A., 7 februari 2003
Geachte heer Balkenende,

Ik vind het niet meer leuk. De hele week moet ik sappelen om het hoofd boven water te kunnen houden. Verder ben ik gedwongen om met lede ogen aan te zien hoe de wereld, of op z’n minst dit land naar de verdommenis gaat. Alleen door af en toe wat politici belachelijk te maken hou ik nog een sprankje plezier in het leven. En nu ontneemt u mij ook dat kleine genoegen. De afgelopen dagen had ik al weer flink wat munitie verzameld voor een ouderwetse steniging. Tot mijn grote verdriet moet ik echter constateren dat u zichzelf al publiekelijk voor de schandpaal heeft opgesteld. “Verandering voor kracht en kwaliteit”, wie of wat moet ik nou nog ridiculiseren? Op teevee heb ik u een toelichting zien geven op dit motto en zoals te doen gebruikelijk hoorde ik alleen geratel en begreep ik er niets van. Een motto dat een toelichting nodig heeft, dat is natuurlijk sowieso onzinnig. Of je het er nou mee eens bent of niet, “Werk, werk en nog eens werk”, dat klinkt als een klok en iedereen snapt meteen wat je bedoelt, ook al ratel je het er binnen een halve seconde uit.
Het was trouwens wel grappig om te zien hoe Bos met de mond vol tanden stond toen hij van uw stompzinnigheid hoorde. Is dat uw nieuwe tactiek om Bos gedurende de informatie stil te krijgen? Het lijkt te werken maar zo is er voor mij helaas geen lol meer aan te beleven.

B. Koele Boots

Categorieën: Actualiteiten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder