er waren nog mensen die de kaarten kochten ook, sterker nog de kaarten van €500 die recht gaven op een etentje met Rita op de boot waren binnen no-time uitverkocht. Weken heeft ze ernaartoe geleefd, er ging geen dag voorbij of ze werkte wel aan haar nieuwe beweging, en het is te zien hé, ze is duidelijk afgevallen 10 kg in 2 maanden. Maar vorige week dinsdag kwam de zwarte dag. Ze liep even de kelder in maar wat ze was vergeten was dat de werkster (een zonder verblijfsvergunning werkende Poolse) net gedweild had, en daar lag ze dan, languit op de vloer. Ik had snel de ambulance gebeld en binnen 50 minuten stonden ze voor de deur. Ondertussen had ik de vloer alvast drooggemaakt (alleen niet op de plek waar Rita lag) zodat het ambulancepersoneel er gemakkelijk bij kon. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis bleek het een gescheurd spiertje in haar bovenbeen te zijn. 2 dagen in het ziekenhuis blijven was de enige optie om goed te revalideren, terwijl ze over 1,5 week haar nieuwe beweging al moest presenteren. Ze moest 3 weken op krukken lopen, het hele plan was in het water gevallen. Met krukken kan ze haar beweging niet uitvoeren. Het was zo’n coole move, echt een beweging waar je trots op kan zijn. Dat een vrouw van 52 met zo’n vetpercentage een beweging doet waar heel Nederland trots op zal zijn heb ik alleen maar respect voor. Maar die beweging kan ze nu niet maken.

Vroeger, in een ver verleden heeft ze nog wel eens politiek bedreven. Dus bedacht ze zich en maakte ze van haar beweging een politieke beweging zodat ze problemen in Nederland kan oplossen, zoals het ambulance personeel dat eens op tijd moet komen of de zonder verblijfsvergunning werkende polen het land uit sturen of politieke bewegingen die niet openbaar hoeven te maken waar ze geld vandaan krijgen zodat het mogelijk is om politieke invloed te kopen verbieden. Dat zijn nou eens echte problemen die aangepakt moeten worden!


1 reactie

Neuskleuter · 6 april 2008 op 15:33

Goh. Dat je iets over de inhoud kan zeggen. Die had ze toch nog niet? 😉

Deze column raakt me op de een of andere manier niet. Ik weet niet waar het aan ligt. Het lijkt iets te missen, of misschien komt het door het onderwerp. Ik vind het wel een beetje gek dat je eerst afstandelijk over Rita praat, waarna je ineens zegt dat jij snel de ambulance hebt gebeld. Daardoor vraag ik me af welke plaats en functie jij jezelf in het verhaal hebt gegeven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder