Om er tegenwoordig bij te horen, moet je helemaal up-to-date te zijn, weten wat [i]in[/i] is en welke actualiteiten [i]hot[/i] en [i]trendy[/i] zijn. Dat is heel belangrijk, want geaccepteerd en gerespecteerd worden staat bij de mens heel hoog in het vaandel. Maar op de hoogte blijven maakt het leven ook een stuk makkelijker. Nog niet zo lang geleden was het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat als iemand je bij de bushalte met “goedemoggel” begroette het niet verplicht was om deze persoon tegen de vlakte te meppen. Momenteel moet je weten dat wanneer iemand “coňo” tegen je zegt jij hem dan juist wel, geheel volgens de hedendaagse trend, moet neersteken of tenminste in coma moet trappen. In de Verenigde Staten is het voor een jeugdige bijvoorbeeld niet onbelangrijk om op de hoogte te zijn van de evolutie van het wapen. De techniek staat voor niks en iedere dag komen er weer betere en snellere pistolen en shotguns op de markt. Dus wanneer de dag is aangekomen dat jij aan de beurt bent om het vuur te openen op school, kun je maar beter wel de nummer 1 van dat moment in je handen hebben. Is dat niet het geval, dan overtref je nooit het aantal dooien van je voorganger en word je de loser van YouTube de komende dagen!
Originaliteit dwingt doorgaans ook meer respect en aanzien af, dus laat vooral je fantasie de vrije loop en gebruik bijvoorbeeld eens je handen of wat vuur om je vrouw en kinderen in huis om te leggen.

Kijk, in Zuid-Wales snappen ze wat het is om erbij te horen. Een half jaar geleden heeft een tiener de trend gezet en nu hangt iedere maand een andere tiener zichzelf op. Er zijn maar weinig steden in de wereld die zichzelf ‘de zelfmoord-hoofdstad’ mogen noemen en dat is een prestatie op zich. Oké, toegegeven, het idee ruikt een beetje naar plagiaat van Jonestown, maar het heeft nét dat tikkie anders en het is knap naar de moderne tijd getrokken dankzij een ‘online zelfmoordpact’. Wél is het waar dat die tieners hadden moeten weten dat inmiddels al geruime tijd niet Bridgend maar pokerend de dag doorgekomen wordt!

Bovenstaande voorbeelden zijn maar een greep uit een scala aan mogelijkheden hoe je tegenwoordig op een originele manier kunt opvallen en daarmee de mensheid door middel van nieuwe trends in ontwikkeling houdt. Dat sommige trends wellicht smaakgevoelig en discussie –startend zijn, onderken ik terdege. Ik ben zelf ook niet zo kapot van pokeren, maar van gebrek aan gezond verstand kunnen we de moderne mens in ieder geval niet betichten.

Categorieën: Actualiteiten

12 reacties

arta · 26 februari 2008 op 19:47

Weet je soms ook het meest populaire shotgun-merk? Dan koop ik dat voor mijn zoontje van 9, al heeft ie dan niet de meeste ‘dooien’, hij zal zeker de jongste zijn! 😀

Zeker geen slechte binnenkomer, Witteflits. Lekker vet aangezet, let een nog beetje op de spreektaal,(dooien zijn echt doden) dan komt het helemaal goed.:-)

lisa-marie · 26 februari 2008 op 20:27

Actualiteiten is moeilijk als binnenkomer maar het is zeker wel gelukt. 🙂

Mosje · 26 februari 2008 op 20:47

Erbij horen? Weet je wat het is met die zelfmoordenaars in Wales? Ze sterven uit.

WritersBlocq · 26 februari 2008 op 23:29

Welkom hier Flitsmens!
Lekker stukkie, en zeker niet makkelijk om te schrijven. Het móet razendsnel anders is het oud. Hier en daar proeft het een beetje alsof je met de handrem erop hebt geschreven. Actualiteiten mogen vol gas (van mij, maar Wie Ben ik tegenwoordig nog :-P).

Dees · 27 februari 2008 op 10:34

Lekker zwart en leuk stuk. Het valt me alleen op dat je zaken origineel noemt, die het al niet meer zijn. Ik bedoel maar moord op school hebben we nu wel gezien, misschien eens een bejaardenhuis? Een creche? Het consultatiebureau? Een kringgesprek met een kringophanging van de zelfmoordenaars?

Op die manier zou je er dus nog meer uit kunnen halen, maar hee…

Geinige passages trouwens, zoals:

[quote]Is dat niet het geval, dan overtref je nooit het aantal dooien van je voorganger en word je de loser van YouTube de komende dagen![/quote]

😀

DreamOn · 27 februari 2008 op 18:16

Van harte welkom op cx, Witteflits!

Geweldige debuutcolumn!
Leuk geschreven, met cynisme, daar hou ik wel van. Goed gedaan Witteflits, en nu óp naar de volgende column!

Groetjes DO.

Witteflits · 27 februari 2008 op 22:04

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat het in jullie ogen voor een debuut aardig gelukt is. Oefening baart baby’s dus ik zal zeker jullie tips meenemen voor een volgende keer!

KawaSutra · 27 februari 2008 op 23:06

Flitsend debuut! Laatste alinea viel wat tegen. Eigenlijk moet je daar met dubbel cynisme afsluiten zodat de mokerslag goed aankomt. Bij de laatste zin moest ik even achter de oren krabben, en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Maar ja, het is al laat.

Siebe · 28 februari 2008 op 00:03

Eens met Kawa. Van ‘Flitsend debuut’ tot einde.

Naast gemaakte opmerkingen over actualiteiten als rubriek, is een ander punt dat je je in dit genre eigenlijk geen fouten kunt veroorloven. Eén klein foutje haalt je verhaal mogelijkerwijs meteen onderuit. Des te knapper dat je het toch aandurft maar er is meer. Jouw foutje is namelijk het ‘goedemoggel’. Dat is niet ‘goedemoggel’ maar ‘goeimoggel’. Wat? Kniesoor zeg je? Hé, jij koos ervoor om iets te schrijven over wat in, hot en trendy is, ik niet…

😉

(Ter illustratie, zoals je zult begrijpen.)

Mooi debuut.

Gr.
s

Witteflits · 28 februari 2008 op 09:36

Dubbel cynisme was wellicht sterker geweest. Ik heb dit keer voor een wat subtieler cynisme gekozen (“Ik ben zelf ook niet zo kapot van pokeren…).
Bedoel je met de laatste zin grammaticaal gezien of inhoudelijk?

groeten
Tim

KawaSutra · 29 februari 2008 op 00:00

[quote]Bedoel je met de laatste zin grammaticaal gezien of inhoudelijk?[/quote]
Ik bedoelde inhoudelijk. Je moet toch wel even goed nadenken om ‘gebrek aan gezond verstand dat bij de moderne mens niet aanwezig is’ te vertalen naar een cynische blik op de eerder genoemde voorbeelden. Een uitsmijter dient in één keer duidelijk en to the point te zijn. Het moet er inhakken, zoals ik al eerder zei. Maar nogmaals, het is alweer laat, en dan moet ik dubbele ontkenningen altijd even op me laten inwerken. 😀

Witteflits · 29 februari 2008 op 00:17

Hehe herkenbaar zo op de late avond.
Maar het was zoals ik al aangaf niet mijn bedoeling om met een uitsmijter af te sluiten. dan zou het lijken alsof ik al die voorbeelden lachend af doe, maar door de (te) subtiele cynisme wilde ik eigenlijk laten zien dat ik eerder moedeloos wordt (van de voorbeelden die ik noemde mbt het gebrek aan gezond verstand bij de mens).
Haha, anyway, iedereen zijn eigen stijl van aanpak lijkt me. Ik probeer iig wel tips op te slaan voor een volgende keer! tnx again voor je reactie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder