Onlangs raadde VVD’er Frits Bolkestein Nederlandse ‘herkenbare’ joden aan naar de VS of Israël te emigreren. Hadden zij dan voor overlast gezorgd? Hadden ze homo’s geterroriseerd? Hadden ze moskeeën of kerken in brand gestoken? Niets van dat alles. Hun godsdienst mag dan net zo onuitstaanbaar en achterhaald zijn als die van de islam of het christendom, ze bezorgen niemand last. En dat is hét criterium om iemand zijn vrijheid te gunnen: als hij ook een ander vrij laat in zijn doen en laten.

Vanwaar dan die oproep om ons land te verlaten? Omdat, volgens Bolkestein, het antisemitisme van moslimzijde alleen maar zal toenemen. Zelfs als dat zo is, geeft hij een fout signaal af: buig voor terreur, leg je neer bij leeghoofden gevuld met Jodenhaat. Hij had moeten oproepen om krachtdadig op te treden tegen moslims die Jodenhaat verspreiden, Joodse medelanders uitschelden, bespuwen of op andere wijze lastigvallen, met geweld bedreigen of geweld gebruiken. Jodenhaat mogen we onder geen beding tolereren, onder welke vlag hij ook vaart. Een beschaafd land roeit Jodenhaat uit, streeft daar althans naar. Beschaving is omgekeerd evenredig aan Jodenhaat: hoe meer Jodenhaat, hoe onbeschaafder het land. Barbarendom is recht evenredig met Jodenhaat: hoe meer Jodenhaat, des te barbaarser de maatschappij.

Bolkestein buigt voor islamitische straatschoffies én voor de Jodenhaat die islamitische voorgangers prediken. Die vormen een minderheid onder de moslim minderheid in ons land, maar deze ziektekiem moet met alle kracht en veerkracht die onze samenleving bezit, bestreden worden. Bolkestein’s uitspraak voedt de Jodenhaat. Hij geeft fanatici het gevoel dat ze aan de winnende hand zijn. Hij had Jodenhaters echter moeten duidelijk maken: jullie hebben de grootste fout van je leven begaan door onze Joodse medelanders aan te vallen. JODENHAAT PIKKEN WE NIET. Van niemand.

(Overigens had hij wel een punt: in de oorlog keken de meeste Nederlanders weg toen de Joden werden afgevoerd. De Februaristakers, verzetsmensen en zij die Joden hielpen onderduiken niet te na gesproken.)


2 reacties

Frans · 13 december 2010 op 18:45

Ik vrees dat Bolkestein met z´n uitlatingen het antisemitisme in Nederland in de schoenen van de moslims wilde schuiven. Helaas zijn er nog wel meer antisemieten in Nederland. Twee sites voor wie het niet gelooft: http://www.der-stuermer.org en stormfront.org. Frappant is in dit opzicht dat je op de eerste site citaten uit de Talmoed kunt vinden die het haatzaaiende karakter van de Talmoed moeten bewijzen. Je zult versteld staan van de overeenkomsten met sites waarin soortgelijke uitspraken over de koran worden gedaan. Misschien acht je het beneden je waardigheid om nazi-sites te bezoeken en daar heb je eigenlijk wel gelijk in, maar de overeenkomsten tussen wat er daar over de Talmoed en elders over de Koran wordt beweerd, zijn zo opvallend dat ik het toch even doorgeef.

JanBontje · 16 december 2010 op 00:23

Ik deel je “vrees”: die sites zijn inderdaad w e e r z i n w e k k e n d.

Goed dat je nog even op die afzichtelijkheid wees.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder