Het was louter toeval. Dat mijn aandacht er op gevestigd werd dat een ”stel” uit mijn kennissenkring over enige tijd hun zoveel-jarige trouwdag hadden. Niet een aantal wat in doorsnee tot grootse viering leidt. Toch wel leuk om er een e-card-gelukwens voor te sturen, zo dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. Precies op de juiste dag deed mijn e-mail-postbode zijn werk. Als tekst gaf ik de kaart mee “Een heel eind op weg naar zilver en al half goud”, met gelukwensen uiteraard. In het brievenposttijdperk sprak je van “per kerende post” (pkp) als er op een brief per omgaande een antwoord kwam. Wat dan toch nog wel een paar dagen kon duren. Bij de e-mail, “per kerende mail” (pkm) om in een zelfde terminologie te blijven, gaat dat nog veel vlugger.Werkelijk binnen de kortste keren was er een bedankje voor de gelukwens, met de vraag hoe ik dat nou wist.

Ook dit weer, nu van mijn kant, pkm uitgelegd. Voor dit verhaal is die uitleg niet zo belangrijk. Ik sprak er echter weer een nieuwe wens bij uit, nl.: Maak maar een feest van deze dag en nacht!!!

Met dit zinnetje kun je twee kanten uit, en dat was mijn bedoeling. Je hebt wat te vieren, en of je dat nu met zijn tweetjes of nog met anderen doet, een drankje en een hapje kunnen de tijd doen vergeten. Zo kan het feest van de dag nog doorlopen in de nacht. Maar het is ook best mogelijk dat het te vieren feit, de hapjes en drankjes en de gehele sfeer, overgaan in andere verlangens. En dan wel uitdrukkelijk voor zijn tweetjes! Zo kun je ook van de nacht nog een feest maken !

En u begrijpt het al: de pkm was er zo. Kort maar krachtig: “Dat doen we!!!!!” Kennelijk was mijn “boodschap” goed overgekomen en werd er nu met gelijke munt terugbetaald. De boodschap was begrepen, maar wie dubbelzinnige uitspraken doet moet je op dezelfde wijze antwoorden. Met dat “Dat doen we!!!!!” was dat prima gelukt.

Het vervolg ? Een pkm “de dag er na”, mijnerzijds met alleen: “En…” en een pkm hunner- (maar dat zal wel harerzijds zijn) met : Geweldig!!”.

Hoe “geweldig” moet ik maar raden. Was het misschien wel TOP TIEN ? Voor zo’n ranking is een duwtje in de goede richting zeker wel nodig, en wie weet had ik daar met mijn gemail wel wat aan bijgedragen.

Al met al stof voor een column. Een column met fantasie en werkelijkheid. Genoeg werkelijkheid om de hoofdpersonen het recht op een veto te geven. Daarom is de column “ter beoordeling” voorgelegd. Een veto is er niet gekomen, zo begrijpt u intussen wel. De pkm was weer kort en krachtig: “TOP DRIE!!!!!!”

En nog weet ik niet hoe het nu is gegaan die avond en nacht ! Dat weten alleen zij! En dat is maar goed ook want is er iets persoonlijkers denkbaar dan deze privacy ?

Categorieën: Liefde

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder