Een dierentuin in de Japanse hoofdstad Tokio heeft de ontsnapping van een zebra gesimuleerd. Ontsnappingen zijn dan ook aan de orde van de dag. Het is geen toeval dat deze neppaarden een vacht in de kleur van een gevangenispak hebben. In Japan hebben ze echter veel respect voor de zebra. Als paard was het dier het nooit te temmen. Hun paniek-reactie was niet af te leren. In de rest van de wereld hebben we het dier allang opgegeven. Japanners voelen zich echter verwant met dit dier. Ze leven in grote groepen en lijken sprekend op elkaar. Ook zijn ze heilig overtuigd van karaoke. Op een willekeurige vrijdagavond in Tokio kan je in de hoek van een foute kroeg een zebra met een plastic microfoon in zijn poten Bohemian Rhapsody zien hinniken.

Terug naar de dierentuin. De oefening is uiteraard niet met een echte zebra gedaan. Die konden lekker door de spijlen van hun appartement naar het spektakel loeren met een bak gezuiverd water en een rijsttafel naast zich. Nee, de zebra was eigenlijk een werknemer in een pak.

Uit de plaatselijke carnavalswinkel was een slechtdoorademend zebra-pak geregeld. In een land waar kinderen zich jaren opsluiten in hun kamer vanwege een overweldigende sociale druk, mag je al blij zijn wanneer je surrogaat-zebra mag zijn.

Een opgesloten zebra is vrijer dan een gemiddelde Japanner. De man in zebra-pak heeft het nog niet zo slecht gezien.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Yfs · 15 februari 2013 op 13:09

Echt zo’n verhaaltje wat zomaar als een flits door je fantasie kan schieten. Knap om het dan te vangen, vast te houden en te verwoorden!

Leuk gedaan! 😀

Mien · 15 februari 2013 op 20:31

[color=FFFFFF].[/color]
Gelukkig hebben ze de [b][u][url=http://www.welingelichtekringen.nl/wp-content/uploads/2013/02/Schermafbeelding-2013-02-04-om-3.47.56-PM.png]zebra[/url][/u][/b] op tijd weten te vangen.
Met Japanse precisie.
Leuke column.

Mien [b][u][url=http://kempis.nl/mag/wp-content/uploads/zebra02.jpg]Zebralook[/url][/u][/b]

Yuri · 16 februari 2013 op 13:26

Ja ze maken weer slim gebruik van hun imago. Er zijn natuurlijk maar weinig calamiteitenoefeningen die wereldwijde publiciteit krijgen. Hun lukt het dankzij een zebrapak van een paar tientjes. Briljant!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder