Even met de Forensenbond gebeld. “Goedemorgen, Oplopers hier. Kan ik mij bij u opgeven voor de gevechtstraining?” Bars werd mij te verstaan gegeven dat ik waarschijnlijk verkeerd verbonden was. Ik moest bij een sportschool zijn. Maar nee hoor, volgens mij had die brombeer aan de andere kant van de lijn het mis. Dus beet ik hem toe: “Hoe komt u daar nou bij? Ik las dat de NS conducteurs die dat willen op geweldstraining stuurt. Ik wil dat u als reizigersorganisatie voor ons, reizigers, ook zo’n training regelt. Zodat ik die conducteurs die daarom vragen tenminste een welgemikte klap voor hun harses kan uitdelen.” Want die grapjassen die in tegenstelling tot de wachtvoorschriften gewoon voor je neus wegrijden als je uit de trein aan de andere kant van het perron komt aanstormen, die verdienen niet beter. En ik heb zoiets van “zij op vechtcursus, wij op vechtcursus.” Maar weet u, wie nóg erger zijn dan conducteurs? Reizigers! De Consumentenbond toonde aan dat we ons het meeste ergeren aan het gedrag van medepassagiers. Te rumoerig, te aso. Sommige reizigers zijn eigenlijk net kleuters.

Ook sommige politici zijn net kleuters, trouwens. Ik hou er wel van om volksvertegenwoordigers van rechtse signatuur te grazen te nemen als ze zich misdragen. Maar mag ik vandaag dan een keer uw aandacht vragen voor een ontspoorde linkse politica? Het Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili maakt het wel heel erg bont. Ze stuurde een mailtje waar ik graag even uit citeer: “Luister goed jij vuile gek WIJ BLIJVEN HIER hahahahahahhahah VAL DOOD .. Maar gelukkig zijn jullie dun bezaaid en zijn de meeste Nederlanders ontwikkeld en tolerant. Jullie zijn hier de allochtonen!!!! Met Allah aan mij zijde vrees ik niks en niemand. IK EN MIJN MEDE MOSLIMS LEVEN jouw soort word verteerd door haat. (…) ALLAH A RAHMAN OU RAHEEM!!!”
Inderdaad, Godsdienstwaanzinnigen zie je heus niet alleen maar bij de SGP. Maar mevrouw Ismaili maakt het nog bonter. Ze ondertekent zelfs pamfletten van Hizb ut-Tahrir. Dat is de Moslimvariant van de SS, en die heeft als doel alle landen te verenigen in één islamitische staat die wordt bestuurd volgens de Sharia. Hizb ut-Tahrir wijst democratie af, en vindt bomaanslagen een geoorloofd middel. Een Nederlands politica hoort afstand te nemen van clubs die de democratie afwijzen en geweld propageren. Terecht heeft de PvdA haar uit de deelraadsfractie gezet. Ik ben trouwens benieuwd hoe de PvdA haar kandidaten selecteert…
En wat mevrouw Ismaili betreft: als zij geweld dus okee vindt, stel ik voor dat zij zichzelf opblaast. Maar dan wel net zoals die sukkel in Afghanistan die een bomgordel om deed en thuis van zijn stoepje lazerde. Boem! Weer een terrorist minder!

Meer kleuters verzamelen zich iedere zaterdagochtend in De Hotels van Oranje. Want daar wordt dan het oplichtersprogramma van Harry Mens opgenomen, en je moet wel van een bijzonder laag en kinderlijk niveau zijn als je daarbij aanwezig wilt zijn. Die show lijkt op het eerste gezicht een soort financieel-economisch actualiteitenprogramma, maar schijn bedriegt. Zowat al die mevrouwen en meneren die door Harry worden geïnterviewd leggen daar een fors bedrag voor op tafel. De vragen worden door de geïnterviewden vooraf keurig even bij Harry ingeleverd. Meesterinterviewer Mens hoeft ze alleen nog maar even voor te lezen van de autocue en dat is het dan. De wonderlijkste types komen daar voorbij. Geschorste artsen die naar het buitenland zijn gevlucht, wegens fraude veroordeelde beursgoeroes, dat soort volk.
En in parelkettingdorpen als Blaricum, Haren, Heiloo en Huizen is verschrikkelijk de pleuris uitgebroken. De sfeer op de tennisclub is beslist bedrukt en aan de bar bij Brasserie ‘Het Vergulde Hert’ is geen klant te bekennen. Want ook de oprichters van Palm Invest hadden in het uiterst betrouwbare programma van Harry verteld dat je onwaarschijnlijk veel rente kon krijgen als je je geld investeerde in een in de blubber wegzakkend palmeiland in het Midden-Oosten. Maar je moest wel meer dan 50.000 euri investeren omdat dan het toezicht van de Financiële Marktautoriteit niet gold. Een paar honderd lieden trapten in de gladde praatjes van de heren. Gedreven door hebzucht. Nu staan ze te janken bij hun advocaat, omdat ze waarschijnlijk zijn opgelicht. Hun centjes zijn besteed aan patserige auto’s, poenige optrekjes en dure wijven. Maar niet aan de ‘Booming Business in Dubai’.
Heb ik medelijden met de slachtoffers? Nee. Als je investeert bij types die zich etaleren bij de media-hoer Harry Mens, als je je onttrekt aan het beurstoezicht en als je dat dan ook nog doet tegen een onwaarschijnlijk hoge rente: dan vraag je om rottigheid. Sterker nog: dan sméék je om ellende! Wat ik wél een meesterlijke actie vind, is dat de gedupeerden hun advocaat niet alleen op Palm Invest, maar ook op Harry hebben afgestuurd. Ze vinden dat Harry gewoon medeplichtig is aan die oplichterij met dubieuze investeringsprojecten. Onder het mom van journalistiek draait hij potentiële investeerders een rad voor ogen en laat zich daar dik voor betalen. Ik gun ze dat ze dit winnen. Leuk wetenswaardigheidje: Palm Invest wordt verdedigd door Oscar Hammerstein. Zeg mij wie uw advocaat is, en ik zeg u wie u bent…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

5 reacties

Prlwytskovsky · 27 januari 2008 op 14:38

[quote]Zeg mij wie uw advocaat is, en ik zeg u wie u bent…[/quote]
Zeg het mij, verlos mij, laat mij het licht zien; wie ben ik?
‘van Epscheuten’ heet mijn advo-dinges …..

Heerlijk.
Deze column is weer heerlijk ‘Driek.’ 😆

Neuskleuter · 27 januari 2008 op 15:43

Het leest lekker weg met leuke quotes en een goede uitsmijter, maar na het lezen had ik het gevoel dat ik de rode draad miste en dat ik diverse columns over diverse onderwerpen had gelezen.

Na even terugkijken, zie ik dat de rode draad kleuters zijn? Dat bevalt me wel, met mijn naam hier :p Maar toch zie ik nog steeds geen verband tussen de Forensenbond en de advocaten van de Palm Investers 🙂

KawaSutra · 27 januari 2008 op 15:51

Hebben ze zich toch aardig laten inPalmen…

Grumpy-old · 28 januari 2008 op 20:19

Ik had hem helemaal uitgelezen toen ik ineens dacht ” goh wat en lang verhaal”

Maar wel leuk
:wave:

Tot slot een raadseltje;
Ik heb geen advocaat, wie ben ik? 😀 😆

Greetz
Grumpy

DreamOn · 28 januari 2008 op 21:21

Af en toe bel ik mijn advocaat maar weer eens op. En dan vraag ik aan hem: “Advocaatje, leef je nog? Ia dea…” 😀

[quote] “Goedemorgen, Oplopers hier. Kan ik mij bij u opgeven voor de gevechtstraining?” [/quote]

Ik hoop dat je zaken en privé dan wel goed weet te scheiden… 😮

Leuke column Driek!
Echte kleuters zijn toch wel een stuk leuker!

Liefs DO. :kus:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder