Hoe zou jij het vinden als ik mijn verjaardagsfeest vierde, en als jij dan kwam, dat je van mij de hele avond niets te drinken of te eten zou krijgen? Hoe zou jij het vinden als dat gebeurde, en als je daar bovenop ook nog eens wist dat ik ten eerste geld zat had, terwijl jij mij ten tweede zelfs maandelijks extra geld toestopt? KUT zou jij je voelen! En terecht! Zo voel ik mij dus bij Beatrix. Al mijn hele leven vier ik braaf koninginnedag, maar ik heb nog nooit een biertje, of een gratis taartje van deze politiek omhooggevallen pr-agente gezien. Koninginnedag mag dan wel niet precies op haar verjaardag vallen, maar dat is haar keuze. Een verjaardag is een verjaardag. Kennelijk vond Hare Inhaligheid de Koningin, het tijd om haar verjaardag iets naar voren te schuiven. Prinsjesdag leek haar een goed moment om haar verjaardagscadeau in ontvangst te nemen. 1.6 miljoen extra per jaar stond op haar miljoennennota annex verlanglijstje. Lekker voor Bea, zo net voor de feestdagen.

Na de miljoenennota trek ik altijd mijn eigen plan. Is de miljoenennota positief, ga ik investeren of harder werken zodat ik meer verdien. Is de miljoenennota ergens negatief, probeer ik dat negatieve te compenseren met het positieve. Ik had er dit jaar wel vertrouwen in. Immers was ons beloofd dat na 7 magere jaren, de 7 Beatrix-sized jaren eraan zaten te komen. De uitkomst van de miljoenennota is onderhand bekend. Iedereen gaat er op achteruit, behalve paupers zonder werk, inkomen, toekomst en het liefst ook zonder verblijfsvergunning. Ik heb mijn plan getrokken.
Ik ga mij zometeen laten af laten keuren op nader toe te lichten psychische oorzaken, die ik nader toe ga lichten door een stoel door een ruit van het GGZ te bonjouren. Een uitkering trekken word het helemaal in 2007. Zo creëer ik meteen de tijd die nodig is om 30 kinderen in no-time te verwekken, al dan niet bij verschillende vrouwen tegelijk, zodat toekomstige inkomsten ook veilig zijn. ‘pensioengaten vullen’ noem ik dat. Kinderen zijn tegenwoordig goudgeld waard.

Ik zit dan nog met één probleem, aangezien je straks bij Frisia aan moet kloppen eer je een pakje sigaretten kunt betalen. Stoppen met roken zit er zolang ik niet gecremeerd ben niet in, dus ik hoop op een subsidie op hybride aanstekers. Misschien heeft Bea een vuurtje voor me, kan ik direkt dat kratje bier ophalen wat ik nog van haar tegoed heb, van die 24 koninginnedagen die ik gevierd heb.


2 reacties

lisa-marie · 21 september 2007 op 11:04

Deze column spreekt mij echt niet aan. Ik vind hem niet lekker lezen en teveel van de hak op de tak.

FatTree · 21 september 2007 op 19:26

Dank je voor je reactie, en je bruikbaar commentaar.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder