Word ik in het holst van de dag wakker, en dan hebben we het over zeven uur ’s morgens mind you!, staan er een paar foto’s op mij te wachten in mijn mailbox.
Om zeven uur wakker op zondagochtend, dat gaat toch nergens meer over? Ik snap de oorzaak wel. Teveel melk gedronken! En een tekort aan alcohol. Tja, als je van teveel alcohol leverproblemen krijgt, dan vraag ik me af wat melk met je slaapklier doet. Niet veel goeds in ieder geval. Toch is het wel geestig om met uitsluitend melk en aanverwante chemicaliën, je tijd in een stamkroeg door te brengen. Dan zie je toch dingen waar je anders nooit op let. Ik zie bijvoorbeeld hoe kroegbaas het niet zo nauw neemt met het volgooien van glaasjes bier. En soms zet hij een kruisje bij de verkeerde persoon. Bijvoorbeeld: De heer Kees Schilder bestelt twee wodka’s voor Drs. Jansen en prof. Ing. Ab.En een melk light voor zichzelf.

Kroegbaas plaatst drie kruisjes op de nota van Drs. Jansen. Oké, ik ben niet kinderachtig en wil kroegbaas niet voor zeik zetten in een volle kroeg en Drs.Jansen kan het best missen, maar toch….Hoeveel keer heeft hij mij dat geflikt? Ik neem nogmaals de proef op de som en bestel twee wodka’s voor Jansen en Ab. Zelf stort ik mij op een ontdekkingsreis door de wereld van de bruine koe.Ik neem chocolademelk. En ja hoor. Daar gaat ie weer. Drs. Jansen krijgt weer drie kruisjes achter zijn naam. Vind ik wel humor. Dus bestel ik voor de hele kroeg een rondje. Ben je de getapte jongen en het kost je geen stuiver. Kroegbaas tapt zich het lazarus en eindelijk zie ik hem naar de nota’s grijpen. Spanning stijgt. Pakt hij mijn nota of toch weer die van Jansen? Even zie ik hem aarzelen. Dan kijkt hij mij schuin over zijn brilletje aan en ziet mijn vertrokken gezicht. Vertrokken vanwege de smaak van die ranzigheid die chocolademelk heet. Ten onrechte ziet hij mijn vertrokken gezicht als een bedreiging voor hem. En zijn hand gaat van mijn bonnetje naar die van Jansen en hij zet 45 kruisjes. Opluchting in de zaal!!

Dat was gister. Nu zie ik drie foto’s op mijn mailbox. Van Kees Krick gekregen. En ik zie de omtrekken van mijn woonplaats. Geweldige foto’s Kees.

Ik heb hem bedankt en hem erop gewezen dat er geen enkele McDonalds te zien is op de foto’s en dat wij hier wel weten hoe wij de beschaving in stand kunnen houden.

Ik bedoel maar. Tachtig procent van de inwoners is aan de drugs terwijl de overige 20% aan de drank is, maar als wij een McDonalds in het oog krijgen is iedereen ogenblikkelijk afgekikt.
Schrijft die Kees me doodleuk terug: ‘Hoi Kees, hoe bedoel je beschaving? Ik zag anders wel een Hema, en nog erger…een Action!!’

Ik geloof dat ik nog iets onbenulligs heb teruggeschreven, maar dat heeft geen naam. Het gemis aan drank speelt mij parten en Kees Krick had mij mat…

Zie [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=67]Meerijs[/url] (Kees Krick)

Categorieën: Algemeen

2 reacties

gast · 13 januari 2003 op 17:15

De Jellienekkliniek is er voor jou soort mensen
laat je toch opneme ga je normaal van schrijveen

Kees Schilder · 13 januari 2003 op 18:05

Je wordt knap lastig, lieverd. Jellienekkliniek??
Nog niet aan je spellingscursus toegekomen?
Trouwens, is dat niet die kliniek waar ze mensen opnemen die vet uit hun nek lullen?
Hebben ze je daar niet een beetje vroeg ontslagen?
Dit is overigens de laatste keer dat ik reageer op je reacties. tenzij je met oprechte kritiek komt.
groet
kees

Geef een reactie

Avatar plaatshouder