Elk jaar wanneer de vogels met souvenirtjes onder de vleugels retour vliegen vanaf hun vakantieadres slaat bij ons de winter om in lente. Koning Winter had er zin in dit seizoen. Het is in tijden niet zo koud geweest, de sloten waren weer goed hard en de ijzers mochten hier en daar weer van zolder worden gehaald. Nu is alles weer groen. De zon schiet als een rijpe perzik de lucht in en geeft de laatste wolken er flink van langs. Nagenoeg iedereen is er blij mee dat de zon zich weer laat zien, een enkele ijskonijn daar gelaten. Zoveel maanden naar de warmere dagen uitgekeken, ze komen dichterbij mensen! Nu weer even terug naar de niet-sarcastische modus: de zomer is een drama. Niets is tergender dan een gortdroge periode van ondraaglijke hitte, ’s avonds door de regen tot je knieën in het water staan als je net staat te barbecueën en elke dag thuis komen met zand in je kleren.

En dan komt nu het ergste: Met de bus… naar het strand. Probeer het eens, en je begeef je na twee keer overstappen al in een nieuwe fase van agressie waarvan je nooit had gedacht dat je het in je had. Na een half uur onvrijwillig het levensverhaal van een zwetende dikke zeug in een tuinbroek te hebben aangehoord komt de bus op de plaats van bestemming en begint de pret pas echt. In de wijde omtrek geen stukje schaduw te bekennen, een verdacht bijna gevaarlijk groot Duits gezelschap dat het prachtige strand als mollen bewerkt heeft en het enige plekje dat nog vrij is om je handdoek neer te leggen is net even te dicht bij de blotepiemelpier.

Er een leuke tijd van weten te maken lijkt haast onmogelijk, maar is wel een fantastische uitdaging. En daarom nu, gratis en voor niets, drie tips voor een geweldig verblijf aan de kust!

Tip 1: StrandRambo. Wat is StrandRambo? Goeie vraag. Het komt er in het kort op neer dat je zo vaak mogelijk, op zo doortrapt mogelijke wijze, in beeld probeert te komen bij niets vermoedende moeders die met een videocamera hun kroost op de gevoelige plaat aan het leggen zijn voor later. Als het je lukt om onopgemerkt in beeld te komen ben je ‘binnen’ en is het tijd voor de missie. Die missie bestaat uit het uitschakelen van de kinderen met een snelle trap in het middenrif of een goed geplaatste low kick in de knieholten, daarna de hond omzeilen en vervolgens met vol gewicht in het zandkasteel springen. Done!

Tip 2: Zonnebrandgraffiti. Vooral handig voor de ondernemers onder ons. Wanneer iemand op z’n buik in de zon ligt, is de rug in 90% van de gevallen zo rood als een kreeft. En soms bevindt zo’n iemand zich, al dan niet per ongeluk, in een diepe slaap. Dat is voor jou het teken om toe te slaan. Pak een fles zonnebrandolie en zet een puik stukje reclame in sierletters op de rug van het slachtoffer. Zodra diegene wakker wordt zal de rug zodanig pijnlijk zijn dat een
t-shirt dragen de eerste dagen niet meer tot de mogelijkheden behoort en jij mooi een stukje gratis reclame meepikt voor je bedrijf.

Tip 3: Strandjutten nieuwe stijl. Net doen of je een haai bent met een grijs stuk plastic op je rug is veel te soft. Veel leuker en ook veel winstgevender is het u wel bekende strandjutten. In de Middeleeuwen had de landsheer het recht op alles wat aanspoelde vanuit zee. Tegenwoordig staat er een streep door die regel, wat maar één ding betekent: kassa! Wat er op zo’n drukke dag aan portemonnees, trendy mobieltjes en digitale camera’s ‘aanspoelt’ hou je niet voor mogelijk. Zet je wekker en maak er een rendabel dagje van. Succes!

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Ontwikkeling · 18 april 2010 op 23:13

StrandRambo: met string?
(nee toch he)

arta · 19 april 2010 op 20:06

Als jullie deze zomer iemand met een witte Arta op hun rug zien lopen: Tis Loek-Wubbels schuld!! Hij bracht me op het idee!! 😀
:politie: :zon: :politie:

Dees · 21 april 2010 op 10:55

Wat een geestig stukje 😀

Die zonnebrandgraffiti ga ik perfectioneren. Ik laat het nog wel weten…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder