Kent u die mop al van die mummie? Ingewikkeld he.

Ingewikkeld is een beetje de leidraad van mijn levensperiode waarin ik nu zit.

Te beginnen met mijn werk. Ik ben bij mijn huidige werkgever neergestreken in november 2017 nadat mijn vorige werkgever helaas failliet ging. De branche waarin ik nu werkzaam ben is niet de mijne. Technische handel is niet mijn ding. Het zorgt er soms voor dat er dagen zijn dat ik het totaal niet naar mijn zin heb en op andere dagen weer wel heel erg. Dat maakt het erg ingewikkeld.

Ik ben steeds minder en minder een familie man aan het worden.

Ik ben het zwarte schaap van de familie en kan weinig goed doen, daar verzet ik me tegen. Daarbij komt dat mijn moeder en zusje een soort God/Jezus zijn.
Een zogenoemde twee-eenheid. Waar mijn zusje alles goed kan doen, kan ik dat niet.

Ik bijt van me af en daar zijn deze personen helaas onvoldoende tegen bestand.
Als je niet doet wat zij willen, dan heb je al afgedaan. Ik hou er niet van als je je zin doordramt als je iemand die nee zegt toch blijft pushen, net zolang tot ‘ie ja zegt.
Ik hou er niet van dat als dingen geheim zijn, ze toch verteld worden.
Ondermijnen van (ouderlijk) gezag, is niet aan mij besteed.
Dan zet ik me af tegen alles en iedereen. Bij mijn schoonmoeder kom ik ook sporadisch over de vloer. Soms kan het niet anders, maar als het niet hoeft, dan liever niet. Over details zal ik verder niet uitweiden nu.

Er zijn niet veel mensen om mij heen die ik echt mijn vriend kan noemen. De meeste zijn oppervlakkige contacten. Sommige zijn iets meer dan dat.
Met veel mensen kan ik goed vinden en als jij mij bevalt krijg je bij mij meer voor elkaar dan als je me niet bevalt. Soms zit mijn ego me in de weg en dat maakt het ingewikkeld.

Als voetbaltrainer gaat het me goed af. Ik zie het plezier bij mijn team terug en sta in goed contact met alle ouders. Wat had ik graag in het komende seizoen met mijn team meegegroeid naar de E-pupillen, niet in de eerste plaats omdat we kampioen geworden zijn. Ik maak nu de stap naar de D-pupillen. Ik kijk er naar uit, maar het maakt het wel ingewikkeld want ik zie niemand van huidige team volgend jaar nog terug.

Vaak kun je voor alle genoemde ingewikkeldheden makkelijk een oplossing bedenken.
Maar de grootste eenvoud leidt soms tot de grootste ingewikkeldheid. Stel je voor dat we allemaal Janssen zouden heten

Categorieën: Algemeen

4 reacties

van Gellekom · 29 juni 2018 op 10:10

Mensen die Janssen heten bedoelen het goed, Dat vergeten mensen nog wel eens.

Karen.2.0 · 29 juni 2018 op 12:39

Mijn naam is Haas 😉

Ingewikkeld stuk, soms helder als glas. Iets te veel van de hak op de tak naar mijn smaak maar je punt is duidelijk (en daar gaat het om!) 😉

Nummer 22 · 29 juni 2018 op 13:22

Tsja, onze zeer gewaardeer Prof.dr. mr. ir. R.Leijdecker van het O.I.L. heft zojuist de spoed skype meeting met van Gellekom afgerond. Het resultaat van dit bijzonder gesprek: Wij leven met u mee of de familienaam nu Jansen, Janssen, Janssens, de Vries, de Jong is, er zijn altijd onder deze familienamen wel leden die weten hoe ze moeten optreden tegen schoonzonen, zonen, dochters en zelf tegen vrienden, kennissen en ..parasieten ( veelal tegen etenstijd komen die op bezoek).

Na deze skype meeting moisten we- ieder voor zich- even Joga oefeningen doen in… stilte.

Wij van het AV en OIL(1955) vinden uw verhaal bijzonder mooi.

Waarvan akte.

Arta · 1 juli 2018 op 15:50

Karen schreef wat ik dacht ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder