Vanaf december zag ik ze in mijn online agenda: eenentwintig aaneengesloten blauwe blokjes. In het eerste blokje stond geschreven ‘vakantie’ en zo ook in elk hokje dat het begin van een week markeerde. Het gele blokje dat de huidige dag aangaf, verschoof elke dag één hokje in de richting van de sliert blauwen. Inmiddels is het gele blokje de rij met blauwe blokjes gepasseerd. Vanaf nu, zal het gele blokje steeds verder van de blauwe blokjes af komen te staan. Een onomkeerbaar proces.

Voorlopig geen samengesmolten blauwe blokjes meer. Alleen hier en daar een enkele verdwaalde blauwe. Ook geen rode blokjes in de nabije weken. Het eerst komende rode blokje meldt: ‘kerstmis’.

Vanaf vanavond staat de wekker weer ingesteld op 05:15. Morgen val ik weer terug in de sleur van het leven. In het ritme van alle dag. Morgen zie ik de mensen weer die net als ik dromen van een rij met blauwe blokjes. Voor de één binnenkort. Voor de ander pas op de volgende pagina van de agenda.

Ik kan de slaap niet vatten. Met een verhoogde hartslag en een klam gevoel denk ik terug aan de blauwe blokjes die zijn geweest. Hoe ik heb genoten.

Morgenavond zal ik kapot zijn. En ik zal slapen als een roos. Maar morgen zal de sleur me ook weer passen als een pantoffel. En weldra zal ik weer bedenken welke blokjes op de volgende pagina van de agenda blauw mogen worden.

En het gele blokje zal weer naar de blauwen schuiven.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

SIMBA · 5 augustus 2010 op 17:47

Jij werkt vast bij Lego 😀

LouisP · 5 augustus 2010 op 17:51

gheimans,

ja, origineel stukje..

gr.
Louis

Avalanche · 5 augustus 2010 op 18:00

Leuke insteek, grappige column. Welkom op CX.

pally · 5 augustus 2010 op 22:40

Leuk gevonden, die blokjes als symbool. Wel gebruik je erg vaak het woordje ‘weer’. (6 x in dit stukje). Maar misschien doe je het bewust?
welkom hier,

groet van Pally

Smolderke23 · 5 augustus 2010 op 23:33

Niet teveel bij nadenken. Gewoon lekker vakantie vieren als het kan. Vermaledijde kantoorslaaf. Dit is erg herkenbaar merk ik op. Een lange tijd verslaafd geweest aan kruiswoordpuzzels. Zag ik ook dagenlang blokjes. Tot in mijn diepste dromen. Die dromen werden nachtmerries en dat werd weer de ziektewet. Nu zit ik thuis met RSI en zie ik overal pixels. Nee, doe dan toch maar die blokjes.

Mien · 6 augustus 2010 op 00:38

In blokjes denken, weer eens wat anders dan in hokjes. Leuke binnenkomer.
Ronduit welkom @ CX.

Mien

DACS1973 · 6 augustus 2010 op 11:15

Probeer te ontspannen. Ga lekker naar buiten, een blokje om.

gheimans · 6 augustus 2010 op 21:04

Dank je Pally voor de constructieve reactie.
Dat is wat ik hier hoop te vinden. Contructieve opbouwende kritiek ter verbetering van waar het m gaat: schrijven.

gheimans · 6 augustus 2010 op 21:07

Iedereen dank voor jullie leuke reacties.
Niet slecht voor de maiden column 🙂
Binnenkort meer of kijk naar m’n verleden op mijn eigen website.[url=www.gerheimans.nl]www.gerheimans.nl[/url]

Ma3anne · 7 augustus 2010 op 00:40

‘De blauwen’. Dat moet gewoon
‘de blauwe’ zijn. Je zet er pas een n achter, als het over mensen gaat. En het gaat over blokjes, geloof ik. 😉

Ja, zo kun je ook tegen het verstrijken der dagen aankijken. Ik vind het wel grappig gevonden.

Kok · 7 augustus 2010 op 01:55

Ik hoop dat je
[quote]maden column[/quote]
niet betekent dat je hem wormstekig vindt.

Als je
[quote]maiden column[/quote]
bedoeld, dan zou de context zoveel beter kloppen.

Welkom op ColumnX!

Dees · 7 augustus 2010 op 14:58

Mijn blauwe blokjes zijn net begonnen. Een zee aan blauwe blokjes. Dus ik laat dit stukje mij niet deprimeren. Leuk gevonden en geschreven.

gheimans · 12 augustus 2010 op 20:18

Klopt helemaal kok.
Bedankt

Geef een reactie

Avatar plaatshouder