Toen ik het bed nog met een top pop deelde, was ik een waar vrijgezel. Echter sinds ze bij mij is opgekrast, ben ik pas echt een vrij gezel. Niet dat ik daar aanvankelijk blij mee of trots op was. Maar nu ik alle gradaties van mijn nieuw verworven situatie heb doorlopen, kan ik het eindelijk wel accepteren. In het begin wilde ik zo graag vrij gezellig zijn maar zag niet in, hoe mij dat alleen moest lukken. Ik was nog erg over mijn toeren hetgeen mij dan weer vals stemde. Slechts langzaam verkeerde het mij beter, toen door een hervonden zelfvertrouwen het libodo toenam. Zij het weliswaar voor een klein deel, ik was werkelijk alleenstaand. Als een Hubo nam ik het heft in eigen handen en liet anderen lekker naar mijn pijpen dansen, terwijl ik nog halfslachtig wel op zoek was naar een juist klankbord. Iemand die mijn solovlucht het goede ritme kon geven.

Tot op heden heeft mij dat nog niet het nummer opgeleverd, waarnaar ik zoek. Maar mijn lessen onderweg hebben er wel voor gezorgd dat ik nu een toontje lager ben gaan zingen. Ik ben misschien een Remi, maar dan wel één met veel meer noten op zijn zang. Nu ik de juiste toon gevonden heb, durf ik ook zelfstandig de ladder op te klimmen. Nee hoor, laat mij maar vrij een single zijn, werkend aan zijn eigen levenslied in de hoop een hit te scoren. Want niet geschoten is altijd mis.

Categorieën: Diversen

14 reacties

Ma3anne · 18 februari 2006 op 20:27

Akkoord! 😉

melady · 19 februari 2006 op 00:44

Sorry King maar ik snap er geen hout van. Ik lees een slordig schreeuw-stukje.

Ma3anne · 19 februari 2006 op 08:28

Grappig altijd, dat een tekst heel verschillend gelezen kan worden. Wanneer je de muzikale beeldspraken mist, is er inderdaad geen touw aan vast te knopen. 😀

KingArthur · 19 februari 2006 op 10:17

Inderdaad gek hoe een tekst anders gelezen kan worden. Kort samengevat gaat dit gewoon over de verwerking van een kapot gelopen relatie en de stadia die ik heb doorlopen waarbij ik muziek als metafoor heb gebruikt. Dat de tekst schreeuwerig kan overkomen kan ik zeker ook begrijpen. Maar ja, ook dat kan een kenmerk van een hitsingle zijn :-).

Een zelfde verhaal in een andere stijl kan zijn:

[b]Vogelvrij[/b]
Op de veugels van de tijd,
reis ik door het leven.
Genoeg van al mijn spijt,
geniet ik van het gegeven.

Chantal · 19 februari 2006 op 14:45

Heel mooi en goed geschreven!

Trukie · 19 februari 2006 op 16:11

De pahahaden op, de lahahanen in……….
Het wordt er weer weer voor 😀

Li · 19 februari 2006 op 17:03

[quote]Nee hoor, laat mij maar vrij een single zijn, werkend aan zijn eigen levenslied in de hoop een hit te scoren[/quote]

Laat je vooral niet van de wijs brengen 😉

Li

Troy · 19 februari 2006 op 17:46

Het kan aan mij liggen, maar ik vind deze column net niet de juiste noot raken. Het komt niet echt over en het is in z’n geheel een beetje warrig geschreven. Jou kennende (qua schrijver), kan je een veel betere hit scoren 😉

Dees · 19 februari 2006 op 19:13

De vondsten zijn best leuk, vind ik. Ik krijg bij jou alleen ook soms een beetje een herhalingsgevoel. Aan de andere kant is verwerken misschien ook wel synoniem aan herhalen in bepaalde opzichten.

En tóch hoop ik binnenkort een keer te lezen over je nieuwe liefde 😉

KingArthur · 19 februari 2006 op 23:11

Dank voor de reacties weer.

@ Trukie: :-S Dat nummer ken ik niet. 🙂
@ Troy: Ik kan je gevoel bij deze tekst voorstellen. Ik zit namelijk in een vreemdsoortig dilemma. Het lijkt te goed met mij te gaan hetgeen ten koste gaat van het schrijven. Kortweg, ik zou er graag meer tijd aan willen besteden maar heb mijn prioriteiten momenteel even ten westen van Nederland liggen.
@ Dees: Dat je de herhaling nu pas doorhebt :-). En… alles heeft een juiste tijd. Mag ik hier ook nog even zeggen dat ik je jing jang avatar mooi vind?

senahponex · 19 februari 2006 op 23:23

een recent ooit van Neil Young schreef het is fijn voor de man dat hij gelukkig is maar de pest voor zijn muziek.
En luister maar eens naar man needs a maid
😀

Wright · 20 februari 2006 op 08:58

Ik vind dit zeker niet je beste stuk. Door het te duidelijk zoeken naar de juiste woorden wordt het mij te staccatissimo, waardoor het gevoel verdwijnt. En dat is nu juist zo belangrijk in de muziek, emotie. Dat mis ik hier helaas, het vloeit niet.

KawaSutra · 20 februari 2006 op 14:10

Misschien kun je in je volgende column de opwaartse trend voort zetten en weer een toontje hoger zingen. 🙂

@senahponex: Een waar woord van Neil Young. Tijd om die oude elpees weer eens onder het stof vandaan te halen.

Raindog · 21 februari 2006 op 18:40

Ik wilde je toch nog even tippen, had het eerder al willen doen.

Joe Jackson – Hit Single

[i]You might have seen me hangin’ ‘round
I never miss one night I could be on the town
I used to be another one like you
Always running home to that special one or two
And when I think of all the years of finding out
What I already knew
Now I spread myself around
And you can have 3 minutes too
‘Cause I’m a hit single
Looking out for number one[/i]

Vast wel downloadbaar denk ik…. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder