Ik ben een groot fan van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival en Piet’s Ascension.
Zelfs het feit dat zijn outfit afkomstig is uit een zak met tien jaar oude kleren, die op weg naar Roemenië van de vrachtwagen is gevallen en waarvan Piet dacht; pik in, een extra rafelige trui van Zeeman voor een frisse dag kan geen kwaad. Maakt mij niet uit. Ik vind het zelfs vertederend om te zien. Want hij blijft zo gewoon, die Piet.
Na zijn opmerking: ‘morgen weinig regen maar wel lang’, kan hij bij mij niet meer stuk. Hij is onbetwist dé weerman van Nederland. Is toch geweldig? Een kwartier lullen over van alles behalve het weer om daarna binnen één minuut de weersverwachting af te raffelen.

Voor Nicolien Kroon , de weervrouw van RTL4 heb ik ook een enorm zwak. Dat komt door haar stem. Zij praat alsof ze een week of vier continue carnaval heeft gevierd. Waarbij zij op straat, in de door haarzelf voorspelde keelontstekening-opwekkende regen, totaal kachel, het weerbericht naar voorbijgangers stond toe te schreeuwen.
Ik ben gek op dat soort types. Laatst kwaakte ze: ‘van het zuiden uit gaat het regenen en dan wordt het nat.’ Heerlijk!
‘Ze houdt ook van verkleinwoordjes. Om de boel af te zwakken:’het weertje wordt best frisjes met een graadje of -22.’
Top! Dan lijkt het meteen minder erg.

Daarna laat ze een foto zien van een ondergelopen weiland met een kudde schapen. Nicolien Kroon weer: ’Nou, zo erg was het vandaag allemaal niet hoor. Viel allemaal best mee. Kijkt u zelf maar op dit fotootje van Jan Eng uit Pupjesfliereradeel. Ziet u die schaapjes dartelen in het weitje?’
Dartelen???? Die schapen zwommen voor hun leven! Er lag er zelfs één met de poten omhoog en de kop onder water! Hoe lief en sexy ook; maar eh.. van welke planeet komt die Nicolien!

Nee, geef mij uiteindelijk dan toch Piet Paulusma maar. Terwijl Nicolien Kroon windkracht 12 weg staat te redeneren met sussende woorden als:’ best zware windstootjes oplopende naar een codetje geel,’ staat Paulusma bij diezelfde windkracht 12 op de afsluitdijk te vertellen dat Koos Krent van duivenvereniging “niet te tillen” naast hem staat om te komen vertellen dat postduiven ook heel goed uit de voeten kunnen bij wind tegen.
Oké, Piet raakt een beetje in paniek als hij ziet dat Koos niet meer naast hem staat en zijn hoofd lijkt door de orkaan op een mislukte bietenoogst, maar hij staat er tenminste. Life! En met een trui van Zeeman en schoenen van wijlen Piet Kerkhof. Oat Moarn.
I love it!

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

16 reacties

KawaSutra · 10 juni 2017 op 15:39

‘duivenvereniging “niet te tillen”’
I love it!

Nummer 22 · 10 juni 2017 op 18:41

Precies! Weer de van Gellekom! U vergeet even Helga… ‘ Helga geht nicht mehr weiter..Donnerwetter, Regnen und Schnee..’ Helga es ist vorbei’

Helga… gaat werken op de zuidpool als ijskonijn.

Hier is Pedro Pope populair.. ‘ buonos dias.. het wordt 39 of 40 graden boven nul! Siesta en Tapas krijgt een 12. Vamos… vamos.

Paulusma! Piet is mijn naam. En u…

Esther Suzanna · 10 juni 2017 op 19:54

Ik droom soms van Piet. 🙂
Je hebt hem mooi neergezet.

#Pietforpresident…

of toch maar niet.

Nummer 22 · 10 juni 2017 op 22:00

Nou Piet wordt liever niet meer zwart gemaakt.
Piet May Trump or May Trump be Piet?

Pim Pam Piet…wie kent Piet niet?

Karen.2.0 · 11 juni 2017 op 23:42

Een ‘Van Gellekom’ zoals een’Van Gellekom’ hoort te zijn, top!

Bruun · 12 juni 2017 op 14:07

Code goud voor deze column wat mij betreft. Top geschreven en een verademing voor de lachspieren. Piet rules! Daar kan geen Nicolientje tegenop.

Nummer 22 · 12 juni 2017 op 15:59

??

Arta · 12 juni 2017 op 20:35

Heerlijk om te lezen!
?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder