Tegenwoordig hoort iedereen wel bij een groep, zo heb je de protestanten, de Christenen, de Moslims, de hyvers, de voetballers, de schrijvers en ga zo maar door. Door mensen in groepen te plaatsen verliezen we het individu uit het oog en gaan we eerder in hokjes denken, zo denk je al snel, de schrijver zal vast geen sociaal leven hebben en dag en nacht met zijn pennetje in zijn hand uit het raam staren om ideeën op te doen, of de voetballer, dat zal wel een aso zijn die spuugt op het veld, na de wedstrijd zonder pardon een broodje frikadel naar binnen schuift met in zijn andere hand een biertje. Hierdoor krijg je dus een verkeerd beeld van een individu. Een Christenen hoeft echt niet elke zondag naar de kerk te gaan, voor het eten 10 minuten een gebed op te zeggen om daarna zijn koude prakje andijvie naar binnen te werken, nee een Christenen is iemand die gelooft in iemand hoog heel hoog in de wolken met een baard en zijn naam is God. Is dit niet een beetje raar, dat je gelooft dat er iemand hoog in de wolken leeft en over ons ‘waakt’? Ik zou zeggen, mensen geloof eerst in jezelf voordat je zomaar in een man met een nachtjapon in de wolken gelooft. Bid eerst eens tot jezelf i.p.v. de goede man. Geloof dat jij zelf de wereld kan verbeteren en niet God. Geloof dat je zelf goede cijfers haalt op school en niet Hij. Kortom, Geloof in jezelf!

Categorieën: Algemeen

10 reacties

jager · 19 december 2007 op 18:07

Gelijk heb je.Sinds God is uitgevonden is er niets dan narigheid.

lisa-marie · 19 december 2007 op 18:32

Een man met een baard en een nachtjapon in de wolken???
Nee daar gelooft echt niemand meer in.
Het is trouwens zeer mens eigen om in hokjes te denken.
Dat geeft zo’n lekker opgeruimd gevoel in je hoofd. 😀
Dit schrijven is trouwens ook weer kort door de bocht.

axelle · 19 december 2007 op 19:27

een christen zul je bedoelen? of laat mijn taalgevoel me nu in de steek?

dashuri · 19 december 2007 op 19:40

Looooove is wicked

Best dat er nog mensen geloven. In de liefde bijvoorbeeld.

Deels heb je gelijk. Deels zeg ik. Want soms kun je echt niet “alleen” in iets geloven, heb je een ander nodig die in JOU gelooft ook.

Kort maar krachtig he?!;)

arta · 19 december 2007 op 19:48

Ik begrijp je boodschap, maar mis wat diepte in je column. Eigenlijk hangt ie van vooroordelen aan elkaar, mijns inziens…
Want wat als iemand nu eens, én schrijver, en Christen, én Hyver is? 😀
(Zou hij dan, al biddend, psalmen op Hyves schrijven??) 😀

Grumpy-old · 19 december 2007 op 20:28

@ Arta 😆 😆 😆

Sid ik weet niet hoe je t voor elkaar krijgt maar ik vind de reacties die je krijgt vaak stukken interessanter dan je column.

Eerst dacht ik een column te gaan lezen over de oerhollandse hokjesgeest. Maar dan ontaard het (weer) in een tirade tegen geloofwaar ik overigens (weer) weinig boeiende uitspraken in kan vinden.

Maar de aanhouder wint . Ik ben er zeker van dat er ergens in je chaotische schrijvelarij toch nog een schitterende column verborgen zit. T moet er alleen nog uitkomen.

Succes
Grumpy

Ma3anne · 19 december 2007 op 20:54

1 Christ
2 Christen
3 Christenen
is het toch?

pally · 19 december 2007 op 23:37

Een christenen is meervoud in zijn eentje, dat is wel bijzonder. Je zou er haast van gaan geloven.
Ik mis samenhang in je column, vooral in het laatste gedeelte.
Je preek komt nog niet zo goed over, al zitten er best aardige dingen in.
succes!

groet van pally

sidneydb · 20 december 2007 op 09:44

bedankt allemaal voor jullie reacties, ik zal er aan denken, en de volgende column over dit onderwerp is al ingestuurd, let op de titel: [i]De Koran én de Bijbel verbieden.[/i]

Groet Sidneydb

KingArthur · 20 december 2007 op 10:51

Deze korte tekst laat idd veel ruimte voor reacties. Ik zou bijna geneigd zijn hier een column onder te plaatsen (hetgeen mij nu niet lukt door tijdgebrek). Je boodschap is okay maar je tekst is wel een aaneenschakeling van vooroordelen zoals ook al eerder gemeld.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder