Als je het goed beschouwd zijn wij in het melkwegstelsel maar een druppel in een melkfles. Dag in en dag uit vraagt de mensheid zich af is er nog leven na de dood.
Men gaat daardoor een verklaring zoeken voor de kip en het ei theorie, ze bedenken van alles om voor zichzelf een theorie te hebben over hoe de aarde is ontstaan. Zo had ik van de week een discussie met mijn vader die voor de buitenwereld zich in alle facetten afzet tegen het geloof. Maar diep in zijn hart nog steeds niet weet wat hij met zijn gevoel aan moet. Zo zegt hij tegen iedereen dat alles van het geloof niet klopt en achterhaald is, als je er dan op door gaat moet hij toch wel toegeven dat hij het ook niet weet. Hij zegt dan”ik geloof wel dat er wat is tussen hemel en aarde maar er is geen verklaring dus geloof ik maar niets”simpel hè. Wij mensen hebben nu eenmaal een afwijking, we willen overal een verklaring voor hebben. Kunnen we die niet vinden of is die verklaring er niet, dan verzinnen we die wel. En zo kom je op al die verschillen waar veel oorlogen op zijn gebaseerd. Wat de werkelijke ontstaan van ons kleine bolletje is, en hoe het begin van het leven op dit bolletje is ontstaan, dat zal altijd een vraag blijven. Maar zullen wij eigenwijze mensen dit accepteren. Ik denk het niet want het gaat boven ons verstand uit, en wij arrogante mensen accepteren dit nu eenmaal niet.

Zolang wij niet zullen accepteren dat er altijd een groot vraagteken zal zijn. Zullen er altijd mensen opstaan die er misbruik van zullen maken. Zij zullen de mensen die er met hun gevoel er niet mee om kunnen gaan misbruiken. En er allerlei nieuwe theorieën op los laten. Nieuwe geloven zullen er ontstaan, waardoor er steeds meer verschillen ontstaan. Waardoor er ook nooit een eind zal komen aan al die oorlogen die simpelweg altijd in het begin met een geloof te maken hebben.

Waarom geloven de mensen niet met hun hart, en waarom proberen ze niet de honger en het gevecht tegen natuurrampen het hoofd te bieden. Als alle energie en geld die nu wordt gestoken in al die oorlogen, en de verschillen tussen al die geloven. Eens zou worden gebruikt, om de grote verschillen tussen rijke en arme landen op te lossen. Dan kunnen we met z’n allen in ieder geval op deze melkdruppel gelukkig met z’n allen kunnen leven, zonder dat we weten wat er na dit leven komt.

Categorieën: Diversen

5 reacties

Bakema_NL · 28 november 2004 op 18:02

Met zijn allen gelukkig leven? Dat is net zo afwijkend als overal een verklaring voor willen. Gaat niet lukken.

Mosje · 28 november 2004 op 19:42

Kom op Bakema, probeer het eens voor één keer van de zonnige kant te bezien!

Bakema_NL · 28 november 2004 op 19:48

Ik lach genoeg in het leven, maar ik ben ook erg realistisch ingesteld……….de gedachte is mooi hoor, maar het zal gewoon nooit zo zijn.

Hendriks · 28 november 2004 op 23:07

ik zie dit als een verklaring voor de narigheid in de wereld… 😉

Vanaf het moment dat de mens een heus zelfbewustzijn kreeg, is de ellende begonnen.

pepe · 29 november 2004 op 20:31

Leven met de waarom’s zonder antwoorden kan best heel mooi zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder