Hans werkt half. Zijn schoorsteen moet roken, maar wel middels minimale inspanning.

Nadat hij zijn artistieke nichtje en haar werk de hemel in had geprezen, was zij als was in zijn handen. Liefdevol en vooral gratis voorzag zij de derdehands SRV-wagen van een mooi bedrijfslogo. Rijdende winkel Halfbakken was een feit.

Rustig tuft Hans nu een paar keer per week door de regio met een delicatessenzaak. De gretige aftrek van zijn assortiment overtreft zijn stoutste verwachtingen. In lange rijen staan ze voor zijn kassa. Allemaal met de handen een stukje uit elkaar met daartussen hun portie leegte.

Van de mogelijkheid de cursus te volgen wordt volop gebruik gemaakt. Met zijn benen op het dashboard kijkt Hans toe hoe zijn klanten zich uitleven op het levensgevaarlijke, afgekeurde mobiele kooktoestel.

Zijn gepassioneerde vrouw annex hobbykok voelt soms wroeging wanneer zij mensen de fijne kneepjes van het rare en medium bakken bijbrengt. Schuldbewust kijkt ze de cursisten met hun duurbetaalde, lege boodschappentassen na.

Hans daarentegen voelt zich een weldoener. Tevreden trekt hij zijn weifelende vrouw tegen zich aan. ‘De mens moet ergens in geloven. Met de verkoop van gebakken lucht voorzien wij in een essentiële levensbehoefte: houvast.’

Categorieën: Algemeen

1 reactie

Nummer 22 · 23 mei 2019 op 20:39

Gebakken lucht .. nou dat heb ik geroken bij het luchtfietsen en luchtgitaar spelen op een openluchtmuziek festival.

Geef een reactie