Kids? Denk er goed over na!

Er werd van de week in de straat waar mijn huis staat, een buurjongen gearresteerd. Politieagenten deden een inval en namen hem mee, met zijn handen op zijn rug, in de boeien. Het was kennelijk best boeiend, want de hele straat keek uit het raam en mensen die langs liepen bleven staan, om even te zien wat er zou gebeuren(uit nieuwsgierigheid; heel menselijk).
Ik was dus ook aan het kijken en verbaasde mezelf niet over het feit dat de jongen gearresteerd werd, maar dat hij 14 jaar was! Kennlijk ging het om drugs.

Nu begin ik me toch zwaar af te vragen (wat ik al deed), wat er mis is met ‘de’ jeugd… Toen ik 14 jaar was, speelde ik nog met knikkers. Drugs? Wist niet eens hoe en wat! En dealen? Hoe doe je dat ?

Nu zullen veel mensen natuurlijk weer de standaard zin gebruiken: “het ligt aan de ouders”’. Ik sluit me hier dan ook bij aan, ik denk zeker wel dat de opvoeding bepaald hoe een kind zich ontwikkeld. Betekent dit dat de jeugd van tegenwoordig verder is ?qua ontwikkeling? Hoe kan het zijn dat een jongen van 14 jaar kan / gaat dealen? Dit bevestigt wél dat de jongen slim is (of in ieder geval kan nadenken, slim wil ik het niet persé noemen). “Dealen = geld en geld = VET = cool”…

Hadden zijn ouders dan niet door dat hij met dit bezig was? En wat was hun inzet om dit te voorkomen, of tegen te gaan? Dit zijn dingen die ik me afvroeg, terwijl ik keek, toen de jongen meegenomen werd.

Maar aangezien de jeugd op zich (dus de kids tussen de 14 en 17 jaar) niet in staat zijn om “logies” na te denken en ook bepaalde dingen niet inzien, zijn de ouders er om hun kijk op bepaalde dingen de goede richting op te sturen.
Deze dingen kan je natuurlijk alleen maar zeggen als je zelf kinderen hebt. Ik kan me dus totaal niet verplaatsen in de schoenen van ouders (alhoewel ik soms denk van wel, maar eigenlijk kan je nooit echt goed een oordeel over iets geven, zonder dat je het zelf heb mee gemaakt).

Een moeilijke taak lijkt het mij; je krijgt bij de geboorte van je kind tenslotte geen gebruiksaanwijzing. Ik hoor mijn moeder ook altijd zeggen: “ja, je zult pas zelf weten hoe moeilijk het is, als je zelf kinderen hebt!”. Zo moeilijk? Ehm, als dat het geval is, waarom zou ik er in eerste instantie dan aan beginnen?

Ik hou de dingen graag makkelijk, en verantwoordelijk zijn van een ‘mormel’ die mij ziet als een ‘alien’: No thanks! Een kind… daar zit je dus je hele leven aan vast! En dan ook nog de ‘problemen’ die ernaast komen. Ze zeggen wel eens: “Moeder zijn is het mooiste wat er is!”. Nou, ik pas wel. :S
Ik wil graag ‘genieten’ van mijn leven en heb genoeg aan mezelf! 🙂

Conclusie: kids?? Denk er goed over na :P:P

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

Godspeed · 29 april 2004 op 08:11

[quote]Ik wil graag ‘genieten’ van mijn leven en heb genoeg aan mezelf![/quote]
Dan zou ik dat doen, en zeker niet aan kinderen beginnen.
Zou het ooit in je op komen, om toch kinderen te nemen, neem dan eerst een hond, en oefen daar op.
Krijg je een hond met gedragsproblemen, kun je Martin Gaus laten komen of gewoon naar het asiel brengen.:-) ( ps gebruik het – streepje iets meer, dan krijg je ook icoontjes);-)

pepe · 29 april 2004 op 09:26

[quote]”het ligt aan de ouders”’. Ik sluit me hier dan ook bij aan, ik denk zeker wel dat de opvoeding bepaald hoe een kind zich ontwikkeld.[/quote]

Ik denk dat dit wat kort door de bocht is, want zeg nu zelf, heb jij altijd naar je ouders geluisterd en gedaan wat zij van jou verwachtte?
Tuurlijk hebben ouders een grote invloed op hoe hun kinderen ontwikkelen, maar er zijn meer invloeden zoals school, sportclubs, vrienden die ook een rol spelen in het leven van een kind.

[quote]Hadden zijn ouders dan niet door dat hij met dit bezig was? En wat was hun inzet om dit te voorkomen, of tegen te gaan? [/quote]
Wie weet hoe hard die ouders hebben geknokt dit kind op het rechte pad te krijgen/houden?
Hiermee wil ik zijn daden niet goed praten.

Moeder worden is niet zo moeilijk, een goede moeder zijn is wat moeilijker. In de ogen van een kind is een moeder nu eenmaal niet altijd goed!

Ik doe mijn best een beetje in de richting van een redelijke moeder te zijn, maar weet ook dat onze kids niet altijd tevree zijn met hun mams.

Shitonya · 29 april 2004 op 10:55

Prachtige reden waarom ik ook niet aan kinderen begin. Ik zie eerder de nadelen dan de voordelen ervan. En een moeder kan ik wel worden, maar een “goede” …tja…denk het niet.
Maar mooie column 🙂

gast · 29 april 2004 op 11:08

thank you 🙂

Wayan · 29 april 2004 op 11:31

Ik beleef veel gelukkige dagen met mijn zoontjes. Ze zijn pas 8 en 10 jaar oud. De onvoorwaardelijke liefde die ik van hun krijg, de genegenheid, kortom, het wederzijds geven van het beste van jezelf is hemels.

En later, als ze groter zijn ? Al wat ik kan doen is hun zeggen van veel te laten wat ik gedaan heb en veel te doen van wat ik heb nagelaten. Ik kan ze enkel een goede weg suggereren. Het staat hun vrij met mijn adviezen te doen wat ze willen.

Mijn kinderen zijn mijn bezit niet.
Kinderen moet je trachten van je weg te beminnen, zodat ze op eigen benen kunnen staan wanneer ze het nest verlaten.

Ma3anne · 29 april 2004 op 14:37

Als je er tegenopziet om ook de minder leuke kanten aan te gaan van het kinderen krijgen en jezelf voor een deel weg te cijferen, dan gewoon er niet aan beginnen. Lijkt me simpel genoeg.

Column met facetten om over na te denken. En dat is nooit verkeerd. 🙂

Maestro · 29 april 2004 op 16:30

[quote]Maar aangezien de jeugd op zich (dus de kids tussen de 14 en 17 jaar) niet in staat zijn om “logies” na te denken en ook bepaalde dingen niet inzien[/quote]

Nou moet je niet te veel generaliseren, ik ben ook een jongere in de leeftijd van 14 tot 17 en ik ben prima in staat logisch na te denken

gast · 29 april 2004 op 17:54

ja idd, dit komt best ”over één kam scherend” over, maar ik heb het over de jongeren ”opzich”,
er zullen natuurlijk best jongeren zijn die ”logies” kunnen nadenken.

jij dus 🙂

maar ik blijf zeker bij mijn standpunt. en vooral ook om de dingen die ik om me heen zie, (qua jongeren van 14 tot 17 jaar),

maar goed, ik geef je zeker gelijk als je zegt dat je niet iedereen over één kam moet scheren,
en ik zal dan ook meer op mijn formulering passen 🙂

Li · 29 april 2004 op 22:55

Welkom op ColumnX Branka en gefeliciteerd met je eerste column.

Geen kids? Ach, ieder zijn of haar keus. Maar dat heb ik er meer horen zeggen en nu scheppen ze op over hun kroost en zijn de foto’s niet bij te kijken…

Een klein kanttekeningetje: Misschien kun je de volgende keer wat minder tekst tussen haakjes zetten.

En logies is logisch.

Maar ik heb je column met plezier gelezen hoor!

Li

gast · 29 april 2004 op 23:11

HOI Li

bedankt voor de tips ! 🙂 altijd welkom trouwens.. zowel negatief als positief ! ik heb feedback nodig.. ! 🙂

GR Branka

Mosje · 29 april 2004 op 23:50

OK, als je nog een tip wilt: Probeer het gebruik van smiley’s te vermijden, anders wordt het een chatverhaaltje.
In je column zijn ze ook niet goed overgekomen.
😛 en :S, waar staan die eigenlijk voor?

Bakema_NL · 30 april 2004 op 01:39

Er zullen ouders zijn die je de schuld kunt geven, of vrienden, omgeving. Maar allergrootste reden is het slappe-lullen-gedoe van tegenwoordig. Dit land zit vol met slappelingen, die als puntje bij paaltje komt nog geeneens hun muil durven open te trekken……nee, eerst even kijken wie het is, is ie groter dan mij, is het een agressieve allochtoon? Vooral niet optreden als iemand doodgeslagen word voor je neus……….die stille optocht lopen met je chagrijnige smoel is veel makkelijker. De straffen zijn om te lachen en de Hollander is een laf stuk vreten geworden, telkens maar om de brij heen draaien, vooral de dingen niet bij naam noemen, vooral de schuld altijd ergens anders zoeken.
Misdaad loont gewoon, heel simpel en jongeren hebben dat gewoon door. Schiet iemand dood en je krijgt een jaartje of 3…..wat boeit dat je nou als je pas 18 bent……..hahaha, we moedigen ze er nog in aan ook.

gast · 30 april 2004 op 16:05

[quote]Probeer het gebruik van smiley’s te vermijden, anders wordt het een chatverhaaltje. [/quote]

Dat moet ik idd doen, En probeer het echt af te leren, zal er meer op letten.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder