Ik droom het nu echt niet meer
Ik ben er vanaf
Het moment dat hij me pillen gaf
Ging ik overstag
De druk voelde ik, van de hele groep
De leider keek me aan, een gemene lach
Is alles wat ik zag Natuurlijk wetende, wat wel en niet mag
Maar de spanning gaf al een kick
en tegen meer wilde ik trappen
Ouders waren fout
Zij maakten geen grappen
Alles zo serieus, school was verplicht
Liever mijn aandacht op neppe vrienden gericht
Maanden, jaren
Van soft naar hard
Overleven op straat, oplichtend geld vergaren
Afkeurende blikken, gaten in mijn armen
Trillen, beven, zitten, liggen, staren
Iedereen liep door
De laatste traktatie, gegeven door de natie
Bijna op weg naar mijn eeuwige hallucinatie
Maar plots dat moment dat ik die waas zie
Van boven gestuurd
Terug naar een betere plek
Waarin hulp nog bestond
Zodat ik eindelijk eens normaal opstond

Ik droom het nu echt niet meer
Ik ben er vanaf
Wakker is wat ik ben
en blij dat ik niets van deze nachtmerrie herken…

Categorieën: Overig

8 reacties

KingArthur · 21 november 2005 op 17:09

De laatste zin doet voor mijn gevoel veel afbreuk aan je tekst. Je herkent deze nachtmerrie wel degelijk maar je kan nu blij zijn dat deze achter je ligt, is denk ik een betere verwoording. Maar ik kan het mis hebben.

Troy · 21 november 2005 op 18:37

Goed stukje. Die laatste zin zou ik inderdaad even veranderen om em echt goed “af” te maken.

wendy77 · 21 november 2005 op 19:28

Prachtig gedicht

Discoverme · 21 november 2005 op 20:10

Ik herken de nachtmerrie niet, want ik heb dit gelukkig nooit mee gemaakt. Wat ik wilde is eigenlijk laten zien dat ik een bepaald gevoel kan geven (bij de lezer) zonder dat ik het daadwerkelijk mee heb gemaakt. Het was ook de bedoeling om de lezer mee te nemem tot aan de ‘afgrond’ en vervolgens opgelucht adem te laten halen.

bert · 22 november 2005 op 00:18

Ondanks je uitleg doet de laatste zin toch afbreuk aan dit mooie gedicht.
Uitleg kun je altijd geven in de reactie of in een pb. Daar moet je eigenlijk de column niet voor gebruiken.

melady · 22 november 2005 op 01:09

[quote]en blij dat ik niets van deze nachtmerrie herken[quote]

Beetje verwarrend deze column.. je krijgt geen gaten in je armen van pillen. 😀
Terwijl je pillen gaat spuiten, dat kan ook.
En roken van paracetamol: schijnt ook kicken.

Ervaringsdeskundige Melady

Wessel · 22 november 2005 op 18:27

Ik vind het dwangmatige rijm behoorlijk storend. Zoals in het begin: vanaf/gaf/overstag/lach/zag. Het zou mij meer bevallen als je jezelf wat meer vrijheid gaf bij het schrijven van zo’n gedicht. Het gaat immers om de poëzie en niet om gerijm. Mooie beelden zijn veel belangrijker dan een goed rijmend geheel. Dit komt op mij nogal als een keurslijf over

Ma3anne · 23 november 2005 op 06:48

Rijmelarijen worden gedrochten als er geen rijmstructuur is en het rime niet klopt.

En dat is hier gebeurd. Brrr…..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder